בעייה במשכנתא

בעייה במשכנתא

אני ואישתי מעוניינים לקנות דירה מקבלן בירושלים. הגשתי בקשה לבנק טפחות לאישור משכנתא עקרוני אולם הבקשה נדחתה מאחר ואישתי הפסיקה לעבוד החודש. כרגע היא לא עובדת וההכנסה שלי היא כ-4000 נטו לחודש. אישתי רוצה להיות עצמאית בתחום הקוסמטיקה בעתיד ואנו מאמינים שנוכל לעמוד במשכנתא של 3000 לחודש ל-25 שנה. מה עליי לעשות? איך כן אוכל לקבל אישור למשכנתא בגובה 500,000?

תשובה

אף בנק לא יאשר לך הלוואה כזאת ואם לא תכעס עלי אז גם מצידך זה חוסר אחריות לקחת הלוואה כזאת בהכנסות הנוכחיות הסיכוי היחידי אם תצרף להלוואה בן משפחה עם יכולת החזר טובה (וגם זה לא בטוח)

תשובה

כאשר הבנק מאשר משכנתא הוא מוודא כי אחוז ההחזר מסך ההכנסות אינו עולה על 33%. במידה ואחוז ההחזרות עולה על 33% הבנק ידרוש לווה נוסף. כנראה זאת הסיבה שהבנק דחה אותך. יתרה מזאת, יתכן כי גם כאשר אישתך תתחיל לעבוד עדיין הנושא של הלווה הנוסף יהיה אקטואלי היות והיא תהיה עובדת " חדשה " . מסקנה מכל מה שנאמר עד כה היא שצריך לווה נוסף על מנת שיאשרו לך את המשכנתא.

hadarh

New member
קצת יותר רגישות אם אפשר..../images/Emo140.gif

הבנק לא דחה אותו אלא את בקשתו, אנו עוסקים פה בבני אדם וחלקם יכולים להפגע מצורת ביטוי כזו או אחרת..

yubi1

New member
רגישות

הדברים לא נכתבו בזלזול פשוט נאמרו בצורה חד משמעית ע"מ שהוא יבין את הבעיתיות שבבקשה.

עוד תגובה

מתוך ניסיון בבנקים, כשמתעסקים עם משכנתאות, אין שום רגישות והבנק ישמח לנצל משפחות להחזרים עם ריביות גבוהות יותר וגם אין שום רגישות כשמעקלים לך את הבית כשלא עומדים בהחזר...

רגישות?

קל להגיד שהבנקים ממהרים למכור את הדירה אבל זה פשוט לא נכון. אולי זה מובן לציבור אבל לבנקים לא כדאי למכור כי זה תהליך ארוך ובד"כ הם מפסידים ממנו (וגם הלקוחות). לשני הצדדים כדאי להגיע להסדר לפני הצעד האחרון של מכירה.

hadarh

New member
לא, הבנק לא עושה כאלה דברים בזדון

ראשית: הבנק לא מאשר כל משכנתא שהיא והבדיקה לגבי כל לקוח היא קפדנית. לפני הכל הבנק רוצה להכנס לעסקה שתצליח= לקבל את הכסף חזרה!! ומראש נמנע מאישור הלקוחות הגבוליים מידיי. ואם שמת לב מי שלא קיבל אישור מבנק אחד סביר מאוד שלא יקבל בבנק אחר- כל הבנקים פחות או יותר דוחים את אותן בקשות "גבוליות" וכל זה עמ"נ לא להגיע למימוש הנכס בעתיד. דבר נוסף: אני נמצאת בתוך המערכת שנים ואני מכירה את הנפשות הפועלות. במחלקת הגבייה בבנק יושבים בני אדם כמוני כמוך ולהם יש את הניסיון והידע לטיפול בלקוחות עם קשיים מכל סיבה (פיטורין, גירושין וכד'). מימוש דירה וטיפול משפטי יכול להארך חודשים אם לא יותר. הבנק נותן ללקוח לא מעט אופציות לפני שנשלח התיק למימוש, השאננים מבינהם מגיעים למצב הלא-נחמד הזה ואולי מחוסר ידיעה וחבל. לקוח הצופה קשיים מוזמן לפנות בכתב לבנק ולבקש הקפאה או פריסה לשנים עמ"נ להקל על התשלומים, רק לאחר מכן הבנק פחות מתחשב. דבר אחרון: לבנק יש בדיוק אותו אינטרס- לא לשלוח את התיק לתביעה כי אילו עלויות לשני הצדדים ובירוקרטים לא נעימים. קטונטי מלסנגר על הבנק, אבל יש מקרים שאני פשוט לא יכולה להתאפק.

yubi1

New member
עוד תגובה

צריך להבין שהבנק הוא גוף פיננסי שאמור להיות ריווחי,והוא לא לשכת הסעד, ולכן ההקפדה על כדאיות ההלוואה נמדדת במיני פרמטרים האמורים להבטיח את החזר ההלוואה. הבנק הוא לא חברת אחזקת מבנים והבית הוא רק משכוןשכדי לממש אותו לוקח המון זמן. אגב יש כמה חברות בארץ שללקוחות בעייתים כגון הכנסה נמוכה או אפילו מוגבלים בחשבון למינהם מאפשרים לקחת משכנתא בהליך מיוחד השמור עימם אך כאן אפשר לפשוט רגל מגובה ההעמלה שהם גובים.

למעלה