בעייה

ניני10

New member
בעייה

שלום,אני בעל 10 שנים נסיון באפיון מערכות מידע. לאחרונה פוטרתי. הבעייה שאני התמקצעתי בתחום שכבר די חלף מהעולם. אין הרבה דרישה לעיסוק בו וגם כשייש הדרישות אינן מתאימות לתחום הספציפי בו אני התמקצעתי(יש דרישה לעבודה מול מערכות מוכנות לעומת עבודה ישירה מול מפתח בה אני עסקתי). יחד עם זאת יש לי הבנה לוגית טובה ויכולת לבנות אפיון לוגי בצורה טובה. מסיים בימים אלו קורס ניתוח מערכות מידע באחד המוסדות האקדמים המובילים. אני אמנם מזומן די הרבה לתפקידי ניתוח מערכות בעיקר במוסדות ממשלתיים אך תמיד מקונן בי חשש שאין לי הרבה סיכוי כיוון שאין לי הרבה נסיון בהתמודדות עם התחום החזותי של ניתוח מערכות כלומר UI/UX אלא בעיקר נסיון בלוגיקות השייכות למערכות אשר לא דורשות צדדים אלו. מעניין אותי עד כמה ארגונים מחפשים "אנשים טובים" האם יש לי סיכוי בשוק מול מועמדים מוכשרים יותר לתחומים אלו יותר ממני? האם ישנו הצע של עובדים טובים בעלי הבנה בתחומים אלו? יש סיכוי שיקחו אותי?
תודה מראש
ניני10

בעיה

שלום נינו10
ראשית, יש לך ניסיון ארוך בעולם התוכן של המחשוב, שלא בא ברגל. מניסיוני, יש לא מעט ארגונים שמחפשים אנשים בתחומים, שלפעמים נראים לנו, שחלפו מהעולם, שווה לבחון את זה כאופציה.
בכל מעבר לתחום עיסוק חדש, גם אם באותו ענף, יש את מה שנקרא "תשלום דמי לימוד". כלומר, נכונות לקבל שכר נמוך יותר, לתקופה מוגדרת, בזמן שאתה צובר את הניסיון ומתגלח על הזקן של הארגון שמעסיק אותך. זאת ירידה לצורך עליה. כי כעבור תקופה של כשנה וחצי, פלוס, תוכל לדרוש עליה בשכר, או לעבור לארגון אחר, בו יסכימו בקלות להציע לך שכר הגון והפעם כבעל ניסיון בתחום.
תחומי ה UX ו ה UI הם תחומים חמים במערכות ממוחשבות, הם לא הולכים להעלם בטווח הקרוב ונראה ששווה להשקיע.
אולי שווה לך לעבור על החוזקות שלך ולבנות קורות חיים שעונים, על בסיס הניסיון שכבר צברת, על כמה שיותר מהדרישות של המעסיקים הפוטנציאליים.
בהצלחה רבה

ניני10

New member
תודה

נושא הירידה בשכר אינו מטריד אותי, השאלה אם אצליח להשיג משרה שכזו. שכן קורות החיים שלי משדרים מקצוענות שיכולה להעלות תחושה של עובד overqualified.
כמו כן במקביל לעבודתי אני עסקתי באפיון עצמי של של מוצר טכנולוגי (סטארט-אפ ) בו ישנו מרכיב משמעותי לUI האם עצם זה שמדובר בפרוייקט חיצוני שלא נעשה דרך חברה מפחית מדרגתו המקצועית בעיני המעסיקים לדעתך... .? אציין שהפרוייקט מאד מקצועי וגם נראה כך.
שוב תודה.
&nbsp

תודה

היי שוב נינו10.
עבדת תקופה ארוכה באותו מקום, אם הבנתי נכון ולא יצא לך יותר מדי להתראיין לאחרונה. וזה בסדר גמור.
אתה יכול לפעול בכמה מישורים.
אתה יכול לשלוח קורות חיים שאתה מעדכן, עד כמה שאתה יכול למשרה אליה אתה פונה ולראות אם חוזרים אליך, מה אומרים לך בטלפון ואם מזמנים אותך לראיונות. ייתכן שכל השיחה הזאת נמצאת אצלך בראש ואיך שארגון יראה את קורות החיים שלך, יזמנו אותך ואפילו ירצו לגייס אותך.
אם הדרך הזאת לא פועלת במשך מספר ניסיונות, כלומר לא חוזרי אליך, או בטלפון אומרים לך שאתה OQ, הייתי מציע לך לשבת עם יועץ מקצועי שיסייע לך להגדיר את הדברים בצורה מדויקת, להכין קורות חיים מדויקים ואפילו, על פי צורך להכין אותך לראיון עבודה.
אם גם זה לא יעבוד, ישנן אופציות נוספות.
בהצלחה רבה

למעלה