בעיות SNR Margin בתשתית בזק

waseemrkab

New member
בעיות SNR Margin בתשתית בזק

כל פעם שאני מדליק את המחשב חשוב לציין רק את המחשב הנייח בחשמל הSNR MARGIN יורד ל 4.0-2.0 dB במחשב הנייד לא עושה את זה וכשהמחשב הנייח כבוי הSNR חוזר בין 8.4 ל 6 dB אני לא יודע איך לפתור את זה ניסיתי הרבה דברים לא הצלחתי לפתור הזמנתי טכנאי ובדק לי את כל הקווים אמר שהכל בסדר אפילו ביקשתי ממנו שיחליף לי את כל הכבלים הישנים והתשתית בבית לחדשים וגם את הכבל העבה שעובר לעמוד חשמל (בזק) ועדיין לא עזר מבקש עזרה ובלילה האנטרנט מתנתק הDSL ומסנכרן מחדש והמהירות יורדת ל40 (36000kbps -40000kbps)
יש לי ראווטר D -link DSL-G256DG
ובראווטר הקודם הייתה לי אותו בעיה של NETGEAR VEGN2610
הנה תוצאות של מצב התשתית שלי במצב המחשב פועל
http://i.imgur.com/GxUF4dz.jpg
וזה תוצאות כשהמחשב כבוי
http://i.imgur.com/0jwlRUD.png

waseemrkab

New member
אותו נושא

לא ולא חושב שיש תשתית הוט פה
תודה על העזרה

cheif

Member
מנהל
הארקה

תבדוק שהארקה של המחשב פועלת כמו שצריך ושספק הכוח שלך לא מיצצר רעש אלקטרומגנטי מיותר.

waseemrkab

New member
איך אני יכול לבדוק

איך אוכל לדעת אם הספק כוח מייצר רעש אלקטרומגנטי סליחה אני לא כל כך מבין בזה (יש לי ספק כוח לא איכותי של ZEUS 520W סתם זול כנראה זאת הבעיה ממנו ) אתה ממליץ לי להחליף לספק איכותי או לבדוק קודם ממה הבעיה נוצרת? והארקה של המחשב פועלת כמו שצריך אני חושב כי ניסיתי לחבר את המחשב בשקעי חשמל אחרים והבעיה עדיין קיימת.
תודה רבה על העזרה

d70

Well-known member
בדיקה נוספת
תדליק את המחשב הנייח ותבדוק אם SNR משתפר כשאתה מנתק את כבל הרשת.
בעיקרון ספק איכותי אמור להיות יותר נקי מבחינת רעשים.במקרה הצורך ניתן לשים פילטרים על כבל החשמל,אבל זה כבר ניסוי וטעייה. ניסית לחפש אם יש מתאמי חשמל עם פילטרים מובנים?

waseemrkab

New member
תגובה

הדלקתי את המחשב ובדקתי את הSNR היה על 2.5 dB אחרי שניתקתי את כבל הרשת בדקתי בפלאפון הSNR השתפר ועלה רק ל3.4 -3 dB ולא למצב הרגיל שצריך (צריך להיות בין 8 ל 9 )
לא ניסיתי לחפש ולא יודע מה זה תאמת
אם אני אקנה ספק כוח למחשב ממש איכותי ויקר (80 + GOLD certificate seasonic) אתה חושב שאפתור את הבעיה הזאת ? כי אני מתכנן ככה

rafid1

Active member
מנהל
תסביר את אופן החיבור שלך מהגולשים אל המודם/נתב של בזק

אלחוטית? קווית? יש נתב פרטי בנוסף למודם שלהם?

waseemrkab

New member
אופן חיבור

מחשב נייח אחד מחובר קווית בכבל רשת וכולם בחיבור אלחוטי יש לי רק נתב אלחוטי VDSL2 שבבעלות בזק D-Link DSL-G256G אין לי נתב נוסף פרטי

rafid1

Active member
מנהל
מציע שתחליף את המודם בבזק.

במצב תקין, אמורה להיות הפרדה בין חיבור הDSL לחיבורי הרשת למחשבים ללא השפעה הדדית. רעש בDSL אמור להיות מושפע רק מקו הטלפון וחיבור המודם אל הקו.
תוודא גם שאם מחוברים מכשירי טלפון/פקס לקס - כולם דר פילטרים.

waseemrkab

New member
תגובה

המודם שיש לי בסדר גמור והקודם גם כן אבל יש לי בעיה במחשב הספק מייצר רעש אלקטרומגנטי בגלל שהוא זול ולא איכותי כמו שאמר Cheif ובגלל זה הSNR יורד כשאני מפעיל את המחשב אני הולך להחליף ספק כוח לאחד איכותי ויקר ונראה אם אפתור את הבעיה .
שני הטלפונים מחוברים דרך פלטרים של בזק והאנטרנט גם כן

rafid1

Active member
מנהל
בהצלחה. אגב, גם לי יש ספק של Zeus ב70 ש"ח...

waseemrkab

New member
תגובה

אז מה אתה מציע לי לעשות ? להחליף את הנתב אלחוטי רק ? לאחד פרטי שלא מבזק

rafid1

Active member
מנהל
לפחות לנסות. אפשר לקנפג את המכשיר של בזק למודם/Bridge ולחבר

נתב חיצוני (מין הפרדה, שאולי תעזור אם הבעייה היא באמת הארקה). אבל מה שהיצעתי הוא להחליף אותו בהנחה שהבעיה בציוד עצמו.
&nbsp
כמובן, שאתה מוזמן לנסות החליף ספק...

&nbsp

waseemrkab

New member
עשיתי את זה

עשיתי את זה עם נתב אלחוטי בלי מודם של חבר חיברתי WAN לא עזר.
אני אקנה ספק איכותי ואעדכן אם הבעיה נפתרה
לא מצליח להבין מה זה קשור להארקה של המחשב איך אוכל לבדוק אם הארקה בכל מקרה פועלת על המחשב

waseemrkab

New member
הבעיה נפתרה

פיתרתי את הבעיה ואפילו הSNR Margin עלה ל9-10 זה מה שעשיתי
החלפתי ספק כוח לאחד איכותי Seasonic G-650 Gold Certified ואת הנתב של בזק הדפוק לאחד חדש מאמזון TP-Link VDSL2 Archer VR2600
תודה רבה בכל מקרה

למעלה