בעייה עם שרשרת

pine666

New member
בעייה עם שרשרת

ברשותי specialized xc עם מערכת deor LX, לאחרונה החלפתי את השרשת לשימנם HG-93 (במקור SRAM) לאחר מספר רכיבות עם שרשת שימנו זאת החלה באופן עקבי להופיע התקלה הבאה: כאשר אני בהילוך קידמי על הפלטה הגבוהה מדי כמה סיבובים השרשרת "מנסה" להשלים סיבוב עם הפלטה כלומר במקום להמשיך אל עבר המעביר האחורי היא לא משתחררת מהגלג"ש הגדול ומתנגשת שוב במעביר הקידמי מלמטה. מה יכולה להיות הבעייה. ראוי לציין שאין בעיות העברת הילכים, האם השרשרת הדוקה מידי? רפויה מדי? אורן.

timon1

New member
יש מצב שהפלטה הגדולה הלכה

כשמחליפים שרשרת עקב מתיחה באיחור רב מדי, יש מצב שגם השחיקה בגג"שים נעשתה ע"י שרשרת שחוקה [המרווחים בין פיני החוליות גדלו ושחקו את הפלטות בהתאם]. במצב כזה שרשרת חדשה בעלת מרווחים תקינים לא תתאים לגג"ש ותיווצר תופעה המכונה "צ'יין סאק" או שאיבת שרשרת= אותה תופעה שתיארת שקורה לך. אם כך הם פני הדברים, עליך להחליף את הפלטה הבעייתי או במקרה של הזנחה קיצונית, את כל הפלטות והקסטה. קצב השחיקה לא נקבע רק לפי זמן או מרחק בהם שימשה אותך השרשרת אלא גם במידת האינטנסיביות/אגרסיביות שלך ושל סיגנון רכיבתך. בכל מקרה הייתי פונה לחנות ממנה קנית את האופניים או לכל חנות אחרת שעתה סומך עליה לאבחנה מדוייקת יותר שלא בהתכתבות...

pine666

New member
לא סביר שחיקת גלגל שניים

השרשרת הקודמת הוחלפה לאחר 800 ק"מ, מעבר לכך האופניים יחסית חדשות (ב-10 חודשים) אני כמעט ולא רוכב על הפלטה הגדולה, ולכן אין סיכוי שדווקא היא נשחקה, סבירות רבה יותר שאחד מגלגלי השניים התעקם עקב מכה בשטח. האם יש דרך טובה לבדוק את גלגלי השניים?

timon1

New member
אם אתה יכול לזכור

מאורע ספציפי שיכול היה לגרום לפלטה להתעקם [בעיקר אחרי שהחלפת שרשרת בסביבות הזמן שהתקלה החלה] אז אתה כנראה צודק, השמע לעצות שקיבלת פה ויהיה בסדר.

4x4bike

New member
שרשרת משלימה סיבוב אל המעביר

לעיתים הבעיה פשוטה יותר שן בגלגל שהתעקמה עקב מכה ותופסת את השרשרת או גרד על אחת השיניים ניתן לטיםול

amirgal

New member
תסובב לאט את השרשרת

ותיבדוק כמה דברים: א. אם היא נתקעת במקום מסויים, אולי יש איזו שן עקומה. ב. אולי, הפין של השרשרת סגור חזק מדי והחוליה לא זזה בחופשיות. ג. אולי, הפין של השרשרת לא סגור טוב, חלק ממנו בולט וניתפס בפלטה.

למעלה