בעייה עם שירות מילואים ועבודה

icaesar

New member
בעייה עם שירות מילואים ועבודה

שלום, ביום חמישי שעבר סיימתי שירות מילואים של כחודש. היום קיבלתי הודעה מהיחידה על זימון לעוד חודש בטווח הזמן המיידי, הפעם בתנאי קבע. זימון זה מותנה בהסכמתי ולאור היותי סטודנט המחזיק במשרת סטודנטים בה לא מרוויחים מי יודע מה אני מאוד רוצה לחתום (מדובר בעצם בצוו התנדבותי). ע"מ לא להעמיד את מעסיקי בפני עובדה התייעצתי עימו ואפשר להגיד שהוא לא היה הכי שמח. השאלה שלי היא האם מעסיקי יכל לבוא בטענות על כך שאני מתנדב לשירות מילואים נוסף תוך התראה כה קצרה ? האם הוא רשאי למנוע ממני שירות מילואים או במקרה הגרוע לפטר אותי ?

הפעל שיקול דעת ועל תהיה תמים

אם אתה אפילו חושש מפיטורין, תחשוב טוב טוב לפני ההתנדבות משום שמעסיקך אמנם אינו רשאי לפטר אותך בגין שירות מילואים, אך הוא בהחלט יכול לפטר אותך ולומר שסיבת הפיטורין היא קיצוץ, ייעול וכדומה, ואז לך תוכיח.

icaesar

New member
אני חייב להיות יותר ספציפי

מעבידי לא יעשה לי תרגיל כזה, אין סיכוי ! אבל, השאלה שלי האם יש לו טענה מוצדקת ומבוססת בחוק כנגד הסכמה להתנדבות בצוו חריג ?

פלסטיק

New member
בודאי שמעביד רשאי להתנגד

גם לצו רגיל הוא רשאי להגיש ולת"ם לכן בודאי שרשאי לבקש ממך לא לשרת בהתנדבות

icaesar

New member
ואם אני עומד על כך ?!

אני מעוניין להתנדב, בלי שום קשר לכסף. איך בדיוק הוא יכל למנוע ממני זאת ?

פלסטיק

New member
אני לא מבין את הבעיה

הוא יוכל להגיש ולת"מ. אם אתה מתנדב יכול להיות שאפילו יתחשבו בו תכלס הוא יוכל למנוע זאת ממך על ידי פיטורים. אם אתה מוכן להסתכן בכך אז תנסה, אם לא אז תחשוב עוד פעם לפני שאתה מתנדב

פלסטיק

New member
אני לא מבין את הבעיה

הוא יוכל להגיש ולת"מ. אם אתה מתנדב יכול להיות שאפילו יתחשבו בו תכלס הוא יוכל למנוע זאת ממך על ידי פיטורים. אם אתה מוכן להסתכן בכך אז תנסה, אם לא אז תחשוב עוד פעם לפני שאתה מתנדב

אז ככה

דבר ראשון כל הכבוד על רצונך לתרום למדינה שלנו כן ירבו כמוך דבר שני כשזה מגיע לעסק או מקום עבודה נהוג לחשוב קודם כל על מקום העבודה ואחר כך על המילואים תהיה חכם ואל תהיה פיקח תישאל את מעסיקך אם אתה יכול להיתנדב אם הוא עושה פרצוץ חמוץ אל תימתח את החבל כי יום אחד הוא יקרע בכל אופן מה שאני אומר היות והמצב גרוע הן מבחינה כלכלית והן מבחינה ביטחונית נהוג לחשוב דבר ראשון על הפרנסה היות ואנחנו בתקופה של מיתון כמובן אם יש מצב של מלחמה אז אין ספק אבל אל תישכח שאתה במסגרת של עבודה ויש מעליך ויש מתחתיך תישאר לפי דעתי בעבודה אלא אם כן האחראי עליך יגיד לך שאתה יכול להיתנדב למילואים כמה שאתה רוצה מבלי שזה ייפגע לך בעבודה תצליח

icaesar

New member
סחתיין על העצה אבל...

הפרצוף החמוץ כבר קיים. האמת שאם מלכתחילה לא הייתי מרגיש שאני פוגע באיזו שהיא צורה בעבודה בכלל לא הייתי שואל אף אחד וחותם על ההתנדבות, אבל אני ממש לא אוהב לעבוד בצורה זו. פחות חשובה לי העבודה, מדובר במשרת סטודנט בשכר מינימום ושירות המילואים הבא יהיה בתנאי קבע מה שאומר משכורת כפולה.

אז אם ככה

אז למה לא אמרת קודם כל לך למילואים שיהיה בהצלחה תעשה חיים וגם כסף ושיהיה לבריאות נימאס להיות כבולים למקום עבודה יחיי החופש

syair

New member
לא נשמע הגיוני

שבן אדם יעשה מיל' בתנאי קבע, כלומר יהיה הרבה זמן במיל' מעבר למקסימום, והמעביד לא יוכל לפטר אותו. לא נראה לי שמיל' בתנאי קבע דינם כמיל' רגילים.

למעלה