בעיית הרטבה לא תורשתית

ruthi26

New member
בעיית הרטבה לא תורשתית

בס"ד שלום לך בני בן 3 וחצי שנים, במשך היום אינו מרטיב בכלל. אך בשינה זה פשוט סיפור בפני עצמו איך לכנות את זה "אוקינוסים", בעבר בני הגדול הרטיב עד גיל מאוחר ובזמנו ניסינו את שיטת הפעמון, וזה היה קשה מאוד, מפני שכולם שמעו את הפעמון מלבדו, הסיפור נמשך עד גיל 8 שנים, והיום ברוך השם הכל בסדר. הבן שלי בן 3 בעבר הפסיק להרטיב גם בלילה (הוא לא ישן עם טיטול) ובעקבות מחלת הנשיקה, משום מה חלה נסיגה אך כל זאת קרה בסוכות שנה שעברה, מה לדעתך כדאי לעשות? גם אני וגם בעלי לא הרטבנו כשהיינו קטנים, נגמלנו קרוב מאוד לגיל שנה. האם כדאי לברר מה קורה עם הילד מבחינה גופנית? הילד סובל מאסטמה של העור, והשתן עושה בו שמות, מה אתה מציע לנו לעשות? אנו פשוט מיואשים, וגם הילד די מדוכא מכל העסק, כשהוא קם רטוב, וזה קורה בדרך-כלל. תודה רותי

הרטבה בגיל 3

שלום רב כמו שאת מבינה הרטבה בגיל 3 עדיין לא מהווה חברתית או פסיכולוגית לילד יכול בהחלט להיות כי גם ילדך הקטן ירטיב עד גיל מאוחר כמו ילדך הגדול אולם עדיין מוקדם להגיד זאת. מה שהייתי ממליץ לך לנסות לשוחח עם הילד ולראות מה תגובתו לגבי החזרת החיתול. במקרה הנ"ל הייתי ממליץ לחזיר אותו לחיתול מאחר והינו עדיין צעיר ואני מתאר לעצמי כי הורדת החיתול לא נעשתה לפני זמן רב. בהחלט כדאי כי הילד יבדק ע"י רופא והייתי ממליץ ע"י רופא המתעסק עם הרטבות וזאת בכדי לשלול משהו אורגני כמו הצרות של פתח השופכה למשל. ולחכות להגיע לאביב הבא וסבירות גבוהה כי אז הכל יהיה יותר קל בהצלחה וכל טוב ד"ר יוסי בנימיני

למעלה