בעייה?!

בעייה?!

שלום לכל המלצרים\מלצריות רציתי להתייעץ איתכם ולראות אם מצבי באמת בכי רע בעבודתי או שמה זה דבר שקיים.אז ככה נתחיל בכך שנסיון במלצרות לא היה לי עד לפני כחודשיים.אני סטודנטית ובגלל שאין לי שום עבודה שמסתדרת עם הלימודים הלכתי לכיוון המלצרות.מצאתי מקום בחוף הים שהוא בית קפה מסעדה מאוד נחמד שאליו הייתי הולכת מדי פעם לפני שעבדתי.רק מה.... כיום האוכלוסייה התחלפה במספר לא קטן של ילדודס שכמובן לא מזמינים הרבה,בקושי יש להם כסף לשלם על מה שהזמינו ועושים המוןןןן רעש כמובן.האחרים,זוגות צעירים שיושבים ומתחרמנים להם כל הערב,מקבלים שירות סוף הדרך אבל כשזה מגיע לטיפ...באסה לא נורמלית.יש לי משמרות בהן אני עובדת 10 שעות.אני לא מקבלת שכר בסיס אלא מקבלת 5% מהקופה שעשיתי באותו הערב,שזה כלוםםםםם. איזה יופי,לפני שבועיים עשיתי קופה של 390 ש"ח (ועוד ביום שבת-מזעזע אני יודעת) תורידו מזה 5% ותראו שהמצב ממש גרוע.לגבי הטיפים, באותו ערב שעשיתי קופה של 390 קיבלתי טיפים יחסית גבוהים 85 ש"ח.הטיפ הכי גבוה שקיבלתי וזה היה על שירות של 17 שולחנות זה 218 ש"ח!!! עלוב ביותר. למה אני נשארת שם אם במידה יש כמה ממכם ששואלים זאת: אני נשארת שם בגלל שכרגע אין אף מקום עבודה אחר שיכול לקבל אותי לעבוד רק בימי שישי\שבת ובאמצע השבוע שאני אוכל לעבוד עד שעות סבירות בלילה ולא עד 6 וחצי בבוקר כמו במקום שבו אני עובדת.דבר שני...יש 2 מלצרים שעובדים איתי,הם הוותיקים של המקום והם מרוויחים טונות של טיפים.למשל: הבחורה יכולה לעשות 400 ומשהו ש"ח לערב מטיפים שלא נדבר על הקופה העצומה שהיא עושה. זה ממש מרגיז...שמצד אחד ישנם מלצרים שקורעים את התחת באותה עבודה,יכולים להיות להם יותר שולחנות,כולם מחיוכים ועושים את העבודה אבל בסוף הערב ישנם אנשים שאת המאה ש"ח לא יעברו ויש כאלה שיגיעו ל-400. יש למישהו הצעות? טיפים בעניין? אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות

get well

New member
הצעה מכל ה../images/Emo23.gif

תחפשי בנרות עבודה אחרת וכשתמצאי אז תעזבי. גם אצלנו יש אזורים של טיפים סוף ואזורים גרועים ולכן יש לנו טיפים משותפים וככה אף אחד לא נדפק.. תנסי להציע את רעיון הטיפים המשותפים להנהלה.. אם לא אז פשוט תעזבי כי זה ממש ניצול!

lola4ka

New member
אני ממש מיזדהה

שלום לך.קראתי את הוהדעה שלר ומה להגיד לך אני ממש מיזדהה איתר. אני בת 19 ודחיתי את השירות הצבאי ועכשו אני משלימה בגרות בקורס שלקחתי במכללהץ ואני עובת כמעט שנה בפונדק אסא. השכר ממש עלובת הבעלים משלמים על מישמרת 50 שקלת ןמזה מורדים בסוף חודש על אוכל ביטוח לאומי ומס בריאות מה שיוצא שאני מרויחה 35 שקל על ערב. שבו אני לא רק ממלצרת אלא גם מפנה (פיקולו) וגם עובדת בר. ועל הטיפים איין מה לדבר גג יוצא לי 200 שקל שזה על 9 שעות ן 22 שולחנות כן כן ממש ככהת כי אנחנו לא מחייבים להשאיר 10% אלא רק כותבים לא כולל שירות. ויש הרבה מאוד לקוחות שהמשפט הזה לא אומר להם כלום. או על 400 שקל זורקים לר 15 שקל ועוד עושים פרצוף. הייתי מאוד רוצה לעבוד במקום אחר אבל באשקלון איין הרבה מיסעדות. אשמח אם מישהו מהאיזור יעזור לי במציאת עבודה שבו אוכל להישתכר בכבוד

למעלה