בעייה ב-SANDISK SANSA

d a n d n o

New member
בעייה ב-SANDISK SANSA

המלצתם על הנגן הזה בפורום. אני מעוניין לרכוש את ה-E130 מהביקורות שקראתי על המוצר כתוב שיש לו (או היתה?) לו בעייה שנובעת כנראה ממתח נמוך שמספק WINDOWS SP2 ליציאות ה-USB. מישהו מכיר את הבעיה? יודע האם היא היתה רק בסדרה מסויימת?

יאיר B

New member
מתח נמוך?!

איפה קראת על זה? הנגן לא נטען דרך המחשב (עובד על סוללה AAA). לא מבין איך המתח שהמחשב מוציא (שבכלל לא מושפע מאיזו מערכת הפעלה יש על המחשב) יוצר בעיה.

d a n d n o

New member
קראתי על זה בביקורות על המוצר בזאפ!

היו שם לפחות שלוש משתמשים שהתלוננו על הבעיה וטענו שהחליפו להם את המכשיר. ה-USB מספק מתח למוצרים שהוא מפעיל, בד"כ. וייתכן (כמו שהמשתמשים כתבו) שהבעיה נובעת מהשפעת ה-SP2 על העניין. וכן. בוודאי שלמערכת ההפעלה יכולה להיות השפעה על המתח שה-USB מוציא......

יאיר B

New member
קראתי את הביקורת בזאפ.

1. יתכן והייתה סדרה פגומה. דברים כאלו קורים גם לטובים ביותר. 2. בנוגע לנושא המתח: א. המתח שאמור לצאת מחיבור USB הוא 5V DC. אם יצא יותר - מכשירים מסויימים עלולים להישרף, אם יצא פחות אז הם לא יעבדו. ב. חיבור הכוח של USB הוא דרך HUB שמחובר ישירות לכוח של לוח האם. מכאן שאין שום דרך באמצעות מערכת ההפעלה להשפיע על הזרם שיוצא מהחיבור. ג. יש מכשירים שמקבלים כוח אך ורק מ-USB (למשל: סורקים מסויימים או מדפסות קטנות). לאלו כל שינוי בזרם יהיה מסוכן. אם כן, מה הסיבה של MS להגביל או בכלל להתעסק עם הזרם ב-USB? ד. יש מחשבים שבהם בחיבורים הקדמיים אין חיבור כמו צריך למערכת החשמל ואז מכשירים מסויימים לא עובדים טוב (בעיקר כאלו שצריכים הרבה חשמל). לכן אנו תמיד מציעים לחבר דברים כבדים (וגם נגנים) לחבורים האחוריים של המחשב. שם בטוח יש חיבור כוח כמו שצריך. ה. לאנשים יש נטיה מסויימת להעמיס את חיבור ה-USB במחשב (באמצעות HUB USB שלא מכיל ספק). יש לזכור שיש הגבלה על כמות הכוח שניתן לשאוב מהחיבור. לכן אם רוצים לחבר הרבה מכשירים שצורכים הרבה חשמל לחיבור אחד - יש לקנות HUB USB עם ספק (וזה גם פותר בעיות עם זרמים שיוצאים מהחיבורים השונים כי הם מקבלים כוח מהספק של ה-HUB, שעליו אף אחד לא יכול לשלוט). 3. לדעתי מדובר בנגן נחמד שנותן תמורה מצויינת לכסף שמשלמים עליו.

SHEILLA

New member
../images/Emo28.gifנצל"ש סאןדיסק

יש לי סאן דיסק 512MB והכל טוב ויפה אבל כאשר אני מחברת אותו למחשב עם הUBS המחשב מתחרפן..כותב לי שיש שגיאה בחלונות ומבקל לסגור אותם...לאחר מכן האינטרנט נכבה ונדלק מחדש..אני יודעת שיש את הסימן של ההוצאה הבטוחה וכל הזמן לחצתי עליה אבל עדיין זה עושה בעיות תודה מראש שילה סופש נעים

weird dust

New member
מומלץ לפנות לאחריות

אני לא מוצא כאן משהו שניתן לסדר. אולי ע"י עידכון או מחיקה והתקנה מחדש של הקושחה. אבל בכל מיקרה מומלץ לפנות לאחריות.

למעלה