בעייה קייצית- גלידה

salo22

New member
סורבה השוקולד מריר

של דיוויד ליבוביץ הוא אחד המתכונים היותר מוצלחים שלו :
http://food52.com/recipes/17877-david-lebovitz-s-chocolate-sorbet
עם אבקת קקאו ושוקולד מריר באיכות גבוהה באמת (לא מזיק שק של ולרונה בסביבה), אי אפשר לעמוד בפני הסורבה הזה, הוא יוצא יותר גלידה מגלידה


אם יש לך פאפיה בשלה מאוד, לטחון עם קצת חלב קוקוס ותמצית וניל איכותית ולהקפיא בשיטה שאפשר להקפיא, אם אין מכונת גלידה אז עם סטיק בלנדר כל זמן קצר, לפי השמועות. מזלפים מלמעלה ליקר קסיס כמנהג הברזיליים והחגיגה גדולה, מאוד. אבל מאוד חשוב פאפיה טעימה ביותר.

וריאציה על גלידת בננה שרופה בחמאה : מכניסים לתנור תבנית עם הרבה בננות חתוכות ומייפל או כל דבר אחר שתרצי, אפשר כנראה לשים גם קצת שומן קוקוס או משהו מוזר כזה. צולים את הבננות היטב עד שמתקבל סוג של דבש בננות שזוף, טוחנים עם כמות יחסית קטנה של חלב קוקוס או כל מדלל הגיוני אחר (מה שאולי אתם מכינים מידי פעם עם קשיו, חלב כזה או גבינה, ייצא נפלא, מבטיח). מקפיאים בשיטה הזמינה, עדיף כמובן מכונת גלידה.
השיטה הצלוייה הזו תעבוד עם פירות רבים כמו תותים בשלים, בעצם כמו להכין ריבה ולהעצים טעמים ואז להגליד
כמובן שככל שנגביר גורמים שומניים המרקם והעמידות בפריזר ישתפרו, אבל "לא חייבים" ואפשר להנות מאוד כשאוכלים זמן קצר לאחר שמוכן. היחסים מאוד חשובים כמובן ותמיד כדאי לתת פוש בצד של הפירות והטעם מאשר בגורמים "המתחלבים".. אם זה ממש חשוב אפשר תמיד לנסות לעבוד על מרקם של תערובות להקפאה כאלו דרך גורמים מסמיכים כמו פקטין, אגר, קסנטן גם בהחלט עובד מעניין..
 
למעלה