בעיית גלולות - כן או לא?

בעיית גלולות - כן או לא?

אני בת 47. לפני כ-8.5 חודשים הפסיק המחזור שלי. עד אז אמצעי המניעה בהם השתמשתי היו גלולות בלבד. כשהפסיק המחזור הפסקתי עם הגלולות. להפתעתי (לא להפתעת הרופאה שלי, היא אמרה לי כבר לפני כמה חודשים שרק שנה רצופה ללא מחזור נחשבת) לפני שבוע קבלתי מחזור כמו בימים "הטובים". בגלל שאני בדיוק בראשיתו של קשר (שכולל סקס כמובן) ובגלל שאין לי התקן, כאמור, ולא ממש אוהבת, וגם הוא קונדומים, חזרתי לקחת את הגלולות (מיום ראשון בלבד) מהחפיסה האחרונה שנשארה לי. הבוקר דיברתי איתה בטלפון - עם הרופאה הגניקולוגית - והיא אמרה לי שבגילי בשום פנים ואופן אסור לי לקחת גלולות. זה מגביר מאד את הסיכון לשבץ מוחי. אמא'לה. פעם ראשונה שאני שומעת על זה בכלל. וגם היא ידעה מקודם שאלו היו אמצעי המניעה בהם השתמשתי. מבקשת כאן עוד חוות דעת. האם זה נכון? (אני לא מעשנת. אין לי היסטוריה של מחלות כלי דם וכו'... בקיצור בריאה סטנדרטית.) האם יש לי ממה לדאוג או שעכשיו בגילי לללכת להכניס התקן זה יותר הגיוני? מודה מראש על תשובה תעזור לי לגבש החלטה.

גלולות

רצוי לבדוק אצלך רמות הורמוני המין כולל FSH ו LH ןלפי זה לקבוע פוטנציאל הפוריות שלך הקשיבי לרופאה שלך בנלולות ריכוז הורמונים הגבוה פי כ 10 ממה שבתרופות לגיל המעבר מכאן גם הסיכון המוגבר יותר לסיבוכים

למעלה