בעייה בקשר לשפה היפנית.

playtrip

New member
בעייה בקשר לשפה היפנית.

אני שואל את עצמי אם בכלל מותר ללמוד את השפה הזו על פי היהדות מפני שראיתי כמה וכמה פעמים שכאשר אני מנסה לדבר בשפה הזו אני אומר מילים וביטויים שליד יהודי מן המניין שאינו דובר יפנית הם ישמעו כמו לשון הרע וכן יש ביטויים שהם ממש עלבון כלפי בורא עולם...

למשל:
איתי - משמעותו כואב ביפנית ובעברית זה שם פרטי
קודאסאי - נשמע כמו קונדסאי
סאמוראי - שזה "משרת" ביפנית נשמע כמו אמוראי שזה "מפרש"
אדונאיקאנה - נשמע כמו ה' קנא, ז"א ה' אל קנא ונוקם
אטוראשי - שזה חדשני ביפנית נשמע כמו רש"י.

יש יותר מדי מקרים שניסיתי להתפאר בעבר בכך שאני יודע מילים ביפנית וסופו של דבר שנפלתי למבוכה גדולה מפני שרוב האנשים דתיים באיזור שלי וקיימים מבחר בתי כנסת שעקב נסיון להחזיר אותי בתשובה נכנסתי אליהם מדי פעם והמבוכה אף היתה גדולה, האם בכלל מותר ללמוד את השפה הזו? הייתי פעם "וויאבו" שמאד אהב את הנופך והגאות של סגנון האנימה ותרבות הפופ היפני, חשבתי שזה יהיה שימושי לדעת כמה מילים מפני שיצא לי לברך תאילנדי שפגשתי לילה מסויים בברכת לילה טוב והוא הבין את מה שאמרתי ובמקרה זה היה אדם נזקק שהיה צריך נדבה ולכן יכולתי לתת לו שטר, ידיעת שפה נוספת שבזמנו נהנתי ללמוד ולדבר היתה מאפשרת לי לעזור לכל מי שנזקק ודובר את השפה הזו או מכיר בה, הבעייה היא כל העניין של לשון הרע, מפני שהשפה הזו נשמעת יותר מדי כמו אראמית וגם כמו עברית, נבוכתי כמה פעמים כאשר דיברתי בה וגם ניסיתי לדבר לפני הבורא בשפה הזו מפני שבה הלב שלי נמשך בזמנו אליו אבל רק יצאתי נבוך בסופו של דבר, על פי ברסלב צריך לדבר אל ה' בשפה בה הלב נמשך ונכסף אליו, האם עשיתי נכון, זה מה שאני מבקש לדעת, וסתם רציתי לחלוק את החוויה שלי בקשר לשפה הזו.

קליט

New member
עשית נכון

ואין מה לחשוש, במקרה וזה נשמע זהה לשם ; "אדוני" אז תשנה ותגיד "אמוני" או משהו כזה. באופן כללי רצוי מאוד להשקיע את הזמן בלימוד תורת ה', ועשיית חסד ממשי יותר מאשר הדוגמאות שציינת. עכשיו שאתה כבר יודע את השפה הזאת, תוכל להמשיך ולעסוק בה, אולי יש לך תכלית חשובה בשפה הזאת. בהצלחה

playtrip

New member
ה' יסלח להם כי נולדו לתוך מציאות של דוברי יפנית.

או שמי שלימד אותי את הדת, לא לימד אותי בהגיון ורק הפחיד אותי והקפיד עלי לדקדק בקלה כבחמורה ועקב כך נשתטיתי... מתי שהוא הצליחו לגרום לדעת שלי לראות רק דרך כיוון אחד בלי יכולת לחשוב ולראות מחוץ למסגרת...
&nbsp
הנה מצורף סרטון יחיד בו הרב מדבר בצורה הגונה:
לא נתקלתי בכאלו דרשות עד עכשיו.

SupermanZW

Well-known member
בכל שפה יש מילים שדומות למילים בשפות אחרות

סתם דוגמה (לדמיון למילים בעברית עם קונוטציה דתית), ספרדית:
אמור (אהבה) - אמוראי
סבוראר (טעם) - סבוראי
ראמבאם (צליל תיפוף) - רמב"ם
אדונדה (איפה) - אדוניי
קדוס (מחילות של חמוסים ונמיות) - קדוש
&nbsp
אולי תאסור גם על לימוד ספרדית?

playtrip

New member
זה נכון.

ויש לי בעיה גם עם צרפתית וספרדית בגלל הדת, אכן.
אם אתה זוכר את השיר הזה שהמילים שלו הן: "Miamor'a Miamor'e", חשבתי שלאנשים דתיים חובבי פרסום זו תהיה הזדמנות פז לשיר "מי המור ומי המורה, מי המר ומי הבורא"... זה היה מגוחך ואפילו מצחיק למדי אם אני בעצמי הייתי עושה לשיר הזה גירסה דתית... כן, בוודאות אני מתקשה עם ספרדית, יוונית, איטלקית, צרפתית ומגוון שפות אחרות מהסיבות האלו. ולכן, למעשה זה נכון מה שאמרת, לגבי ואם אני לא טועה ישנן אפילו הלכות שאוסרות למידת שפה נוספת או כך רבנים מסויימים דורשים ולא רק אלא שאותם טענו שלעתיד לבוא עברית תהיה השפה היחידה שנאמר: "אז אקרא שפה אחת לכולם"... לא שהייתי רוצה בזה, אני מעדיף ללמוד כל שפה שהיא כאשר אני משוחרר מכבלי הדת ולא צריך להיות נבוך, הייתי מרוצה מאד להצדיק אותך, צר לי על כבלי הדת.

playtrip

New member
גם לא אהבתי אף פעם את כל הישראלים שבזו לי ולעגו לי כשהתחלתי

לדבר בשפה זרה, לעגו לי לשמי ולדרך בה אני מבטא את המילים, במקרה הזה שזה קרה לי, כשכואב לך כואב בוודאי גם לזה שהכאיב לך מלכתחילה.

playtrip

New member
סלח לי שאני נשמע כל כך טיפש ואטום בשנים האחרונות...

רציתי לכתוב זאת בנושא חדש, אבל אכתוב זאת כאן כתגובה כללית למתדיינים איתי שמכירים את הלצותי הנפלאות מן העבר... אם זה מעכיר את הדיון אתם יכולים למחוק את התגובה הזו גם ולהשאיר רק את הדיון לגבי שפות זרות
&nbsp
אם אני נשמע טיפש ואטום כל כך ולא שמח כלל
זה בגלל שנתתי לדת לכופף אותי לרמה כזו בה אני צריך להתמם כל כך בלי להתחכם בחוצפה ובעליצות שהתחלתי בה... אני מתנצל אם אני פוגע כך בדת אבל אני נשמע הרבה יותר מדוכא כאשר אני בשליטת ספרי דת והוראת רבנים מאשר כשאני מתלוצץ מדברים כאלו כשהדעת שלי ברשות עצמי ולא ברשות רב שמאמלל אותי. רק לאחרונה רבנים כמו חן שאולוב פחות או יותר התחילו לדרוש בהגיון ואינני יודע אם זה זמני אצלם... זה מתסכל שאחד רוצה לעשות את הקיום של האנשים כיף והדת מכופפת אותו לחוקים שהם אפילו לא חצי ממה שהוא יכול לתת.
&nbsp
זה בגלל שנתתי גם לרוע אנושי לכופף אותי והוא בא גם בשם הדת פעמים רבות, הוא מוטמע גם בדת.
כשאנשים כמו הרב ברלנד הם עלוקות לנפש של המאמין להם שאתה מנסה בכל כוח דעתך לקבל ולהבין ובסוף מסתבר שהם מרמים וסוחטים את דמך שנים כה רבות במסווה של קדושי עליון, לוקחים ממך את היכולת לאהוב כל אחד ומתגלים גם כאנשים שאין בהם אהבה ואין אהבה לקהל מאמינהם. את חלק מהאנשים שדרשו מוסר עבורי מצאתי מעשנים, שותים ומשתמשים בסמים שונים כאשר הם ביזו את דרכי האמונה שאני בחרתי עד שפגשתי בהם... כשאתה מגלה כמה מסריח בן אנוש יכול להיות וכמה נמוך הוא יכול לרדת אני שואל את עצמי אם אני אדם ולא שד או מזיק כלשהוא, כיצד טבע האדם יכול להיות כך שהשונאים של אישיות מושמצת בשם כריסטיאן צ'נדלר הוכיחו את עצמם גרועים ממשרתי השטן והשאול בסירחון שלהם כשיעצתי להם ללמד אותו שיטה מהסוג של EMDR כדי לעזור לו לצאת מהמצב בו הוא נטל על אנשים והתשובה המלגלגת שקיבלתי היא "למה שנרצה בכלל לעזור לו?", ובכן, במקרה הזה הם לא הפסיקו להאשים את הבן אדם הזה שהוא נטל וברשעות בלתי מוסברת הם עוד ממשיכים לשבור אותו ולהוריד אותו לרמה גרועה משל בהמה בידם השנייה... רק אדם יכול לעשות זאת, עכשיו אני יודע שהם אדם. הגיהנום יתבייש לקבל אותם אליו מרוב שרשעות אדם היא מסתבר גרועה משל תחתית עמקי השאול... איך אני יכול ליצור משהו מצחיק או מגניב ולדרוש עתיד טוב עבור אנשים שאין להם אפילו עבר? וכאן למשל אני מתכוון גם לפדופילים ושאר אכזרים ומושחתים באדם שירדו כל כך נמוך שאפילו עבר לא היה להם מעולם, כאלו יביאו לדרדר גם אותי וכאשר אני ארד נמוך כל כך אני אהיה מחוייב להבין אותם. אומרים, אל תדון אדם עד שתגיע למקומו... למה אני אמור להגיע למקומם של אנשים כאלו בכלל?! בסך הכל רציתי לעשות כיף, האמנתי באדם ובאנושות אבל אונס, רשעות, נבלות, שנאה, לשון הרע, גסות הרוח וזלזול הפכו להיות נחלתם של רבים מדי באנושות הזו שאני מרגיש פעמים רבות שהרשע שלהם בעולם הזה מכסה אותי ומטביע אותי, כאשר יצרתי את ההומור השמח שלי בגיל 20 או עשרים וחמש לא חשבתי שהאנושות מסוגלת להיות כזו... אם יש שיטה שאכן משחררת את הבן אדם ומחוללת פלאים בנפשו אני שואל את עצמי אם אדם כזה לא נלקח מן העולם הזה אחרי זמן קצת עקב חוסר התאמתו לנבלות, לסרחון ולרשעות של יותר מדי אנשים... לא פלא שאני חוזר ונהיה גועלי בעצמי כל פעם... אני עובד על האישיות שלי ומשחרר אותה רק כדי שבשר ודם אנושי יחזיר אותי אל עומק התהום המכוערת והרעה שלו... לא פגשתי עד עכשיו אחד שפותר ויפתור כל דבר באהבה אין סופית בלבד, לא שום בשר ודם ולא שום דמות שבשר ודם המציא. הבורא בעצמו מתואר כקנא ונוקם ואנטגוניסט שמחזיר לאדם את המנה בה הוא בחר מלכתחילה, אמרו פעמים רבות שיחס גורר יחס, מה שבא מסביב, בא מסביב... זה לא נכון, השיטה הזו אפילו לא פגומה, היא נבנתה ככה, מה לעזאזל אני עושה בעולם שאין בו אהבה אין סופית ללא תנאי?! ועוד בעולם שמוכיח שלא אמור להיות כזה דבר ולא מקבל את האפשרות לאהוב ללא תנאי? מי הכניס אותי לעולם בו ספר של תורה מלא בסיפורי שנאה ומריבה?! תראו כיצד הכניסו נפש עדינה יחסית כמו דוד המלך לתסבוכת, כיצד שאול מת משנאת האדם וכיצד רבו כל האנשים האלו, נפלו לזנות ולשחיתות, נפלו לרוע כללי וכיצד אני נופל לתוך זה ובסוף גם אותי הקיום בכל העולמות יאשים בסרחון הזה של נשמת בשר ודם רעה... למה? למה אינני מצליח להגיע איך שהוא לעולם של אהבה ללא תנאי ולאהוב בעולם שכזה ללא תנאי יחד עם כל האחרים שם שיאהבו ללא תנאי?

למעלה