בעיית איטום, דירת גג

roia

New member
בעיית איטום, דירת גג

שלום,
אנחנו בעלים של דירה בקומה האחרונה שבבעלותה הגג של כל הבניין,
יש בקומה עוד דירה, הם מתלוננים על רטיבויות וטוענים שהגג אשם.
בעבר הייתה בעיה דומה והתברר שהבעיה הייתה בסדקים בקיר החיצוני.
הבאתי בעל מקצוע שהסתכל על היריעות ואמר שהוא לא רואה בהם בעיה (ברור לי שזה לא אומר כלום).
איזה בעל מקצוע אמורים להביא שיזהה מאיפה הרטיבות מגיעה (רק אחרי גשמים כלומר לא נזילות) ?
אני מניח שמצלמה טרמית לא תעזור פה כי אין נזילה ומרגע שנגמרו הגשמים אז נגמרה הבעיה.
עצתכם, המלצתכם

quick155

New member
מספר עצות: אם אפשר לבצע בדיקת הצפה

אפשר לבצע לבד ולא חייבים להביא בעל מקצוע.

אוטמים את פתחי הניקוז בגג, אפשר באמצעות בקבוקי ליטר לחצי ומשתמשים בסוג של מרק או חומר גמיש לאיטום של שולי הבקבוק סביב פתחי הניקוז.
אח"כ מציפים את הגג במים.
חשוב לא להפוך את הגג לבריכה אולימפית- משקל המים משמעותי מאוד ולכן ההצפה צריכה להיות בגובה של כמה סנטימטרים.- לשים לב שגובה המים לא עובר את גובה שולי היריעות שעולים על גבי הקיר.

בדיקת הצפה עורכים לפרק זמן של 24- 48 שעות
ואז בודקים אצל השכן אם יש טפטופים או כתמי רטיבות שהולכים וגדלים בפרק הזמן של ההצפה.
אם יש כבר כתמי רטיבות, אפשר לסמן את השוליים שלהם עם עפרון ולראות אם הם המשיכו להתפשט בעקבות הצפת הגג.

אפשרות נוספת, אני מניח שלגג יש מעקה, אם הוא מעקה בנוי- בלוק, בטון וכד' יתכן והגשם חודר ונספג במעקה ומחלחל לתקרה ולקירות של הקומה שמתחת.

אפשר לנסות ולבדוק אם כתמי הרטיבות מצטברים בעיקר סביב קווי המתאר של המעקה שמעל, למרות שהמים יכולים לחלחל בגלל שיפועים גם מכיוון קיר המעקה אל עבר אמצע החדר.

אצלי, מרחתי על המעקה של הגג חומר איטום (לא זוכר את שמו- אבל תמצא כזה בכל טמבוריה בדליים של 18 ליטר בערך)
נראה לי שזה פתר את בעיות הרטיבות.
החורף אומנם עוד צעיר, אבל עד כה התקרות יבשות.

רשר

Well-known member
מנהל
בנוסף לבדוק אם זה לחות או ממש מים

אם רק לחות יתכן שנובעת מעיבוי לחות מאויר החדר שסוגרים בגלל קור ומתעבה על מקום קר, לכך הפתרון איורור
אם יש כבר עובש שחור להתיז עליו ספרי נגד עובש ולא לשפשף

למעלה