בעייה בהארד דיסק.

iftach1

New member
בעייה בהארד דיסק.

שלום לכולם! יש לי כבר כמה זמן דיסק קשיח בגודל 13 ג`יגה בייט מחברת ווסטרן דיג`יטל. הבעייה היא שלעיתים קרובות הכונן משמיע צליל של ``הטענות מחדש``, כמו שהוא נשמע כאשר מפעילים את המחשב. במקרה הטוב המחשב נתקע למספר שניות. במקרה הרע - צריך לעשת רסטארט. מה עושים??

duke4you

New member
תשובה

לא ברור למה אתה מתכוון ב``הטענות מחדש``, אבל אני מניח שהכוונה שלך שהדיסק הקשיח נכבה ונדלק לעיתים קרובות. אם זאת הבעיה שאתה מתאר, אז כנס ללוח בקרה - ניהול צריכת חשמל. שנה את האפשרות כיבוי דיסקים קשיחים ל``לעולם לא``.

d.r.

New member
לא ניראה לי בעיה של הרד דיסק

זה שהמנורה של ההרדיסק נידלקת ואתה רואה שהיא מבצעת פעולות ואח``כ המחשב ניתקע זה לא אומר שיש לך בעיה בדיסק יכולה להיות בעיה תוכנתית שגורמת לזה בכול מקרה אני ממליץ לך לתעלם מהעצה שנתן לך דני ואמר לך להחליף את הדיסק ,הדיסקים של WD טובים ,WD היא חברה ותיקה ומוכרת בעולם עם מוצרים עם תו תקן כמו קונטום ,סגט ושאר החברות

הארד דיסק של WESTERN DIGITAL

להארד דיסקים של וסטרן דיגיטל יש בעיה ידועה של יציאה מכיוון מה שאתה צריך לעשות זה לנסות ולהחליף אותו במידה ויש לך אחריות. אם אין לך אחריות אתה תהיה חייב לעשות תהליך שנקרא low level format התהליך הזה משחזר את הגדרות היצרן למצב ההתחלתי שלהם ומסדר את כל הבעיות. חשוב!!! לא לשכוח לעשות גיבוי לחומר חשוב שיש לך (התהליך הוא בלתי הפיך) מובן שאם ההארד דיסק שרוט תהליך זה לא יעזור בכלל ולא תהיה לך ברירה אלא להחליף אותו לגמרי. אם תרצה עזרה נוספת תוכל להתקשר אלי 344603-053 דני

duke4you

New member
אפשרות מסוכנת!

לא הייתי ממליץ לבחור לבצע low level format. זהו תהליך שמתבצע במפעל ייצור בלבד. מי שבוחר לעשות זאת מסתכן בפגיעה בדיסק הקשיח ובאפשרות ליצור סקטורים פגומים. תהליך ה low level format הוא סימון הסקטורים מחדש, לכן זה תהליך מסוכן מאוד ובלתי הפיך. הוא מומלץ רק לדיסקים קשיחים בעלי סקטורים פגומים כי בפעולה זו הסקטורים מסומנים מחדש ויש סיכוי שהם יתוקנו במהלך תהליך הסימון.

moshemink2

New member
יש לי דיסק עם סקטורים פגומים

של WD בפירמוט רגיל זה נתקע בסקטורים האלה לכמה דקות עד שנעצר ורק אחרי כמה נסיונות זה מפרמט האם יש למישהו קישור לתוכנה טובה של LOW LEVEL FORMAT או תוכנה אחרת לתיקון הסקטורים תודה

d.r.

New member
אין תוכנה שניתן לתקן איתה סקטורים

פגומים מניסיון שלי דיסק שגמור לגמרי ,אתה עושה לו גוהוט עם אימג מתאים תוכל להשתמש בו עוד חצי שנה

duke4you

New member
תשובה

בחלק מסוגי הbios שקיימים, אופציית low level format מגיעה כחלק אינטגרלי. ברוב סוגי הbios אין את האפשרות, אני מניח כדי ``למנוע טעויות``. בכל אופן אם אין ברשותך אפשרות זו בbios שלך, אז נדמה לי שבתוכנת ez יש. אתה מוזמן לבדוק.

יש דברים שאתם לא יודעים

הי לכל חברה שמייצרת הארד דיסק מגיעה תוכנה מיוחדת לתיקון ההארד דיסק, לביצוע LOW LEVEL FORMAT , יצירת פרטישנים מחדש וכד`. בדרך כלל ניתן התוכנות האלה ניתנות להורדה באתר האינטרנט של היצרן. במידה וגילית שיש לך סקטורים פגומים אתה חייב לבצע low level format כדי לפתור את הבעיה, אחרת אתה תמשיך להיתקל בסקטורים הפגומים האלה לכל אורך הדרך. אם בכל זאת אתה לא מצליח לבצע low level format תוכל להביא אותו למעבדה שלי ואני אסדר לך את זה. 344603-053 דני

למעלה