בעייה בפתיחת עסק חדש

orenofri

New member
בעייה בפתיחת עסק חדש

שלום רב. אני מקדם הקמת בית קפה במתחם של משתלה באיזור השרון. בבדיקה ראשונית עם המועצה האיזורית התברר לי שעל מנת לקבל רשיון עסק עלי לטפל בשינוי ייעוד לקרקע, שזה מנסיוני סיפור לא קצר ומאוד לא זול. האם יש דרך להגדיר את העסק הצורה שלא תחייב אותי להיכנס לכל הפרוצדורה המסובכת הזו?? תודה מראש
 
הגדרת עסק

מנסיון בתי העסק במתחם ירקונים (כמה חברות גדולות דוגמת ביתילי הקימו מבני סחר על שטחים שיועדו לחקלאות\תעשייה. בעקבות התערבות ביה"מ הם נאלצו להתפנות לאחר פעילות ארוכה) ניתן ללמוד שלא ממש ניתן לרמות את הרשויות. עם זאת, דרגת הגמישות בנושא הגדרת עסק היא די גבוהה. האם הקמת פינת קפה במשתלה נחשבת כבית קפה? איזה רשיונות עסק נדרשים ע"י המועצה האיזורית? להערכתי הכי פשוט להתייעץ עם הפונקציה המתאימה במועצה תוך פתיחת כל הקלפים על השולחן.
 
העלות הכספית

עשית חשבון לעלויות ההקמה של בית הקפה בהנחה שתקבל אישור? מעניין אותי לדעת מחכה לתגובה
 

orenofri

New member
מה כמה עולה......

תלוי איזה ציוד אתה צריך לרכוש אני הולך על משהו מינימלי ובכל זאת לוקח בחשבון שפחות ממאה אלף ש"ח לא יעלה לי. זה כולל גם את חודשי ההתגלגלות הראשונים. בכל מקרה אם התכנית העסקית שלי לא מופרכת זה בהחלט כדאי אם יש לך מיקום טוב אני מאמין שבמיקום שלי זה הולך להיות פיצוץ אז אני לא ממש מודאג בהצלחה
 

orenofri

New member
לרובי

מנסיוני העשיר עם המועצה, אם אתה בא ופותח את הקלפים ישר מפילים עליך את כל התיקים האפשריים. אני יודע מה יקרה: יבקשו אישור מכבי אש שלא אוכל לקבל כי המקום אינו מבנה בלוקים כי אם משתלה ולא יעבור את אישורי העמידות בפני דליקה. יבקשו שינוי ייעוד לקרקע דבר שייקח לי חודשים אם לא שנים לבצע במנהל מקרקעי ישראל. שאר האישורים זה שטויות אבל העניין כולו יתפספס וחבל לי בעיקר שאני מאוד מאמין שיש לזה פוטנציאל במיקום הנוכחי. לא מבקש שתהיה שותף לדבר עבירה אבל אם בירקונים עבדו כמה שנים טובות לפני שסגרו להם למה שאני לא אעבוד ככה ללא החלק הבעייתי של האישורים ואז... בעוד כמה שנים אוכל לחסוך על מנת לפתוח משהו מסודר. הערת אגב--בתי הקפה הכי מבוקשים שאני מכיר באיזור המרכז מחוץ לערים הגדולות פועלים כולם כמעט ללא היתרים. איך???
 
לצערי אתה צודק

גם מרבית בתי הקפה והמועדונים בתוך תל אביב פועלים ללא רשיון עסק לדעתי.
 

nirdagan

New member
ומה תגיד עם חו"ח תהיה שריפה במקום?

ויישרפו לך כמה לקוחות. מטרת האישורים איננה לטרטר את היזם אלא להגן על הציבור. גם המפעילים של אולמי וורסאי חשבו שאישורים זה דבר מיותר. אתה יכול לעבוד בלי אישור של מכבי אש, אבל אולי תשב 20 שנה על הריגה אם חו"ח בית הקפה שלך יעלה באש. אינני מבין מה הקטע שלך עם בתי קפה אחרים שעובדים בלי היתרים. כבר בכיתה ג´ המורה לימדה אותנו, ש-"גם הוא עשה ככה" זו לא סיבה.
 

moshep1

New member
בעייה בפתיחת עסק חדש

שלום, שינוי ייעוד של קרקע הוא עניין יקר וצורך זמן רב וכל הכרוך בכך. עם קצת יצירתיוח, תוכל למשל את המבנה העיקרי למקם בתוך המשתלה כפלטפורמה (עם מבנה עליה) על גלגלים, לרצף חלק מהמשתלה מסביב להעמיד שולחנות וכסאות שאותם ניתן לנייד - במקרה כזה אין פה ייעוד של הקרקע כי המבנה נייד ובכך אתה מצמצם את הבעיה. שנה טובה משה
 

שנער

New member
שינוי ייעוד ...

זה סיפור מורכב וגם עולה כסף ... אם העסק יצליח כדאי לשקול את זה בעתיד ... (למעשה אתה צריך אישור לשימוש חורג ולא שינוי יעוד) ... יש לך שתי אפשרויות: 1) להתחיל ממשהו קל ונייד ... כמו קראוון ... אולי זה יעבור את הרשויות. 2) לפעול ללא אישורים ... ולתמחר את הקנסות שתקבל כחלק מעלויות העסק. קח בחשבון שגם כאשר אין בעייה של שינוי יעוד ... למשל חנות במרכז העיר ... אי אפשר לקבל רשיון עסק מראש ולפעמים זה לוקח שנה או יותר לאחר הפתיחה ... (אבל קנסות מקבלים מיד).
 

nirdagan

New member
גם אתה סבור שלאישורים אין צורך

מהותי, והם סתם מנגנון לטרטר את האזרחים? בכל מקרה הוא יכול לתמחר את הקנסות (ואולי גם ישיבה בבית סוהר במקרה של אסון במקום) כחלק מעלויות העסק. שלטונות המס לא רואים בזה הוצאה מוכרת, וראוי שייקח את זה בחשבון.
 
למעלה