בעייתיות עם בי"ס מסויים.

obbb

New member
בעייתיות עם בי"ס מסויים.

אני אנסה לתמצת. אני וחבר שלי נרשמנו לקורס בימי שישי (לא ע"ח הפקדון אלא הקורס הרגיל) שהיה אמור להפתח ב7.12.07. העברנו את הכסף הכל טוב ויפה. יום לפני פתיחת הקורס, בשעות אחה"צ מתקשר אלינו בחור ואומר שהקורס מתאחר בשבועיים, כי הקורס הקודם מתארך (ולא נערכים 2 קורסים במקביל) בגלל חנוכה ואיזה מרתון שהיה בת"א. פאשלה מס' 1 - מודיעים לנו (לא שואלים אם זה בסדר בכלל) יום לפני הקורס שהוא נדחה (כמובן שדחינו תוכניות בשביל הקורס...) שבועיים לאחר מכן, שום טלפון מברטנדר, אני בתור בחור אחראי, ליתר בטחון מרים טלפון לוודא שאכן הקורס מתקיים ב21.12.07 -כמו שאמרו לנו שיהיה. עונה לי מישהי ונבהלת שאני שואל אותה את זה, לאחר רגע היא אומר שהקורס שלי מתחיל ב28.12.07. פאשלה מס' 2 - דחו שוב את הקורס מבלי לשאול אם זה בסדר. פאשלה מס' 3 - לא הודיעו לנו בכלל שדחו את הקורס, כמובן שמיותר לציין כמה היינו קרובים להגיע לקורס בשישי בבוקר ולגלות שאין שיעור... אני וחבר שלי מנסים להשיג אותם שוב כדי לוודא שאין אי הבנה בין המזכירות למי שהודיע לנו, חבר שלי תופס אותם ולפחות 3 פעמים אומרים לו שיחזרו אליו עם תשובה, ואני מנסה פעם אחת ומקבל אותה תשובה. פאשלה מס' 4 - לא יודעים לענות על שאלה פשוטה מתי הקורס שלנו מתחיל. פאשלה מס' 5 - לא חוזרים אלינו בכלל טלפונים למרות מס' נסיונות מצידנו. ביום ראשון (שהיה) אני וחבר שלי שוב מנסים ושוב נתקלים בהבטחת שווא שיחזרו אלינו. יום שני אני סוף סוף תופס את המנהל (לאחר שביקשתי אותו אישית ואמרו לי שהוא יחזור אלי) ובסופו של דבר הוא חוזר אלי טלפונית. אני מסביר לו את המצב העגום עד מאוד ומבקש תשובות. הוא מסביר לי ומתנצל שוב ושוב, כי כל העוול הזה נגרם לנו כי הבי"ס עובר שינויים מאוד גדולים, פותחים בר ומשפצים. מעבר לכך, הוא מסביר לי שהם עוברים למתכונת שונה, שכל תלמיד יקבל ספר מאוד מושקע (סוג של אינציקלופדיה של אלכוהול) וילמד את החומר עיוני בבית ויבוא להיסגר על זה בשיעור ובעיקר תרגולים מעשיים - ככה הקורס יתקצר ויהיה יותר זול ויותר אפקטיבי. ובהפרש מחירים יהיה ניתן לעשות סדנאות העשרה בכל מיני נושאים - יין, וויסקי וכו'. הוא טען כי ה"הסחבות" שהייתה נגמרה כי רצו להתחיל את הקורס שלנו במתכונת החדשה והם היו "אוטוטו" לפני תשובה סופית. אמרתי לו שכל ההתנהלות בהחלט מעלה חשד לגבי אמינות הדברים ויוצרת רושם שאוטוטו בורחים לי עם הכסף או אני בא ומגלה שהעסק סגור, הוא הצדיק אותי והבין למה אני מרגיש ככה וטען כי ברגע שאבקש - יחזיר את הכסף במלואו. אמרתי שאני מרגיש לא בטוח שהכסף שלי בידיהם ובת'כלס אין לי עדיין קורס, אז הוא הציע הצעה בשביל שאני לא אמשוך סתם את הכסף ואז אשלם שוב (פעמיים עמלה...) אז לתת לו הארכה עד הסופ"ש שהוא ינסה לקבץ קבוצה של אנשים ולפתוח קורס ובמידה ולא נוכל לסגור על קורס - הכסף יוחזר לי ואני אשלם שוב כאשר יהיה קורס עם מועד והכל. עכשיו מצד אחד, כל ההתנהלות עשתה לי חשק על פרנציפ ללכת לבי"ס אחר, מצד שני, מאז ומעולם רציתי לעשות את הקורס בבי"ס הספציפי הזה בגלל כל מיני "מודלים לחיקוי" שלי שהם בוגרים שם והמליצו בחום על הבי"ס. מעבר לכך, השינויים שהולכים להתבצע בהחלט נשמעים לי כמו מציאה אמיתית ויתרון ממשי על שאר בתי הספר (מחיר זול יותר, ספר לימוד מושקע עם רמת עומק גבוהה, פחות שעות קורס שזה פחות כיף אבל גם פחות עומס ומדי פעם סדנאות העשרה שזה מאוד מאוד מוצא חן בעיני). יש לציין שהבי"ס הוא אחד מהגדולים כמובן, והעדפתי לא לציין את שמו. מה דעתכם בנידון?

or83

New member
הרגת אותי מצחוק

לא ציינת את שם הבית ספר? תקרא שוב את ההודעה שלך... דרך אגב, גם את הקורס שלי לפני שנתיים וחצי דחו בשבועיים, המדריך המיועד נדרס ולשיעורים הראשונים הוא הגיע עם גבס על היד וסד לצוואר. כמובן שזה לא המצב אצלך.

DMO4

New member
אור תגיד רגע

מי היה המדריך/מדריכים שלך בקורס? גם אני עשיתי קורס בברטנדר לפני חודשיים ואני לא מצטער על זה נהנתי מכל רגע,יהשיעורים והמדריכים היו מקצועיים מאוד. אבל כל זה לא משנה עד שאני לא מוצא כבר עבודה
ד"א לפני שסיימתי את הקורס המנהל בא אלינו לשיעור והראה לנו גרסא (לא סופית) של הספר שבדיוק הגיע מהדפסה אכן ספר מדהים,מקיף מאוד על כל נושאי האלכוהול וגם מרשים מאוד ויזואלית הכל מלווה בתמונות שזה גם +,רואים שהשקיעו בו הרבה. ואופיר,לדעתי עשית בחירה נכונה (לא שאני מכיר בתי ספר אחרים) אבל ממה שאני ראיתי מקוצועיים ואמינים,על הדברים שדיברת לא נתקלתי בהם (חובבנות וכו') אבל אל תוותר כלכך מהר. ו... "מודלים לחיקוי" (אולי פשוט תגיד גיסר
)

or83

New member
המדריך שלי

עפר זיו, האחד והיחיד. העלו אותו לרמת גורו לברמנים בברטנדר, הוא לימד שם איזה שלוש וחצי שנים. המדריך שלך בטח היה לייפר או יפית, בהנחה שלמדת בתל אביב. לא מכיר מדריכים מסניפים אחרים.

DMO4

New member
וואללה קלעת בול

המדריכה שלי הייתה יפית,אגב אחת התותחיות יש לה ידע מטורף ולייפר היה המדריך של הקורס המקביל (אני עשיתי את הקורס שלא כולל פליירניג,נטו אלכוהול). שאתה עשית את הקורס הם בכלל הדריכו או היו בברטנדר? ואגב עופר זיו לא כת את הספר 69 קוקטלים ? (או שזה עופר אחר) דווקא חשבתי לפגוש שם את גיסר אבל נוכחתי לדעת שהוא הפסיק להדריך לעת עתה.

or83

New member
לא שידוע לי

לא נראה לי שעפר כתב ספר קוקטיילים. לייפר היה המדריך קורס עזרה ראשונה שלי, מי זו יפית לא ידעתי אז. גם לא פגשתי אותה מעולם. גיסר לא מדריך כבר המון זמן אבל רוחו עדיין נמצאת בנמל. יצא לך אולי להכיר את תמיר שבדרון מהקורס של לייפר?

DMO4

New member
תראה

גיסר הוא גם אחת הסיבות שבאתי ללמוד בברטנדר, את הידע הראשוני שלי בקשר לאלכהול שאבתי מכל הכתבות של גיסר (בתיכון במקום לקרוא סיכומים למבחן,הייתי קורא כתבות של גיסר
). כניראה שאז יפית לא הייתה בברטנדר בכל מקרה היא כותבת באתר בקבוק מנהלת פורום אלכוהול בנענע (שאגב לא פעיל יותר מידי בחודשים האחרונים) והייתה ברמנית בארנולד (אגב מקום נחמד ביותר) אם אתה מכיר. בכל מקרה יש לה ידע מטורף ואני ממש שמח שיצא לי להיות אצלה בקורס. משיטוטים בפורום של ברטנדר ניראה לי שתמיר היה בקורס שלפני כלומר שאני התחלתי הוא כבר סיים,בקורס המקביל לא הכרתי אף תמיר. ואור עם יד על השייקר גם אתה תרמת לא מעט לידע האלכוהולי שלי =) תמשיך לכתוב אחלה בלוג
אגב ניראה לי אני מאמץ את הגרסה של המרטיני אספרסו,אבל עם איזה תוספת קטנה לדלל אולי אייריש.

obbb

New member
ת'אמת ש...

גיסר אכן סלל את דרכי האלכוהולית דרך הכתבות שלו בוואלה, אבל גם אור (OR83) תרם לא מעט אני חייב לציין. (אור לא להסמיק) חשפו אותי לרמה שלא יצא לי להתקל בה הרבה בברמנים.

דעתי בנידון היא...

ששתית יותר מדיי... כלכך השתדלת לא לציין את שם בית הספר, אבל הוא התפלק לך בין השורות... באיחד הדיונים האחרונים מישהו כתב כאן שאחד מהגדולים נמצא בקשיים כלכליים, ולא משלם שכירות למישהו... יכול להיות שדרכינו מצטלבות?

obbb

New member
אופס

בהתחלה כתבתי את ההודעה עם שם הב"ס ואח"כ מחקתי ולא ראיתי את זה. חבל שאין כאן אופצית עריכה.

D221

New member
לצערי מה שאתה מספר כאן לא מפתיע

אחד מהבתי ספר לברמנים הכי טובים בשלבי קריסה. חבל. תבקש הבהרות ואם לא מספקים... תיקח את הרגליים ותמצא בית ספר אחר. שיהיה בהצלחה מילה טובה אחת: הספר החדש אכן מ-ד-ה-י-ם ולדעתי אם הם יוציאו אותו למכירה מחוץ לכותלי בית הספר, הם יכולים לעשות קופה יפה.

foil6

New member
לדעתי אין לך מה לדאוג

לא יברחו לך עם הכסף. מה שאתה צריך לדאוג זה היחס הגרוע והחובבנות. אם בא לך להתעסק עם חאפרים תשאר ותהנה. אם זה מפריע לך תעבור.

obbb

New member
זה העניין שזה לא חאפרים

זה בי"ס גדול ומנוסה.

yogever777

New member
מה שזול עולה ביוקר!!!!

אף לא שמעת את המשפט הזה אף פעם??? לך תשלם על קורס 1400ש"ח או יותר או פחות זה המחיר שנאי יודע עם הקורס שלהם כרגע,וכולם אומרים לך כולה קורס ברמנים כולם יוצאים ברמנים בסוף.אנשים לא מבינים שזה לימודים לכול וזה משהו שצריך ללמוד בצורה טובה ולא לחפף,והם מחפשים את הזול ביותר ואז יש להם את ידע הזול ביותר ועולה להם אחרי זה כמעט קורס שלם בשביל לתקן ולמזער נזקים.אנשים תתעוררו ותמיד תזכרו "מה שזול תמיד עולה ביוקר"

obbb

New member
נכון חלקית

אני לא רוצה את הקורס כי הוא זול, הם מוזילים את הקורס כי הם בונים עליך שתלמד בבית מה שאפשר ובקורס תעשה הרבה עבודה מעשית. וככה מוזילים... כמו שציינתי זה בי"ס גדול ומנוסה, שעושה בדיוק ההפך מ"לחפף" ובשיחה עם המנהל כל מה שהוא עמד עליו זה ההבדלים האיכותיים ביניהם לבין בתי ספר אחרים.

D221

New member
אז יאללה לך על זה

אם התחושה הראשונית שלך היתה ללכת לשם, לך לשם. כשבעזרת השם ייפתח הקורס שלך, אתה תהנה, תלמד המון והספר (אינציקלופדיית אלכוהול) אכן מדהים. אני רוצה גם כזה, משהו שכל חובב אלכוהול ירצה. אני מקווה שכל הבלאגן מסביב ישכך והמקום יחזור לעמוד על הרגליים. שיהיה בהצלחה בקורס!

הספרנית

New member
שים לב..

מעבר לכך שהם דחו את הקורס (למועד לא ידוע בסופו של דבר) בלי להודיע, הם גם שינו לך את מתכונת הלימודים מבלי להיוועץ איתך. יש אנשים שלא מסוגלים ללמוד חומר עיוני בבית, בין אם זה קשור לליקויי למידה ובין אם זה קשור למשמעת עצמית. אני לא חושבת שהייתי מוכנה שיחליטו עבורי, מבלי להיוועץ איתי, איזה מתכונת לימודית עלי ללמוד. זו נקודת אחת למחשבה נקודה שניה... מה קורה אם אתה רואה שזה לא עובד בשבילך עניין הלמידה העצמית, אתה הרי בטח נבחן על זה בסוף הקורס. האם יתאפשר לך לעבור לקורס במתכונת אחרת ללא תשלום מלא נוסף על מה שכבר שילמת? והאם שווה לך ביזבוז הזמן? כי אז שוב תאלץ לחכות לקורס שיתכן וידחה... מה שתחליט, שיהיה בהצלחה :)

obbb

New member
הבהרה

הקטע של המתכונת החדשה זה בהסכמה וברצון. לא בחוסר ידיעה וחוסר הודעה. ואני מעדיף באופן מובהק את המתכונת החדשה.

למעלה