בעייה שכזו

The Guardian17

New member
בעייה שכזו

אני לא יודע מאיפה להתחיל. באמת. אך בינתיים הסטריאו של הטלויזיות בבית אינו מנעים את אוזניי. גם תבנית העוגה שנשארה לבדה על השולחן במטבח כיתומה כנראה לא נלקחה לכיור. זה התחיל ממחלה נוראה, מחלה שצריך פשוט למצוא לה מרפא. הדבר קרה כשבדיוק עליתי לכיתה א', עוד הייתי קצת בגן. אבי ז"ל חלה בסרטן באותה תקופה ונפטר תוך מספר מועט של חודשים. ההלם היה כבד, המשפחה לא ידעה איך לאכול את זה, מה לעשות. אמי הייתה פשוט במצב נורא באותה תקופה, אני יכול להבין. ואני, שבקושי הבנתי משהו - כן הבנתי. הבנתי לא מעט. להלוויה לא רצו לקחת אותי, העדיפו להשאיר אותי עם הילדים של חברה של אמא שלי. אני זוכר את זה. אחרי תקופה מסוימת, נאמר 4 שנים לערך, אחרי שכל המשפחה באמת סבלה, שהיה קשה לעכל את האובדן הכבד הזה שנחת על משפחתנו, אמי הכירה מישהו. לכאורה זה נראה כי היא ממשיכה ב"שלב ב'" בחייה, שהיא רוצה להתגבר על הבדידות הזו בה היא נמצאת. אני זוכר שמשפחתי לא מנעה זאת ממנה, עודדה ותמכה.. צריך להמשיך בחיים. ואולם, נראה כי הדברים לא הסתדרו כפי שהם היו אמורים להיות. אמי הכירה מישהו שבלשון המעטה אף אחד לא היה רוצה להסתובב איתו. איש מבוגר ממנה ב-5 שנים לערך, גרוש ושאינו מדבר עם משפחתו כלל. אחרי שנה של הכרות אמי הכניסה את האדם הזה לביתנו, בית בו 2 האחים הגדולים שלי ואני גרנו. המצב לא היה בשמיים. היו לא מעט חיכוכים שהצטברו בין האחים שלי ואני לבין אותו חבר של אמי. אמי המשיעה בשלה, כאילו שום דבר אינו קורה. עם הזמן גם אחיי עזבו את הקן ואני נשארתי "לבדי". אמי, החבר ואני. הגעתי למצב בו אני נמצא בחדר הרבה. לא יוצא ממנו בגלל שהוא כל הזמן בסלון. כל כל כל הזמן. יש לו בעיית שמיעה לא קטנה והוא מרים תמיד את הקול ממש גבוה. זה לא משנה כמה נאמר לו שינמיך, הוא יעשה זאת ויגביר לאחר כמה דקות. ואמא שלי מתעצבנת. צועקת עליו, מתרגזת... שום דבר לא קורה. הוא גם אדם מאוד שמן, הוא אוכל כל דבר פשוט פי 3 מאדם ממוצע. גומר לנו את אוכל בבית במהירות הבזק, ואני ממש לא צוחק. ביסודי ובתיכון הגעתי למצב כזה שפשוט לא היה לי נעים להביא חברים הבייתה. הייתי אומר להם "אתם נכנסים ישר לחדר שלי". על זוגיות בכלל אין מה לדבר, פרטיות אין כמעט בבית הזה. כל הזמן הוא מאוייש... אי אפשר לצפות בסרט בשקט או לאכול ארוחה לאור הנרות. כל הזמן רעש, כל הזמן טינופת במטבח כי הוא לא יודע לאכול ולועס כמו פרה. מתחצף, מזלזל, עושה דווקא !!!! ואני יודע את זה. כאילו שהוא איזה בנאדם נורא שנחת על המשפחה שלנו ואין לי מושג מדוע אמי משאירה אותו בבית. ואני פשוט נשאר חסר אונים עם הדבר הזה. לפני שהתגייסתי כתבתי את הדברים הללו. הייתי חסר אומנים, פשוט הרגשתי שהכל תקוע לי בחיים בגלל שהוא נמצא בבית. להכנס לבית היום זה כמו להכנס לבית של מישהו זר, לא לאמר שלום כי אני לא מדבר איתו כבר יותר מחצי שנה, לא לראות סרט בסלון כי הוא שם כל הזמן ואמא צועקת עליו כל הזמן שינמיך (אה, ואני לא אומר לו להחפף מהסלון כי זה נשאה לי טפשי מדי. אז אחיה בסלון של החדר שלי...3 על 4 מ' זה כזה נורא ?). והכל ממשיך, נשאר אותו דבר, לאמא לא אכפת. בזמן האחרון גם עם אמי יש "תקלות" והיא ממש עושה לי בעיות. צועקת עלי כל הזמן, חושבת שאני עדיין בן 13 כדי שהיא תגיד לי מתי לסדר את חדרי. על הכסף היא גם כבר מתקמצנת ורוצה שאני אקנה הכל מהויזה שלי, אני חייל !!! אני לא יכול לממן כל דבר... ואני משתדל שלא לבזבז. מאוד משתדל. אני חוזר הבייתה כל יום והיא רק מציקה. פעם ביקשתי שתקפיץ לי משהו לבסיס כי הייתי ממש רעב ואני קצת בעייתי באוכל והיא אמרה שהיא צריכה לצאת לאנשהו והיא לא יכולה לעזור לי בזה... סלחו לי על המילה, אבל היא כמו שוטרת. אפילו יותר מזה. לדבר איתה גם בטלפון זה זוועה כי היא כל הזמן עושה "טוב..יאללה..ביי..ביי...ביי..". ואאז היא עוברת לויכוחים איתו, מתעמתת איתו על שטויות, הוא לפעמים מרגיז אותה בכוונה, אני מרגיש את זה. משאיר אורות סתם ככה פתוחים, אוכל דברים שהיא שמרה לנכדים שלה, סוגר לה את הדוד מתי שהיא צריכה לצאת לאנשהו... אוף. אני לא מבין את זה. לפעמים היא פשוט שואלת אותי "למה אתה כל כך שונא אותי" ??? ואז אני משפיל עינים, לא אומר כלום. מראה לה את התבנית עוגה שנשארה על השולחן במטבח, עם הנמלים, שכבר הגיעו לסעודתם. הכל בגללך אמא. הכל בגללך.

The Guardian17

New member
תוספת

ניסיתי לדבר איתה לאחרונה. אמרתי לה שלא נוח לי לחיות עם האדם הזה בבית, שהדרך חיים הזאת פשוט לא נורמטיבית כלל. דיברתי איתה גם על היחס כלפי, היא אמרה לי "זה מה שיש. תחיה עם זה". וזהו. שום תוספת. ואני לא יודע. אני בן 20, עוד שנה וקצת משתחרר... לעזוב גם אני כבר את הקן ? חבל לי. מאוד חבל.

resputin

New member
המממ.

נורא קשה לי לקרוא דברים כאלה וזה גם די מצער אותי לשמוע, אבל יש לי עצה שאני לא יודע עד כמה תחבב בהכרח, אבל לי היא עשתה פלאים: לעבור לישון בבסיס. תקופה ארוכה מאוד לא אהבתי את המצב בבית. לא אהבתי את הוויב, את היחס ובדיוק התחלתי לעשות פרוייקט ענק בצבא שדרש ממני לישון חלקית בבסיס. חרקתי שיניים בהתחלה, לגבי הלישון בבסיס, אבל גיליתי עולם שלם שפספסתי וגם אחרי שסיימתי את הפרוייקט, נשארתי לישון בבסיס. מבזבזים פחות כסף, ישנים יותר ומפתחים מיני-חיים עצמאיים. אז נעזוב את העובדה שלא חזרתי הביתה כ"כ הרבה ולכן לא היו חיכוכים עם ההורים, כשהייתי חוזר הביתה, היחס היה שונה. ופעם הבאה שהיא תשאל אותך למה אתה שונא אותה, אם אני הייתי בנעליים שלך, לא הייתי פועל בדומה לך. הייתי אומר "אני לא שונא אותך, אני מאוכזב ממך."

The Guardian17

New member
תודה על העצה

אך אני חושב שלישון בבסיס לא יהיה אפשרי מבחינתי. כלומר, אני יכול, אך אני מעדיף שלא ממס' סיבות. אני יודע ש"להעלם" פתאום לא יהיה נעים לאמא, אך לא נראה לי כי היא תשנה את דעתה בנושא. לדעתי בכלל לא אכפת לה אם זה יקרה. תראה, פעם נסעתי לאיזו תקופה ולא הייתי... ממש לא היה אכפת לה, מצער אותי לומר. טלפון פעם ביום "הכל בסדר" וכהרגלה "טוב טוב...ביי". זה לא "יעשה לה את זה" שאני אעלם קצת מהבית, זה יותר יפגע בי ויסרבל אותי עם המון שטויות (להביא פתאום בגדים לבסיס, דברים למקלחת וכו'...). ואני לא מבין איך בדיוק מבזבזים פחות כסף אבל ניחא. אך שוב, יכול להיות שאם באמת אעדר קצת מהבית היא תשים לזה לב יותר, אבל שום שינוי מהותי לא יתקיים. אמרתי לה בעבר שאני מאוכזב ממנה. מהבחירות וההחלטות שלה. שזה פוגע, לא רק בי. היא בטוחה שהיא צודקת, שהיא עושה את הדבר הנכון לכולם. וכפי שכתבתי דאז במכתב "גיבורה גדולה".

ToryMaster

New member
מה בעצם אתה מחפש?

שלך יהיה יותר טוב, או שאימא שלך פתאום תקלוט את הטעות ותזרוק אותו?

The Guardian17

New member
שני הדברים

בגדול שלי יהיה טוב, ועדיף שזה יהיה בבית. אבל אם לא תהיה ברירה כנראה שהדרך היחידה היא שלא אהיה כאן. אני בספק גדול מאוד שאמא שלי תזרוק אותו אחרי שנים רבות. אם היא לא עשתה את זה עד עכשיו אז היא תעשה זאת עכשיו ? בספק.

ToryMaster

New member
אז תתמקד במה שתלוי בך

אתה יכול ליצור סביבה ומצב חיים טוב יותר, אל תתעכב על לנסות לתקן אותה, זה לא יעבוד, ואתה מאמלל את עצמך בינתיים.

WundeRKind

New member
...

מצטער אם זה לא הכי מה שרצית לשמוע, אבל אני חושב שאתה לא הכי פייר כלפי אמא שלך, כמו שאתה לא רוצה שאמא שלך תחליט לך עם מי לצאת [ככה נראה לי בכולפן], ככה זה לא פייר שאתה תגיד לה עם מי לחיות....
. גם אני גר עם בעלה של אמא שלי, ואני לא הכי אוהב אותו, והוא לא הכי אוהב אותי, אבל חייבים להסתדר לטובת הבית.. וגם תנסה לתת לחבר שלה הזדמנות.. לא יודע... תנסה להתפשר... לטובתך ולטובת אמא שלך, ולטובת היחסים שלכם. אני לא יודע איך הדברים הם במציאות, אבל לפי איך ומה שכתבת, זה מה שאני חושב...

אז תסבול.

תסבול ותספוג את החרא הזה שכנראה אין לך ממש מה לעשות איתו. רק לחכות שתהיה במצב של לצאת מהבית שממילא כבר לא מרגיש כמו הבית שלך יותר. אם כואב ואין מה לעשות, אז פשוט מחכים שהכאב יעבור. והחיוך תמיד משתלם...אז עד שתצא, תנסה לפחות לצחוק על זה.

The Guardian17

New member
תגובה לשניכם

תראו, המצב הוא לא כזה נורא, אבל הוא מפריע לי. לא רק לי, לכל אחד שבא לפה. פשוט אני מרגיש שהמקום הזה הוא לא הבית שלי, לא הפינה החמה שלי פרט לחדר שלי...וזה מאוד עצוב. מאוד לא נוח וגם לא נכון מבחינת תאורטית. הרי מי לא היה רוצה להרגיש נוח ו"בטוח" בביתו ? אני מנסה לעשות הכל, לפעמים מעל ומעבר...אבל לא יודע, זה פשוט נמאס. התנהגות מזלזלת, פשוט מגעילה.

אתה צודק

זה ממש לא כיף לסבול בגלל בחירות לא מוצלחות של מישהו אחר. אמא שלך בחרה לחיות עם אדם שלא נעים לחיות איתו. גם לא לה, אבל לעת עתה היא בוחרת להשאיר את המצב כמות שהוא. אתה לא יכול לשנות את הבחירות שלה, בקושי היא יכולה לשנות אותן. מה כן? במקום להתעסק עם הבחירות שלה ואיך שהן משפיעות עליך, ולרצות שהיא תשנה את חייה כדי שלך יהיה יותר טוב בבית (כמו שנראה לך שהורה צריך לעשות כי לדעתך אתה אמור להיות יותר חשוב לה ממנו) - במקום להתעסק עם איך אחרים צריכים לחיות את חייהם כדי שלך יהיה יותר נעים בבית, החל לחשוב על ההחלטות והבחירות שאתה יכול לעשות לגבי חייך. לעת עתה אתה חיל? אתה צריך את קורת הגג? אתה עוד שם - אבל, באמת, אם כבר יש לך כל כך הרבה זמן לבד בחדרך, החל לתכנן את חייך ואיך אתה תרצה לחיות לכשתשתחרר. אחיך עזבו - עזוב גם אתה. בסופו של דבר ילדים עוזבים את בית ההורים, אצלך זה יהיה קצת יותר מוקדם ועם פחות תמיכה - אבל זה מה יש. זה שתשרוץ עוד ועוד בבית לא יעשה שתהיה לך יותר תמיכה או שיהיה לך יותר נעים. ואחרי שתצא - חיה את חייך, בחר את הבחירות שלך והחלט את ההחלטות שלך. אם תסבול מסיבה זו או אחרת, זה יהיה כי אתה בחרת ולא מישהו אחר, החדשות הטובות הן שתמיד אפשר לבחור שוב ולקבל החלטות מחדש. גם אחרי שתצא אמא שלך תיאלץ לחיות עם הבחירה הזו שלך לעזוב. זה ישאיר אותה לגמרי לבד עם הבחירה שלך ואולי, מהמקום ההוא היא תמצא מספיק כוח לעשות עוד אי אילו בחירות עבור עצמה - בחירות קצת יותר מוצלחות.

The Guardian17

New member
תראי

במידה ואעזוב את הבית מיד לאחר השחרור, הליך הבנייה שלי באזרחות יהיה הרבה יותר איטי. כאן אני בעצם "משלם את המחיר" על כך שאני עוזב את הבית. אצטרך להתחיל לשלם שכר דירה, כלכלה, אוכל, חשמל... וזה לא נגמר. וזה לעבוד מאוד קשה, בעבודות מזדמנות שלוודאי יהיו, וזאת במקום שאחסוך בשבילי כסף להמשך ואצא מאוחר יותר מהבית. אני לוודאי אהיה תקוע בין הפטיש לסדן בהחלטה הזו, לכן תכנונים כרגע אינם שלב ואינם בר ביצוע מבחינתי. אני חושב שאני בחור מאוד עצמאי, אני מאוד מסוגל לדאוג לעצמי. אני יודע מה אני רוצה מעצמי, כיצד לבנות את עצמי (פרט ל"מה אני רוצה ללמוד" שזה עוד קצת במחשבות אצלי), אך העניין הכספי כאן יהיה בעייתי. אמא לא בטוח תרצה שאעזוב את הבית מיד אחרי שאשתחרר, לכן ספק מאוד אם היא תעזור לי בכך. ואולי, אם פתאום תבין. פתאום תקלוט שאני חסר, שנעלמתי קצת לתקופה... שמישהו צריך לעזור לה, שמישהו צריך לחיות בבית הזה ולא היצור הזה שגר איתה. אבל יכול להיות שלא, יכול להיות שהיא אפילו תאהב את זה שאני לא שם. אין לדעת.

קודם כל

סליחה שלקח המון זמן לענות לך -- הפסח הזה, לא יודעת מה עבר עלי, כבר 3 ארוחות חג של 12 משתתפים ויותר הרמתי פה.
בכל מקרה חשוב מה שאמרת - אבל חשוב מאוד שגם תזכור איזה מחיר אתה מוכן לשלם עכשיו. כל החלטה שמחליטים יש לה מחיר. אם תחליט לצאת מיד, המחיר הוא התחלה יותר איטית; אם תחליט להישאר בבית, המחיר הוא שעליך לסבול ולשאת את כל מה שהבית שלך שם עליך. אם נראה לך, מאיך שאתה מכיר את עצמך ואת הדינאמיקה בבית שלך, שהמחיר של להישאר בבית הוא יותר קטן מהמחיר שתשלם אם תצא מיד - by all means הישאר. אבל זכור כל הזמן שזו הבחירה שלך, זכור למה בחרת אותה והישאר ממוקד על המטרות שלך. הרי אם לא תצליח להתעלות מעל לדינאמיקה, וכל פעם תתרגז או תתעצב שאמא שלך היא ככה וככה או שבכלל תשכח למה אתה בחרת להישאר בבית, המחיר שתשלם בהישארות בבית יעלה. גם תסבול וגם לא תתקדם כמו שתכננת. במילים אחרות, כדי שבאמת ישתלם לך להישאר בבית כמו שכתבת, עליך להיות ממוקד מטרות ולהתעלות מעל לדינאמיקה. אחרת לא ישתלם לך בכלל.

למעלה