בעיית הזהות

בןערובה

New member
בעיית הזהות

אם כל הבעיות של ערביי ישראל . שאלות לפלסטיני המצוי : 1.האם אני פלסטיני 2.האם אני ישראלי 3.האם אני פלסטיני חי במדינת ישראל תשובות : 1. אני פלסטיני שמתקומם על חבל ארצ פלסטין . 2.ישראלי שמתקומם על הזכויות שלו . 3. אני פלסטיני אבל חי בישראל ותומך מבפנים בהתקוממות נגד המדינה (שזה מאוד בעייתי). אני חייב לציין אחרי מאות שיחות עם פלסטינאים אף אחד לא העלה את בעיית הזהוא ,עשיו אני ישמח לשמוע מי מהפלסטינאים מעוניין לדבר על בעיית הזהות

respecta1

New member
למה אין אפילו אפשרות תשובה של

"אני ערבי שגאה להיות אזרח ישראלי? " האפשרות הזו כל כך רחוקה מהמציאות?

THE WIZARD 55

New member
תוסיפו את האפשרות

"אני ערבי ששרוצה להיות גאה, אבל נוכח השנאה והגזענות ממש קשה לי" אף פעם לא נתקלתי ברמה כזאת של שנאה וגזענות. גורם לי לחשוב פעמיים על הרבה דברים.

בןערובה

New member
THE WIZARD 55 אני מוכן לעריפת ראשים

אבל שיהיה אקוויבלנטי ,אימון והקרבה צריך להיות הדדי .

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

אזרח ערבי יכול ללכת ולעשות מה שבא לו (כל עוד הוא לא עובר על חוקי המדינה) להסתובב איפה שבא לו לדבר באיזה שפה שבא לו להגיד מה שבא לו להכנס לאיפה שבא לא לקנות מאיפה שבא לו למכור איפה שבא לו לנהוג איפה שכל אזרח יכול אולי יש גן שלא יקבל ילדים ערבים..אבל באותו הזמן גם כל גני הילדים בכפרים הערבים לא יקבלו ילדים יהודים אולי יש איזה חברה שלא תעסיק הרבה ערבים..אבל באותו הזמן יש גם חברות ערביות שלא ידברו בכלל עם יהודים תחלס, אזרח ערבי יכול לעשות בדיוק מה שאזרח יהודי יכול לעשות, אז תעשי טובה! כי נמאס לשמוע מה"גזענות והשנאה" שאתם מדברים עליה..

respecta1

New member
משעשע שמזה אתם מעדיפים להתעלם

מה קרה הפרובוקציות של "חולה נפש לשמור מרח" יותר מעניינות מהאמת בהודעה למעלה? אל תדאגו, לא נתן לכם להתעלם

junior gong

New member
חחחחחחח

כמו שאמרתי באחת מההודעות שלי, הבן אדם הראשון שיבוא ויגיד לך " תפסיק להתבכיין על זה שאתה ערבי שחי במדינת ישראל " הוא יהיה הבן אדם שהכי היה רוצה שהערבים ייזרקו לים
יש פתגם כזה בערבית שאומר " ואחד מראבי לחייתו ולתאני תעבאן פיהא " ז"א אחד מגדל זקן, והשני ממורמר בגלל זה, הכוונה לאם טוב לערבי לבוא ולהגיד אני ממורמר פה בארץ, מה גורם ליהודי להתעצבן בגלל זה? זכותו כערבי לראות את הדברים אחרת, אתה בתור יהודי לעולם לא יכול להיכנס לנעליו מאיפה אתה יודע מה הוא מרגיש ומה הוא חווה פה בארץ? אם מישהו קם ומרגיש מקופח, למה שתקום אתה ותגיד לו שהוא מדבר שטויות? ברגע שאתה עושה את זה אתה מפגין זילזול כלפי אותו אדם ורגשותיו

respecta1

New member
ולא הגבת למילה ממה שרשמתי.

כמו תמיד אם בכלל מגיבים אז זה התחמקות שאין קשר בין שני ההודעות ואם אתה לא מבין, תקרא שוב את ההודעה שלי ותקרא שוב את התגובה שלך. נחכה אולי יהיה נס מישהו יגיב לעניין

respecta1

New member
בלי קשר לזה שההודעה שלך הזויה

ממורמרים? שיהיו ממורמרים כמה שבא להם.. הם לא ממורמרים הם מאשימים מישהו במשהו אז כן אם הדבר לא נכון יש זכות למי שמואשם להתעצבן ולבקר אותם.. וממש לא אני אומר לכם תפסיקו להתבכיין על זה שאתם ערבים שחיים במדינת ישראל, כי לחיות פה זה זכות. ולא רוצה שיזרקו ערבי לים לא רוצה כלום, כולה רוצה שיכבדו ויתגאו במדינה שהם חיים בה, יודע מה שלא יתגאו רק יכבדו, גם זה הם לא עושים. אם מישהו קם ומרגיש מקופח אז מרגיש מקופח נכון לא נכון זה ההרגשה שלו ? נגיד.. אבל אם הוא מאשים חלק גדול מהציבור במשהו אז כן אני אקום ואגיד שהוא מדבר שטויות, זה זילזול? הוא מוציא דיבה (אם לא כבר מגיע לעלילות דם) אז כן אני אגיד שהוא מדבר שטויות ויותר מזה.

junior gong

New member
את האמת

חשבתי על זה המון פעם, והגעתי למסקנה היות והבילבול הוא אדיר, מצד אחד הסבא של הסבא שלי היה פה לפני קום המדינה, מצד שני אני דובר ערבית, מצד שלישי אני אזרח ישראלי, מצד רביעי אני נוצרי מצד חמישי יהודי אני לא, וההמנון של המדינה הוא המון יהודי לכל דבר ותו לו, אז למה אתחבר? אז החלטתי שאני לא מתחבר לכלום, ניטרלי לחלוטין, פלסטינאי אני לא, זה בטוח, יהודי אני לא, קשה לי להגיד גם ישראלי כי קצת ההמנון מציק לי ומרחיק אותי מהישראליות ( נפש יהודי הומיה ), מה שנשאר לי להגיד זה שאני נוצרי, וגם זה נתון בספק היות ובזמן האחרון הקירבה שלי לנצרות היא כמו הקירבה של אביגדור ליברמן לערבים, החברה והממשלה מגדירה אותי כערבי ישראלי, אני מגדיר את עצמי אך ורק כאדם, זה מספיק לי ובהחלט גורם לי להתנער מכל המלחמת עמים שמתרחשת, בבילבול יש לפעמים משהו טוב, שהוא מנתק אותך וגורם לך לא להיות משוחד לשום צד אלה לבקר את מה שקורה מבחינה הומנית ולא לאומנית

THE WIZARD 55

New member
להיות אדם הכי חשוב, לפני שאתה יהודי/נוצרי

מוסלמי. להיות אובייקטיבי, לא לצדד בצד אחד בבצורה עיוורת. להיות הומני, לקבל את כולם ללא הבדל דת צבע מין, לנהוג ע"פ אמות מידה מוסריות. כל השאר לא חשוב.

THE WIZARD 55

New member
זהות

שאלה מורכבת, אך כמו שעניתי לג'וניור קודם כל חשובה ההגדרה העצמית שלך כבן אדם חשוב להיות אנושי, חשוב לגלות אמפאתיה לסובבים אותך הן אם ערבים והן אם יהודים, לא לצדד בערבים או היהודים כאשר הם עושים משהו שבעיניך אינו כשורה, רק בגלל שאתה שייך לדת זו או אחרת. לדעתי, חשובה מאוד העובדה שנולדנו כאן, אנחנו שייכים למדינה הזאת, אבל לעיתים הערבים מרגישים שהם לא רצויים ע"י היהודים וזה גורם להם להתרחק. נושא טעון ומורכב.

למעלה