בעייה בברקס קידמי - דרושה עצה

• פותח הנושא macro
  • פורסם בתאריך

macro

New member
בעייה בברקס קידמי - דרושה עצה

קודם כל אקדים ואומר שהקטנוע נמצא במוסך מורשה משרד התחבורה. ועכשיו הסיפור - הבוכנה במשאבת הבלם נמצאת במצב סטטי חצי לחוץ - מדובר בקטנוע טייפון בו מערכת הבלמים בנויה מ-2 חלקים. הקליפר ומשאבת השמן. במשאבה יש בוכנה אשר לחיצה על כבל הברקס גורמת ללחיצתה פנימה ולחץ השמן הנוצר במערכת גורם לשחרור הבוכנה ושחרור הברקס. כאמור הבוכנה נתקעה באמצע ולא חזרה למצב קפיצי. לאחר טיפול במוסך (מורשה) הוחלפה משאבת השמן ולאחר נסיעה של כמה דקות חזר המצב לקדמותו גם בחלק החדש. ד"א מדובר בחלק יד שנייה בן כ-9 שנים. האם העובדה שששוב חזרה התקלה מעיד על יד המקרה שכן החלק החליפי דפוק גם הוא (בבדיקה שנעשתה לחלק טרם ההרכבה הוא פעל כומ שצריך ואני ראיתי בוודאות את ההחלפה) או שיכול להיות שיש גורם אחר לבעייה? נעשה ניקוז אויר שוב ועדיין אין שינוי. המצב כרגע הוא שהמוסכניק יבצע תיקון חוזר ביום א' ובמידה ולא יצליח ישיב לי את כספי. תודה לעונים.

TheReverend

New member
יכול להיות שהבעייה בקאליפר

אולי הבוכנה תקועה? בכל מקרה, תשאיר את העבודה למקצוענים - בבלמים לא משחקים(זה מוסך אופנועים כן?)

macro

New member
המשכון

הקליפר עובד בסדר גמור..בכמה דקות נסיעה הוא עבר אחלה לא נתפס או משהו כזה...וכאשר מוציאים את הבוכנה בכוח ולוחצים שוב הברקס נתפס ואז משתחרר. השאלה היא..נגיד שהקליפר דפוק (למרות שלא נראה לי) האם הוא דופק גם את משאבת הבלם? כי חפני ההרכבה היא עבדה ואחרי זה היא כבר לא עובדת... ממש לא בא לי שינסו להלביש עלי שהקליפר הלך (סיפור יקר)...מה שאני חושד זה שהחלק החליפי בן 9 שנים הוא הדפוק...לפחות ככה אני מקווה. המוסך הוא אכן מוסך אופנועים ועוד מורשה משרד התחבורה. מעניין מה יחשבו שם על מוסך שאתה נכנס אליו עם בעיית בלמים ויוצא ממנו עם בעייה בלמים...ואם הייתה קוראת לי תאונה ח"ח עקב איבוד בלמים?

למעלה