בעייה בנגן MP3

Guy24Gold

New member
בעייה בנגן MP3

יש לי נגן MP3 של סמסונג מדגם YH-820. קניתי אותו לפני שלושה ימים בערך. אתמול הוא פתאום נתקע, ושום כפתור לא הגיב(הוא לא היה על הולד!) עשיתי לו ריסט ועכשיו כל פעם שאני מפעיל אותו הוא כותב לי: "Device cant HDD initialize. Device will be turned off" מה לעזאזל הבעייה ואיך אני מתקן אותה??

Guy24Gold

New member
ועוד שאלה קטנה

כמה המכשיר עולה בערך בארץ? (אני קניתי אותו בתאילנד)

יאיר B

New member
אני לא יודע מה הבעיה.

הנגנים של סמסונג לא פופולאריים בארץ ועדיין לא ראיתי את הדגם הנ"ל (הוא לא נמצא בזאפ וגם חיפוש בגוגל לא העלה אתרים שבהם הוא נמכר בארץ, לכן לא בטוח שהוא קיים בארץ). בנוגע לבעיה שלך: העצה היחידה שאני יכול לתת לך היא לנסות להתקין עליו שוב את הקושחה שלו (אני מניח שתוכל למצוא אותה באתר סמסונג ברשת). אפשר לחבר את הנגן למחשב? התוכנה שבאה איתו מזהה אותו (יש לו בכלל תוכנה שאיתה מעבירים שירים?)? בדוק אם יש אפשרות לעידכון קושחה דרך התוכנה. האפשרות האחרונה שאני יכול לחשוב עליה היא שהדיסק נדפק (יכול להיותש הוא נפל לך או קיבל מכה חזקה?). אבל נסה לפני כן את עידכון הקושחה.

יאיר B

New member
קושחה

קושחה (Firmware) היא התוכנה שמפעילה את הנגן. לכל מכשיר חשמלי יש קושחה שמפעילה אותו (מערכת סטריאו, טלויזיה, מיקורגל ואפילו מכונת כביסה חדשה...). גם למחשב שלנו יש קושחה (מה שנקרא BIOS). בחלק מהמהכשירים החשמליים (אלו שתומכים בכך) ניתן לעדכן את הקושחה. עידכון קושחה ניתן להוריד רק מאתר החברה שייצרה את המכשיר (נגן במקרה שלנו, ובמקרה שלך: סמסונג). עליך ללכת לאתר סמסמונג ברשת ולחפש שם את אזור ההורדות לנגנים. שם תהיה קושחה להורדה (כמובן שזה נכון רק בתנאי שהנגן תומך באפשרות לעידכון קושחה, רוב הנגנים תומכים באפשרות זו). בדרך כלל הקושחה היא תוכנה עצמאית מרצה על המחשב שלך, מזהה לבד את הנגן ומעדכנת את מה שצריך.

Guy24Gold

New member
הורדתי את הקושחה

אבל היא מסוג MI4 ואני לא מצליח לפתוח אותה. ומצאתי בתוכנה שבאה עם המכשיר משהו שקוראים לו "Recovery Utilities". בחוברת כתוב שצריך להשתמש בתוכנה הזאת כדי לתקן את הקושחה, אבל היא לא עובדת. עוד רעיון איך אני יכול לנסות לפתור את הבעיה? (וזה די דחוף, כי ביום רביעי אני נוסע לסיני ואני רוצה להשתמש במכשיר שמה)

פייפן

New member
חבוב, אני רואה

שאתה על המזוודות, אז חבל שלא קנית משהוא נורמלי. שילמת לירה קיבלת לירה, בכל מקרה בהצלחה. ותזהר בסיני

למעלה