בעייה ב B52

vassily

New member
בעייה ב B52

טוב אז אני מכין B52 ככה בסדר הבא: 15 מ"מ ליקר קפה 15 מ"מ אייריש קרים 15 מ"מ טריפל סק עכשיו המתכון נכון לפי דעתי ואם לא אז תקנו אותי בבקשה אבל אם אין תיקונים אז יש לי בעייה... המשקה לא נדלק!! כאילו הוא נדלק אבל האש נשארת בדיוק 2-3 שניות ואיך שמתחילים לשתות היא נכבת אז אממממממ מה יכולה להיות הבעייה?
 
ברור שלא נדלק

אתה שם משקאות חלשים אם תשים קצת אבסנט או כוהל נקי זה ידלק בקלות. ממש קצת זה מספיק...העיקר שיבער.
 

Sany b

New member
אההה לא הייתי ממליץ על אבסינט אבל

הכי פשוט אם אתה הולך על "משקאות ארץ" או "זולים" (אגב אם תחלק את השאט ל3 זה יוצא 20CC) תשים:1/3 ליקר קפה (מומלץ קלואה או דורנגו יותר זול) 1/3 אייריש קרים (מומלץ בייליס או ההוא שכחתי תשם שלו הזול) 1/3 קואנטרו אמור להידלק, במקרה שלך יותר זול אז שים טריפל סק ותסגור עם טיפה, אבל באמת "טיפה" אחת של כוהל95% אגב, אני שם בכל המשקאות הדליקים חוץ מאבסינט , כוהל. לגבי אבסינט בB52... הורס את הטעם של קפה/תפוז... הלענה היא ...איכס...
 

vassily

New member
שאלה

אחד אני יודע שזה יוצא 20CC אם אני מחלק את זה שווה בכוס של שוט אבל איפה שלקחתי את המתכון זה רשום 15CC לא יודע למה... הנה לינק http://www.bolscocktails.com/cocktail-detail.asp?d=8721 ושתיים, לא הבנתי אם אני שם קואנטרו אז המשקה ידלק גם ללא טיפת כוהל 95%? ובאמת אבסינט סתם יהרוס את הטעם בלעעעעע ועוד שאלה שקונים כוהל 95% אז יש גם כל מיני סוגים ואיכויות או שזה ממש לא משנה... וגם מאיפה קונים?
 

temptation411

New member
תשובה..

כניראה שהכוס שם יותר קטנה..בכוס של 60cc אם תשים 3 פעמים 15cc עדין ישאר לך מקום.. אם תשים קוואנטרו המשקה ידלק כי יש בו 40 אחוז אלכוהול ואם אני לא טועה כל מה שמעל 40 אחוז נדלק כל הכהל אותו דבר..וקונים בסופרים או ברשתות השיווק
 

vassily

New member
תודה ../images/Emo13.gif

עכשיו אני רק צריך לקנות בקבוק קוואנטרו
מישהו יודע כמה זה עולה?
 
לא נכון

א. אמרתי שאפשר לשים או אבסנט או כוהל נקי ב. אבסנט לא הורס את הטעם...כי לא מרגישים אותו, כי לא שותים אותו מדליקים את המשקה (את האבסנט) דוחפים את הקש לתחתית הכוס ושותים...עד שמסיימים את המשקה האבסנט נשרף....וככה לא ממש מרגישים אותו לגבי קוואנטרו...הוא לא הכי בוער שבעולם...נכון שטיאורטית כל מה ש40% ומעלה בוער..אבל זה לא ככה בפועל, וככל שהאחוז יותר גבוה ככה זה בוער יותר טוב לכן מומלץ כוהל נקי או אבסנט. כוהל נקי הרבה יותר זול...אז אני חושב שזה עדיף
 

temptation411

New member
נכון..

לוקח לקואנטרו קצת זמן להידלק..לכן היה לי בבר מצית חזקה כמו של הסיגרים בעיקרון השיקול פה הוא כלכלי..אם לשים ללקוח קוואנטרו או גרנד מרניה שעולה יותר מטריפל סק את הבעיה הזו היא יצטרך לפתור עם המנהל שלו
 

vassily

New member
מה הכוונה?

שאתה אומר שיש לך בבר מצית חזקה אז למה אתה מתכוון שאתה היית מדליק כל השוט ואז מביא את זה ללקוח דלוק? כי בדר"כ הלקוחות מדליקים לעצמם את השוט הזה...
 

Sany b

New member
רונג אנסר ../images/Emo70.gif

אח שלי, הלענה, והאניסיות של האבסינט לא יעלמו קליל... עדין אתה תרגיש, ואני מוכן להוכיח... הרי ה"אש" מפיצה ארומות, במקרה הזה של האבסינט... ואתה לא שואב באותה מהירות שלהבה נעלמת,... לפעמים קש נשרף, או ו... מומלץ לא לשים אבסינט, מה גם שכוהל הרבה יותר זול ולא מורגש...
 

maxfain

New member
מסכים עם סאני בענין הזה

הטעם של האבסינט לא נעלם בכזאת קלות, ותמיד אתה תרגיש את זה בסיום.. מה הבעיה בלשים כוהל? שמים טיפה ואין שום בעיה. גם לא "בזבזת" אבסינט, גם אין לזה טעם לוואי וזה גם יותר זול.. ובכלל, זאת לא המטרה של הבקבוק הזה מלכתכילה בבר?
 

GHSI

New member
ואבסנט?????

אתה נורמלי??? חחח (הא אתה לא נורמלי) זה יעיף את כל הטעם של הקפה אייריש קרים
 

vassily

New member
מתכון אחר?

מצאתי באתר של איגוד הברמנים הבינלאומי מתכון דיי שונה 2.0 cl White Rum 2.0 cl Bailey's Irish Cream 2.0 cl Grand Marnier Build all ingredients over ice into a shooter glass.Serve with stirrer. אז יש לי שתי שאלות אחד איך זה יכול להיות שלאותו קוקטייל יהיו מרכיבים כמעט שונים לגמריי חוץ ממרכיב אחד וזה לא פעם ראשונה שאני רואה הבדלים כאלו במקוקטילים בכל מיני מקומות ושתיים למה הם מתכוונים שהם אומרים build over ice שזה בכלל כוס של שוט ולא אמור להיות קרח בפנים?
 

temptation411

New member
תשובה..

זו הבעיה עם קוקטלים..שכמעט אין דבר כזה "מתכון אוניברסלי" אתה יכול ללכת ל4 בארים ולהזמין סקס און דה ביץ ולקבל 4 גירסאות שונות..רק תשווה בדפי הקוקטלים של בתי הספר לברמנים לכל מקום יש ת"גרסא" שלו לקוקטלים מסוימים וככה זה גם בעולם חוצמזה שלשמור מצית טובה בבר חוצמזה שזה טוב להדליק סיגרים אם מעשנים אותם אצלך על הבר זה גם טוב למצלריות שקצת קשה להן להדליק קוקטלים ללקוחות עם גפרורים..והקהל של האנשים במקום שעבדתי בו ממש התלהבו מכל הענין של הקוקטלים הדלוקים פעם אחת ספרתי מישהו ששתה 5 פלימינג למבורגיני בשעתיים ובזה נגמר הערב שלו :)
 

vassily

New member
5???

אני מתפלא שהבן אדם לא גמר את הערב בבית חולים אותי אחריי אחד ושוט של אבסנט רצו לשלוח למיון חחחחחח אבל זה גם היה על בטן ממש ממש ריקה ולא הרגשתי משהו גם לפניי אז בכלל עשיתי טעות ששתיתי אותו יום... ומה בקשר לשאלה השנייה שלי לגבי זה שרשום build on ice שזה בכלל כוס של שוט ואין של שום קרח?
 

maxfain

New member
וסילי

כולה 5 פלמינג למבורגיני.. תאכלס חוץ מהשם המפוצץ זה סתם קוקטייל פוזה שלא כזה נותן בראש.. אצלי מישהו הזמין 4 B52, זה באסה להכין אחד כזה אז 4?? אבל גם אותי מסקרנת התשובה לשאלה שלך, אין לי מושג מה הכוונה.. אולי לקרר את השוט לפני? להקפיא אותו? אבל זה רק ניחוש.. אם למישהו יש תשובה אז אחלה..
 

vassily

New member
1 גמר אותי...

לא יודע אם זה פוזה או לא כל מה שאני יודע שאחד (בעירבוב של עוד קצת משקאות ובטן ריקה) גמר לי את הצורה וגם תראה באתר הזה איזה הזהרה יש על המשקה תראה בinstactions מה הם אומרים (NEVER) http://www.bolscocktails.com/cocktail-detail.asp?d=19308 ושמישהו כבר יענה על השאלה גם מקס פה עכשיו מסוקרן אני לא היחיד
 

temptation411

New member
build over ice..

לא כזה קשה :) בארצות הברית משתמשים הרבה בכוסות שהם די דומות ללו בול ומלאות בקרח כתוש בתרגום חופשי לבנות על קרח ז"א למזוג לכוס עם קרח
 

vassily

New member
דההההה אבל...

גם אני וגם מקס יודעים מזה build over ice זה דיי ברור השאלה שלנו זה איך בדיוק הם מתכוונים שנעשה את זה בכוס של שוט???? B52 זה שוט ושהם אומרים Build over ice למה הם מתכוונים???
 

maxfain

New member
טמפטיישן

אחי, המושג ברור, מה שלא ברור זה שכתוב לעשות את כל זה בכוס שאט.. איך בדיוק עושים את זה?
 
למעלה