באותו נושא, דומה ושונה,
עניין האולטימאטס והאלטרנטיבים כמו כל החלטה שיווקית יש לו צדדים חיוביים ושליליים. הרעיון (ואני מקווה שאני לא מחדש כלום לאף אחד) הוא שאם מתחילים את הטייטל מהתחלה, אז אפשר ליצור משהו שונה עם מאפיינים דומים, למשוך אליו קהל חדש ואזמ להעביר אותו אל הטייטל המקורי/העיקרי. כל האולטימייטס הם מין פרדוקס עלילתי, מצד אחד הם טוענים שזוהיא עלילה חדשה שלא קשורה לטייטל המקורי, כך שבאותה מידה יכלו לקרוא להן נניח במקום אולטימט ספיידרמן משהו כמו THE NEW SPIDER BOY או במקום ULTIMATE X MEN משהו כמו THE X MUTENTS GROUP וזה היה יכול להיות בסדר גמור, אבל מצד שני חצי מהדברים שקורים בעלילה הם אנטי טזה למה שהיה בטייטל המקורי. הדמויות נשאבות מהטייטל המקורי ומבצעות מעין "רציחת אופי" ליסודות שעליהן הוא בנוי, קצת כמו לקחת את הסדרה סמולוויל ולהגיד שהיא קו אולטימטס של סופרמן (לגבי כל האי דיויקים עם לקס לוט´ר וכ"ו). המידע שנשאב מהקו המקורי, גורם לקוראים הוותיקים להרגיש שהם: "כבר היו בסרט הזה" ומכייון שבחוברת הזו הכל הולך ההפך ממה שהיה במקור הם יכולים לצפות את העלילה ולהגיד שהיא נדושה. אבל בשביל אלו שלא מכירים "ולא ידעו את יוסף" (כמו שנאמר בתנ"ך), זה חדש סוחף מרענן ומוצלח, ואולי עם קצת מזל הם גם יתעניינו במה שקורה בסדרה המקורית ויתחילו לעקוב אחריה. זה גם חשוב בהקשר של זה שהטייטלים בקו האולטימטס באים לתת רקע היסטורי חילופי לסדרות שרצות כבר כמעט 60 שנה. קחו את זה כך (סיפור היפוטטי): בן הדוד שלי, בן 12 מתחיל להתענין בקומיקס של X-MEN, הוא מתעניין ושואל ומגלה שיש שתי אפשרויות בחירה מולו, הוא יכול להתחיל לקרוא את החוברות של הUNCANNY משנות ה50/60 של המאה שעברה ולקנות המון TP´S כי החוברות עצמן עולות עשרות אלפי דולרים (אם לא מאות...) ולזכור מאורעות של מאות דמויות עם תסביכים, כוחות ואוייבים, או שהוא יכול ללכת בקטן על טייטל חדש ורענן שמסביר הכל מא´ ועד ת´ ויש לו היסטוריה של 3 שנים אחורה. אז נכון גם פה יש כבר כמה עשרות חוברות, אבל בכל זאת, קל יותר להתמצא. כל המסםפרים היפוטטים ולא מדוייקים אבל מוסר ההשכל ברור, מי שמתעניין בהיסטוריה (שיקרא את A THOUSEND SHIPS , לא סתם...) שילך לנבור בארכיון, מי שמתעניין באקטואליה מוזמן לבחון את האולטימטס, מי שסיפורי סופר הירוס ומוטציות מדברים אליו, שיקרא גם את זה וגם את זה ויזכיר לעצמו כל הזמן שהשמות הזהים הם לא ערובה להמשכיות עלילתית זהה. קצת כמו: יש רחוב ז´בוטינסקי ברמת גן (המכונה גם "ציר ז´בוטינסקי") ורחוב ז´בוטינסקי ביסוד המעלה, זה שיש להם את אותו השם, לא אומר שהם אותו הרחוב... ועוד דבר בהקשר הזה, חוברת שהתגלגלה אלי לאחרונה (למרות שהיא בת 10 עוד מעט) מי לדעתכם עדיף ומישהו יודע מה בכלל יצא בסקר שלה? איך הוא נראה היום?