בעיית אכילה לילד בן 3.3 שנים

בעיית אכילה לילד בן 3.3 שנים

לד"ר הדס אבני שלום רב, בני בן 3 שנים ושלשה חדשים מאובחן כ-PDD בתפקוד גבוה מאוד. מגיל שנה החל לפתח הפרעת אכילה ודחייה ממרקמים מסויימים, כנראה על רקע בעייה תחושתית אך בעיקר התנהגותית וריגשית (עפ"י קביעת המאבחנים). כיום הוא ניזון ממגוון מצומצם מאוד של מאכלים : דיייסות, קרקרים יבשים, עוגיות, במבה, לחם יבש (פעמים בודדות בלבד הסכים לאכול קצת חומוס או שוקולד מרוח בלחם) בדר"כ לחם קלוי - פריך מאוד, מעגן גמדים בטעם תות, מעדן שוקולד או וניל. לא אוכל בשר, פירות, ירקות - לא מוכן אפילו לטעום. כשניסה לטעום גבינה צהובה, פירה - כמעט הקיא. ולפעמים מרקם מסויים של לחם רך גורם לו לרפלקס הקאה. מסוגל ללעוס ולבלוע. יש לציין, שהוא נראה חיצונית בריא ומפותח לגילו איננו מפעילים לחץ בזמן הארוחה אנו אובדי עיצות ואיננו יודעים כיצד לטפל בבעיה. רצית לדעת אם יש לך המלצות לגבי דרכי הטיפול בבעיית האכילה האם יש מכונים ו/או מטפלים שיודעים לטפל בבעיה תחושתית והתנהגותית

PDD והפרעות אכילה

הנושא של הפרעות אכילה הוא חלק בלתי נפרד מתאורי ילדי הPDD יש קשר הדוק בין שני המצבים ואנו רואים ילדים רבים עם PDD שמזונם אינו מגוון. אם בסה"כ הילד בריא עולה במשקל , ללא בעיות אחרות במערכת העיכול, (כמו עצירות ) אפשר בהחלט לנסות לתת לו תוספת ויטמינים (קימים בשוק ויטמינים בצורות שונות שיתכן ויקסמו לו ). אפשר גם לנסות לתת משקאות עתירי קלוריות כמו סקנדישייק למשל שגם הם מועשרים בויטמינים. בכל מקרה לא נראה לי נכון להלחם איתו על הנושא, כן אפשר לגשת לקלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק שיעבדו איתו על גירוי של אזור הפה שאולי יעזור בטווח הארוך יותר לשנות את מגוון המזונות שלו.

המשך - בעיית אכילה ובררנות

הצוות בגן התקשורתי סבור שהבעיה שלו היא התנהגותית בלבד למרות שאני ומס' מאבחנים חולקים עליהם. לנושא ההתנהגותי והרגשי יש חלק נכבד אך לדעתי קיים גם נושא תחושתי. האם במרפאת האכילה שבניהולך - בבי"ח דנה יש התייחסות וניסיון בפיתרון בבעיות מסוג זה גם לילדי PDD. האם יש גם פסיכולוגיות שעובדות עם הילד? האם המפגשים הם שבועיים? ובאיזה שעות? כיום התחלנו טיפול אצל מרפאה בעיסוק, אך אנו זקוקים להנחיות לגבי דרך ההתנהגות איתו בנושא האוכל וגם להדריך את הצוות בגן. לדוגמא: הם מאמינות במתן "פרס" למי שמסיים לאכול הכל - ובני בד"כ לא מקבל כי הוא לא אוכל. אולם , אם הוא ניסה אפילו לטעום, הם מתגמלות אותו. אני לא כל כך מסכימה עם הגישה הזו, ומשתדלת לא להתעמת איתו על האוכל - מה שאכל - אכל ולדעתי אוכל לא צריך להיות מתוגמל בפרסים. הוא עקשן מאוד. ונראה שבכל פעם שיושב לאכול , הוא נראה עייף ולא מסוגל לשבת בכסא ולאכול לאורך זמן אלא מסתובב באיזור סמוך לכיסא או מתעסק בצלחת וכל דבר מעניין אחר פרט לאוכל. אני מוסיפה לו לדייסה של הערב ממרח שקדים טחונים מרוכז שעזיר בחלבונים וסידן. אודה על היעוץ.

למעלה