בעייה האנדרומטריוזיס הזה!!!

סיוון 313

New member
בעייה האנדרומטריוזיס הזה!!!

אני בת 22 לפני כמה חודשים גילו לי ציסטה בשחלה... הרופא קורא לזה אנדרומטריוזיס (מקווה שכתבתי נכון )
אני שותה גלולה שנקראת גינרה לאחר שניסיתי גלולת מרסילון שלא עזרה במיוחד להקטין את גודל הציסטה .
יש לי דימומים אני יודעת שזה עלול לקרות אבל זה מראה לי שהגלולה לא ממש מועילה שוב כמו הקודמת .
אני לא אוכלת דברי חלב... ביצים בקר קמח לבן וכולי .. מנסה לאכול אורגני וכל מה שכולם אומרים שעוזר למנוע גדילת ציסטה והגברת הדלקות בגוף .
אני משתדלת לעשות הכל על מנת שהיא תעלם
וש לי חבר שנה וחצי הוא הראשון שלי במלוא מובן המילה .
הוא ממש אוהב אותי כך הוא אומר.. הוא מודע לכל הבעיות הרפואיות שיש לי הוא מקשיב מתחשב מחור מדהים, אך הוא אומר לי שהוא לא מוכן להיות אבא שאתן לו קצת זמן שנעבור לגור יחד ואז הוא יחשוב על זה
הוא יודע שהריון יעלים לי את הציסטה אך הוא נגד להכנס להריון רק בשביל.. למרות שהוא יודע שנהיה יחד הוא מודה לסיכון אבל אומר שיש טיפולים שיעזרו לנו אם נהיה בקשיים
כמובן שההורים שלי לוחצים שאכנס להריון כי הם פוחדים שככל שעובר הזמן הסיכוי שלי להרות יקטן
אני בוכה די הרבה.. אני לחוצה מהכל וכולם גם מלחצים אותי במיוחד שרציתי להביא ילד כשאסיים את התואר השני שאני אמורה לתחיל אותו עוד חודש.

בכללי לא כיף לי מצטערת שחפרתי לכן פשוט הייתי צריכה לשפוך את זה איפה שהוא אשמח לשמוע על בנות נוספות שיש להן המלצות מה עלי לעשות

זואילי

New member
יקירה, לפני הכל

את צריכה להבין שאם מדובר באנדומטריוזיס, אז זו מחלה כרונית, לכל החיים.
תיתכן הטבה בסימפטומים לכל מיני תקופות. לפעמים גם זה לא.
אבל המחלה לא יכולה להיעלם.
וציסטות אנדומטריומות הן ביטוי אחד מני רבים של המחלה. הן יכולות לגדול או לקטון או להישאר איך שהן. אבל לרוב הן כאן או הולכות וחוזרות.
תזונה בריאה כפי שכתבת זה נהדר, ואולי יכול להקל על סימפטומים, אבל זה לא פתרון.
כי אין פתרון.
גם הריון לא מעלים אנדומטריומות.
הריון הוא בסה"כ דיכוי ארוך לגוף. וכשיש אנדו אז כל צורת דיכוי היא טובה לנו.

אני מבינה את בן זוגך. ואת מאוד צעירה. נכון שפוריות זה אספקט חשוב, אבל עדיין יש לך זמן לחכות עד שתבססו את הקשר ותדעו שאתם רוצים להיות יחד לתמיד ולהקים ביחד משפחה.
הרי לא תלכי עכשיו ותהיי אמא יחידנית, נכון? רק בגלל ההשלכות של האנדו.
יפה שהוא לא בורח... הוא רוצה להיות איתך ולתת לקשר שלכם פשוט לזרום. אין מה להלחיץ אותו עכשיו על הריון וילדים. אם זה זה - אתם עוד תגיעו לגשר הזה ביחד.

תסיימי את התואר. תבקשי מכל מי שמלחיצים אותך שירפו ויעזבו אותך לנפשך.

תדאגי ליום יום שלך - לאיכות החיים. תהני מהאהבה, מהלימודים ומכל מה שאת עושה.
כשיגיע הזמן - אז תתמקדי בענייני פרו ורבו.

vanilachip

New member
סיוון יקרה

נראה שלא קל לך בימים אלה, הרבה מחשבות על העתיד ולחץ.
לדעתי, את רצה טיפה מהר מדי קדימה היות ואם הבנתי נכון אפילו אין לך אבחנה רשמית של אנדומטריוזיס עדיין. כרגע מדובר בחשד על רקע הציסטה שמתאימה למחלה אבל הייתי מאוד ממליצה דבר ראשון להתייעץ עם רופא מומחה לאנדו, למשל לפנות למרכז לאנדומטריוזיס בתל השומר.
לגבי הדימומים יכול להיות שהתחלת לאחרונה את הגינרה? אם כן זה יכול להסתדר אחרי שלוקחים זמן מה. האם את לוקחת רצוף ללא הפסקה? זה יוצר דיכוי בגוף ועשוי לעזור למנוע נזק נוסף כתוצאה מהאנדו.
אני שמחה עבורך שיש לך שותף שמבין אותך ותומך, זה לא עניין של מה בכך ואני מסכימה עם העצה שנתנו לך לתת לו קצת זמן וגם לעצמך ובטח לא להכנס להריון כשאת לא מוכנה לכך נפשית.
קחי נשימה, תתייעצי קצת יותר ולאט לאט תראי לאיזה כיוון הדברים מתקדמים.את באמת צעירה ויש לך זמן.
שיהיה המון בהצלחה!

סיוון 313

New member
וואו

אני מודה לכן מאוד אתן מקסימות עזרתן לי יותר ממה שאתן חושבות
תודה רבה רבה רבה :))))))))
פורום מדהים , נשים מדהימות .:).

nsharoni

New member
עוד משהו אישי להוסיף

כשלי גילו את המחלה הייתי בת 28 וחצי עם בן זוג שנשארו בשל כורח הזמן ולא האהבה. נותחתי והרופא ייעץ לי להיכנס במהירות להריון, לא ניתן לדעת מה יהיה בהמשך...כך הוא אמר, ואכן כבר צעירה לא הייתי, אבל לעשות ילדים כשלא בטוחים ובלחץ... את זה לא עושים!!!
קחו לכם את הזמן , תבדקו אם זו הזוגיות שלכם(לפעמים מה שרואים מגיל 22- רואים אחרת בעוד כמה שנים, לא באה להתנשא, אך הגיל מביא איתו תובנות. ).
ההריון לא יפסיק את המחלה ואת האנדומטריומה, אולי תשקלי על החלפת סוג הגלולה, ובהחלט שתפני למומחה בתחום.
בהצלחה חמודה.

למעלה