בעיית הטלביזיה

MAD DOG !

New member
בעיית הטלביזיה

הילדים שלי (כן יש לי 2 תאומים בן ובת) בני שנה וחודשיים נורא נורא אוהבים לראות טלביזיה. לאחרונה נתקלתי בבעיה שמטרידה אותי מאוד. הם ניגשים לטלביזיה ומכבים ומדליקים אותה כל הזמן. רציתי לשאול את עצתכם כיצד ניתן להתגבר על הבעיה. ועדיין לשמור על שלום בית.

עופריקו

New member
היי זה פשוט..

פשוט להסביר להם ו...כן אפשר לומר אסור ...ישנם דברים שהם בגדר איסור .. כי זה מתחיל בטלביזיה ונגמר בוידאו ומיקרוגל...... עופר עוץ לי גוצלי

עופריקו, אני איתך!!

מותר ואפילו רצוי להגיד : ``אסור``!! נורא פשוט.. צריך להבין שלילדים אין גבולות.. אנחנו צריכים ללמד אותם את אותם גבולות..בכל דבר חלק מזה זה גם שלא מכבים ומדליקים את הטלוויזיה כי.... ויש דברים שפשוט אסור לעשות.נקודה. רקדנית (ילד אסור..ילד מותר..)

MAD DOG !

New member
אסור

השאלה המתבקשת האם הם יודעים מה זה אסור עדיין פצלוחים קטנים בינתיים כשאני אומר לה אסור היא צוחקת עלי וחושבת שאני משחק איתה.

בטח שהם מבינים!!

רק צריך לשמור על ארשת פנים נכונה. וכשאתה מסביר להם (להבדיל..) שהתנור חם ואסור לגעת אז הם גם צוחקים?? תעשה את אותו פרצוף.. תאמין לי זה עובד.. רקנית (ו-7000 פרצופיה)

מבינים? אם לא אז מסבירים....

כשביתי רצתה לגעת בתנור חם, ניסיתי להסביר לה שאסור לגעת כי זה חם... וכמובן שהבת צחקה.... אז לקחתי לה את היד... הנחתי לשניה על התנור שתראה שחם ותבין לבד שאסור. ומאז כל פעם שאני אומרת אסור היא לא נוגעת.... (כנראה חושבת שאסור זאת מילה נרדפת לחם.... אבל מה זה משנה ... העיקר היא לא נוגעת)

linet1

New member
אותו טיפול מונע - גם אני עשיתי

וזה עובד...הרי ``אסור`` לילד משמעו פיתוי... אז אוקיי - הילד סקרן? אין בעיה, הכל בחיים עובד ע``פ ניסוי וטעיה ולא ע``י למידה מנסיון של אחרים (גם אצלנו זה ככה לא?). מאז - ל``אסור`` מתלווה הסבר לסיבה למה ``לא``. וכמובן שנסיון האישי של ביתי לימד אותה לסמוך על דבריי. מאז: אין ויכוחים - אין תחנונים ואין צורך לחזור על כל דבר יותר מפעם אחת. לינט שמאמינה בהסברים שעובדים על ההגיון של הילד. :)

MAD DOG !

New member
``אלימות`` זה לא יגמר אם לא תספר

אשתי לא מסכימה לדעתך ליהי להכאיב כדי להסביר זה כמו...........``להכות`` וזה לא בא בחשבון

linet1

New member
הדברים הוצאו מהקשרם.....

אויי זה באמת נשמע נורא כאשר קוראים את ההודעה בייבשות מסויימת. אנחנו הורים ואנחנו אוהבים את ילדינו וכמובן שכולנו (אני לפחות) נגד אלימות מכל סוג שהיא. העניין של החוויה האישית באיסור שעלול להוות סכנת חיים הוא חשוב מאוד בהקניית האיסור עצמו. זה לא שאנו באות ולוקחות את היד של הילד בכח לעבר התנור החם. חס וחלילה!!!!!! הרמז הקלוש הזה שנשמע במילותיך מעביר בי צמרמורת. הניסיון בא כבקשה של הילד - הנגיעה היתה מבוקרת ע``י ההורה ונמנעה בכך פגיעה חמורה יותר. אם הילד רוצה לגעת הוא יגע - היום לידך או מחר כשלא תיראה...אז עדיף שיגע ויחווה כאשר ההורה לידו ויכול לפקח על משך הנגיעה - כך שתמנע פגיעה פיזית והרתיעה ממעשה מסוכן תהיה גדולה יותר - כך שהחשש שיעשה זאת ללא נוכחותך יקטן. אנא הכנסו לפרופורציות לפני הגעת לשכת הרווחה והאגודה למען שלום הילד לפורום, הא?

אמיר.

New member
יבינו באיזשהוא שלב

אני מקפיד לתת הסבר גם לתינוק בן חצי שנה. ראשית - לא מתאים לי לדבר תינוקית. שנית - אי אפשר לדעת מתי הם מתחילים להבין (ולכן לעולם ... לעולם ... לא לריב לפני הילדים !!!!) שלישית - זו האמת... כמובן הל בהתאמה...

צורית

New member
טלויזיה

היי MAD DOG אין לי פתרון לבעיה סבוכה זו, אך הייתי רוצה להעלות בעיה אחרת הקשורה לטלויזיה והיא צפיה מרובה מדי של הילדים בשעות הצהריים. בניי בגילאים 9 ו-6 חוזרים בצהריים מבית הספר ומיד לאחר ארוחת הצהריים (כשאני טורחת להכין לאדונים המכובדים), הם מסתערים על הערוצים ומאוד מתלבטים בין ערוץ 50 שהוא ערוץ האקשיון לבין ערוץ 6 שבו משדרים בשעות אלו את הסדרה בספרדית: קטנטנות. הייתי אומרת תוכניות לעניין!!! אז איך מנתקים אותם מזה???

לי28

New member
מותר - אסור...

לפי דעתי ילד צריך לדעת בכל שלב שהוא ובכל גיל שהוא, להחשף לאסור ולדעת שלא הכל בעולם הוא דבש. אנו ההורים, חלק מתפקידנו הוא להכין אותם לעתיד, להכין אותם לעולם החיצוני ובאסור אנו בעצם מציבים להם גבולות, אומנם, גם גבולות יש להציב בטעם ואכן טלויזיה זה חלק מגבולות {מתחיל מטלויזיה וממשיך הלאה...ככה הם מנסים אותנו, לראות מי השולט ומי הנשלט}. לנתק את הטלויזיה מהחשמל הוא פיתרון קל אשר חוסך המון בעיות, אך אינו מחנך למשמעת.... לי

אמיר.

New member
ממש לא מסכים

אסור לחשוף ילד לרוע של העולם מוקדם מדי. קודם שידע על הטוב שבעולם. היכולת השכלית והרגשית משתנה ויש להתאים את החשיפה בהתאם. -----------------

לי28

New member
אמיר. - תגש לפה בבקשה. H-)

אם לא מוקדם אז מתי???? שיתרגלו שהכל טוב...שהחיים הם נופת צופים???? למה?? הרי זה לא נכון... ישנם הרבה קשיים בחיי היום יום שעלינו להתמודד איתם ואם הם לא יראו את זה בעודם בחיתולים ויתרגלו לשגרה, יהיה להם קשה {לפי דעתי} לאחר מכן להסתגל למצב הקיים. לי.

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

לא מסכימה בכלל!!!! לדחות את ``הקץ`` כמה שאפשר.. ממילא הם שומעים חדשות ורואים מה שקורה.. לחכות שזה יבוא מהם.. כמה שאפשר לסחוב את זה- ככה עדיף.. לא להסתיר- אבל לא לחשוף בטרם עת.

ronitfin

New member
אסור !

ילד קטן הוא כמו נייר חלק, כמעט חלק לגמרי, עליינו לצייד אותו בכלים מתאימים, איתם הוא יוכל להתמודד עם משברי החיים. אולם, כל עוד הילד עדיין קטן, הוא לא רכש מספיק כלים כדי להתמודד עם הדברים, ילד ישפוט מקרים ואירועים על פי אמות המידה שניתן לו, כך יסגל לעצמו ברוות הימים דעה מוצקה משל עצמו. אבל כמובן היא תהייה מושפעת מהכלים שנתנו לו. אסור לחשוף את הילד לרוע ב טרם עת, לפני שסיים את ``ההשתלמו`` הנחוצה. אני לא מוכנה שילדתי תצפה בתוכניות לא מבוקרות, לכן אני בודקת את התוכניות לשפני שהיא רואה אותן, והיא רואה רק דברים מוקלטים. היא עדיין מאוד קטנה, בת שנתיים וחצי, ואני לא אחשוף אותה לרוע שבעולם, היא לא צריכה לראות רצח, וניאוף, אפילו באקראי, כשהיא חולפת מול המקלט.

למעלה