בעיית ברכיים!

חניתס

New member
בעיית ברכיים!

בס"ד בתקופה האחרונה כאשר אני עולה במדרגות אני מרגישה כאבים בברכיים תופעה שמסרבלת פעולה פשוטה כמו לעלות במדרגות(בירידה לא) מישהו נתקל בתופעה הזו עקב רכיבה?? מה אני עושה לא נכון ברכיבה שיכול לגרום לתופעה הזו??.

orlu

New member
ברווווווווווווווור

ראשית מנוחה מיידית ולהתגלגל אל האורטופד, אחרי המנוחה וחוות דעת הרוא לאט לאט חזרי ואז תלמדי איך לדווש וביכלל איך ךהיתעמל צרת רבים חצי נחמה?

חניתס

New member
../images/Emo140.gifתודה

בס"ד האמת שזה ממשיך גם אחרי מנוחה נראה לי שאין מנוס מאורטופד רק שלא עשיתי לעצמי איזשהו נזק בלתי הפיך

susieada

New member
אורתופד ו/או...

אוי! חבל לשמוע שיש כאב ברכיים!
דגנית המומחית, אך בנוסף לאורתופד, יתן להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט ולבדוק התאמת אופניים, כייון כפות רגליים על הדוושות / קליטים. לפעמים כמה מ"מ שינוי מוריד לחץ מהברכיים. בהצלחה! סוזי

חניתס

New member
../images/Emo140.gifתודה סוזי

בס"ד אני צריכה לחזור שוב למדידה ומקווה אכן שזה יעזור ובמקביל אעשה גם את הבדיקות הרצויות מענין שזה יותר כואב ברגל ימין מאשר ברגל שמאל?!

ההמלצה שלי

כלמודת נסיון בבעיות ברכיים (באותה התרסקות סקי ריסקתי גם את הברכיים
). תרגיל קלאסי לחיזוק הרצועות הוא: בישיבה, במכונה ייעודית, פשיטת ברך (ראי באתר הרצ"ב, אבל חשוב רגל רגל ולא שתיהן יחד ועם עומס קל - להתחיל ב-10 חזרות ורצוי לבצע כל יום). אם את לא מנויה בחד"כ ניתן לבצע את התרגיל בבית. צריך 2 משקולות (1-2 ק"ג) שנכרכות סביב הקרסול, ישיבה על כסא וביצוע אותה פעולה בדיוק. בהצלחה

חניתס

New member
וואהו, תודה!

בס"ד הייתי עושה את זה המון בחדר כושר אבל מאז שנכנסתי חזק לרכיבה הפסקתי לקחתי את הרכיבה כתחליף לחדר כושר יש לי בבית מיטת כושר עם הציוד הנלווה והמשקולות, בהחלט אעשה לפי הקישור

efroch99

New member
אם הבנתי נכון

מדובר בתרגיל שבונה את השרירים סביב הברך, על מנת לשמור על הברך מזעזוע (כדי שהשריר יספוג את האימפקט ולא המפרק?) יש לי רגישות בברכיים, בעיקר בעונות המעבר, אבל דווקא בריצה בינתיים אני לא מרגישה אותן. אם התרגיל הזה יכול לעזור להגן עליהן, אני בהחלט אשלב אותו בביקורים שלי בחדר כושר (בערך פעמיים בשבוע, יותר טוב מכלום).

../images/Emo45.gif

פשיטת ברך עובד על הארבע ראשי (Quads) ומחזק את הרצועות ולכן מומלץ במיוחד לרוכבים/ו, רצים/ות ואפילו לאילו שהולכים/ות הרבה. מומלץ בחום! נסי וראי את ההבדל גם כתרגיל מונע וגם כתרגיל מחזק.

moran ashur

New member
היי חני

לפי מה שאת מתארת זו יכולה גם להיות פשוט עייפות. ובקשר למדרגות, זו האימה מס' 1 של רוכבי אופניים. לא משנה מה אני תמיד סובלת מכאבים בירכיים ובברכיים כשאני עולה מדרגות ואין לי שום בעיה מיוחדת - בדוק. לכן המלצה שלי - מעלית :)))) לפעמים, גם הבדלי טמפ' עלולים לגרום לכאבים בברכיים. אם את מרגישה שהכאב חורג מגבולות כאבי עייפות אז באמת כדאי להתייעץ עם רופא. רק אח"כ הייתי בוחנת תירגול כל שהוא כי ממש לא בטוח שהבעיה נעוצה בברכיים חלשות. שיהיה בכיף מורן

חניתס

New member
היי מורני

בס"ד ממש תודה, את מרגיע אותי ואכן אני מקווה שזה כלום ונובע מעומס ועייפות הפיתרון של מעלית
בשלב הזה אצלי לא יעיל כי כל בוקר (ואז אני מרגישה את זה ממש)כשאני קמה בשביל לגשת למטבח אני חייבת לרדת מדרגות... (3 קומות בשכירות) כך שכל היום אנייורדת ועולה במדרגות ובגלל זה אני נתקלת בכאב...... הכאב דומיננטי יותר בברך ימין, מענין למה? בכל זאת כדי להרגיע את עצמי אלך לבדיקות תודה רבה!

moran ashur

New member
חניל'ה

אנחנו לא יצורים סימטריים למרות שזה לא תמיד נראה, יתכן ואחת מעט יותר רגישה או עייפה או סתם סובלת יותר מהשנייה. בכל מקרה אם את עולה ויורדת הרבה מדרגות כל יום זה בהחלט יכול להסביר. בדי אן איי של כל רוכב אופניים קיימת רגישות ו"הרגשת ברכיים" כשהוא בא במגע עם מדרגות, אין זה אומר שמשהו שם "נדפק" רק כשהבוס שלי לשעבר התחיל לרכוב על אופניים הוא הבין למה אני מתלוננת כל פעם שצריכה לעלות 4 מדרגות, ואחרי שחזר בפעם הראשונה מרכיבת נפח ארוכה הבין על מה אני מדברת... לדעתי תמשיכי פעילות כרגיל ואם זה לא עובר ורק מתגבר אז לגשת לבדוק ובינתיים המשיכי לדוושש בכיף ל.ט מורן

למעלה