בעיית השתנה

SicTransit

Active member
בעיית השתנה

מדי פעם - פעם בכמה ימים - החתולה שלי לא משתינה בישיבה אלא מתרוממת תוך כדי ההשתנה כך שהסילון לא נוחת על מצע החול בקופסא אלא על הריצפה או על הקיר. באותם פעמים בהם אני רואה אותה מתחילה להתרומם, אני מןנע זאת ומחזיק אותה במצב ישיבה, והיא ממשיכה להשתין ולא מתלוננת, אבל מובן שאינני יכול לעקוב אחריה כל היום והלילה, כך שזאת בעיה מטרידה. ניסיתי לתת לה צ'ופר בפעמים בהם אני רואה אותה כשהיא מתנהגת "יפה" אבל היא לא מצליחה לקשר בין הדברים, אולי גם מפני שברוב הפעמים הרי אינני בסביבה (ואולי זה פשוט מורכב מדי בשביל מוחה החתולי).

מוכר? ידוע? יש פתרון (נייר עיתון סביב הקופסא הוא פתרון לא מספק, כי הסילון משפריץ רחוק ולכיוון משתנה)?

יש עצה

גורדיאן

New member
פשוט מאוד.

החלף את הקופסה לאחת עם דפנות יותר גבוהות, או הכנס את הקופסה הנוכחית לקופסה אחרת עם דפנות גבוהות.

Yukita

Active member
מנהל
השתנה בעמידה

אחד הדברים שצריך לחשוב עליהם לגבי כל תופעה שלא היתה קיימת תמיד אלא התחילה מתישהו מוגדר ולא התקיימה קודם - אולי צריך בדיקה רפואית לשלול דברים כמו דלקות בדרכי השתן. במקרה שלך, לא הבהרת אם מדובר בתופעה חדשה או שכך היה תמיד. צריך להיות מאוד מודעים לכך שארגז החול וכל הקורה בו מהווה לעתים קרובות אינדיקציה יחידה לגבי בריאות לפני שחלה הרעה משמעותית - כי חתולים נוהגים להסתיר כשהם לא מרגישים טוב.
&nbsp
אבל אם זו תופעה שפשוט כל הזמן מתרחשת והחתולה כן נבדקת מדי פעם (בדיקה שנתית עם החיסונים אולי?) ולכן ברור שאין משמעות בריאותית, אזי אפשר לשקול מעבר לארגז סגור. לא כל חתול מתלהב מזה, ולכם לפחות בחלק מהמקרים מורידים את הדלת כדי שהיא לא תפחיד את החתול. בתחילה מוספים את הארגז הסגור ולא מסלקים את הפתוח, ואחרי שהחתול נכנס ויוצא כמה פעמים בבטחון ובנוחות - רק אז מסלקים את הארגז הפתוח.

Potatoe

New member
האם החתולה מעוקרת?

נשמע אולי כמו תופעה התנהגותית של סימון טריטוריה, קורה בדרך כלל ליד השירותים.
האם יש עוד חיות בבית? האם יש לחץ על החתול? בת כמה היא? האם עושים איתה פעילויות שונות כמו משחק או משהו להפעיל קצת את השכל?
איזה אוכל מאכילים?

SicTransit

Active member
תודה לכל העונים

אכן קימצתי קצת בפרטים.
&nbsp
החתולה אינה לחוצה, אינה חולה והתופעה אינה קבועה אלא מתרחשת מדי פעם (למען האמת מאז ששלחתי את ההודעה הראשונה לא היתה אף תקלה). התהליך הוא שהחתולה מתחילה להשתין בישיבה ותוך כדי השתנה מתרוממת ועוברת למצב עמידה, וזה קורה לה פעם בכמה ימים, בלי שהצלחתי לזהות קשר לגורמים אחרים. האם חתולות מעוקרות נוהגות לסמן טריטוריה?
&nbsp
מכל מקום, אנסה באמת קופסה סגורה ונראה אם הגב' תסכים, ואם היא לא תכוון את הממטרה שלה בדיוק אל הפתח
(אם הייתם מכירים את הפגע-רע הזאת הייתם מבינים שיש לחשש הזה על מה להסתמך...).

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, גם חתולים מסורסים לפעמים מסמנים טריטוריה, חתולות מעוקרות

כמעט ולא עושות את זה. אבל לפי מה שאתה כותב זה לא זה בכל מקרה.
כפי שהציעו לך תתחיל מארגז עם דפנות יותא גבוהות.

meedas

New member
אצלי יש זכר שעושה את זה

לא מצאתי סיבה או פתרון...
זה די מגעיל (וגם אני תמיד דוחפת אותו חזרה לישיבה אם אני לידו כשזה קורה)
צרת רבים חצי נחמה?

SicTransit

Active member
אולי נפגיש אותם

אם הם ישתינו אחד על השניה אולי הם ילמדו לקח

&nbsp
(או אולי ייבחרו לנשיאות ארה"ב, מה שלא ספק יעלה את ה איי.קיו. בבית הלבן. אבל אני נסחף)

למעלה