בעיות

mavor

New member
בעיות

ניסרף הלוח באת החלפת המעבד תוך שעה אני מקווה שהכול יחזור נדב

mavor

New member
מעוד

כרגע גם ה HD נידפק אני אלך להביא מהמישרד חדש ומנסה להציל את החומר נדב (פעם אחרונה שאני מחליף מעבד לשרת עובד !!)

mavor

New member
הצלכה

טוב השרת רץ כבר כמה שעות בלי בעיות נישער רק לשחזר את ה WWW וה MAIL LIST שלי נדב

הראל

New member
WOWOW זה קרה לי פעם ../images/Emo61.gif

פעם, אחד הילדים רצה להוסיף זיכרון... כשהפעיל את המחשב, נשרף "לוח האם" .... אני דווקא צחקתי, כי הילדים תמיד אומרים לי שיש לי שתי ידיים שמאליות, והם הרבה יותר טובים ממני בהרכבת מחשבים ובכלל בחומרה ... (וכמובן גם ב- דריברים, קונפיגורציות, ובכלל בהכל ...)

beitar

New member
חברים, אתם מתחילים להפחיד אותי

אני אפסיק להחליף רכיבים למחשב בעת הצורך...

הראל

New member
צריך כמה מחשבים ../images/Emo61.gif

יש לי בבית רשת, לאשה יש מחשב עם העבודות והמשחקים שלה, אוי ואבוי אם מישהו יגע בו
לילד הקטן שעדיין בבית, יש שני מחשבים, אחד חדיש עם XP והשני עם LINUX שבו הוא משחק בתכנות. לי יש מחשב אחד מיושן עם Win 98 se, שמיועד רק לכתיבת עבודות וכו´ ... עוד מחשב P700 לנסיונות של חומרה, מערכות הפעלה, תוכנות וכו´ ... המחשב הזה תמיד פתוח, כל הזמן נוספים לו אביזרים ויורדים. מותקנות עליו 3 מערכות הפעלה (LINUX, win ME, ו- Win2000). זה המחשב שאני הכי אוהב.. וכמובן עוד מחשב עם LINUX בלבד. מתוך נסיון, לא כדאי לשחק עם מחשב העבודה הרגיל ...

ezaton

New member
לא יודע

אם עושים נכון, אין בעיות. הנה, אצלי, לדוגמא, הוספתי אמש דיסק קשיח נוסף (אני לא מאמין שהספק 300 המסכן הזה סוחב את זה - שלושה דיסקים קשיחים, צורב, ו-DVD), גיביתי את *כל* המידע על הדיסק הקשיח (40 גיגות בלבד, ורובן מידע מידע - סרטים וכאלו), בניתי Raid0 (בחומרה - יש לי בקר IDE שמאפשר את זה) ושיחזרתי הכל פנימה. רבותי, יש לי שני כונני ATA100 שעובדים ב Stripe עם בלוקים של 16K. פירושו, אגב, שהעתקת קובץ של 110 מגות ממקום אחד בדיסק לאחר (אותו דיסק) נגמרה תוך 4 שניות. העתקה לכונן זיכרון מן הסתם תרוץ יותר מהר. וואלה, אני אבדוק את זה
טפו טפו טפו, הכל 10, רץ כמו תותח, יציב כמו קיר. לעשות בשכל, אנשים, בשכל. Ez

תמר,

New member
יש לך מושג מה צריכת ההתקנים?

כי למיטב ידיעתי, אין להם צריכה גבוהה. המסך הוא ההתקן עם צריכת החשמל הגבוהה ביותר. בענין תקלות - גם אצלנו זה קרה, שהתקנו HD והמעבד נשרף, ולא נראה לי שעשינו טעות כלשהי. סה"כ - מה זה כבר התקנת HD? למזלנו זה היה מחשב חדש עם אחריות

הראל

New member
המסך לא נחשב ../images/Emo61.gif

תמר ידידתי, המסך אינו נחשב בין צרכני החשמל מספק הכח
המסך מקבל חשמל ישירות מרשת החשמל, גם אם הוא מחובר דרך ספק הכח.

תמר,

New member
אתה בטח צודק

אבל אני עדיין לא חושבת שצריכת החשמל של ההתקנים היא שגורמת לשריפת מעבד או לוח אם. דבר זה יכול לקרות מקפיצות חריגות מאוד במתח, מפגיעת ברק ואולי מקצר באחד ההתקנים. אני חושבת שאין קשר בין התקנת ההארד-דיסק לקילקול, אבל אין כ"כ דרך לבדוק את זה.

הראל

New member
לרוב, רק לוח האם נפגע ../images/Emo61.gif

נדיר שאחד מההתקנים, כגון CPU או HD נפגע. לרוב "ישרף" לוח האם, פשוט משום שדרכו עובר החשמל. HD יכול להתקלקל אם מחברים אותו הפוך, דבר שהיה יכול לקרות בזמנו, כאשר לא היה סימון על הצמה. בל גם אז, לרוב תגובת המחשב היתה שהוא היה פשוט נתקע, ולא היה נגרם שום נזק ...

ezaton

New member
היום כוננים קשיחים סופגים יפה חיבור

הפוך. בעבר, לא כל כך (אני מדבר על ימי ה 40 מגות השמחים). המחשב פשוט לא יתניע אם הכבל הפוך. פשוט. לוח האם, לצערי, הוא מההתקנים היותר פגיעים במחשב... לאו דווקא כי דרכו עובר המתח (שנמוך גם ככה) אלא כי פעמים רבות, עקב מארזים מעוותים קלות, הלוח מורכב עם עיוות, שלאורך זמן סודק אותו (ברמת המיקרו, אבל מספיק כדי שלא יעבוד). Ez

ezaton

New member
דווקא הסיבות הנכונות לעיתים אחרות

לפעמים במהלך החלפת דיסק מוםעל לחץ על הלוח, שגורם למעבד שהוכנס לא מספיק טוב לחרוג קצת החוצה. כעיקרון, קשה מאוד לשרוף מעבדים... מאוד מאוד. Ez

ezaton

New member
כן

סה"כ קרוב ל 300W אין לי מושג איך המערכת שלי עומדת יציבה. כעיקרון, על מחשבים מסדרי גודל כאלו (מהירות מעבד) צריך ספק חזק. מאיץ גראפי צורך את שלו, כל כונן קשיח דורש את שלו. כל כונן דיסקים, גם כן. ברמות האלו, אפילו לצריכה של מאווררים יש משמעות (ויש לי כמה). ככלל, ספקי 300 בד"כ מחזיקים אולי 250, לעיתים גם זה לא. ה 300 שלי הוא אולי אחת ההפתעות הגדולות אי פעם. מעולם לא נתקלתי בבעיה שנובעת מספיקה נמוכה (ואם תחפשו בקבוצות דיון רלוונטיות, תמצאו מאות). Ez

maCr0T

New member
מוזר....

אני מחליף המון מעבדים וחומרה ועוד לא שרפתי לוח.... maA

ezaton

New member
נדיר, אבל קורה

אם הכנסת אותו לא טוב או משהו, או קיצרת עם בורג משהו בפנים. Ez

למעלה