בעיית התחברות

ari92

New member
בעיית התחברות

יש לי שני מחשבים המחוברים ברשת בכבל ישיר,הראשון עם מודם והשני גולש באמצעות WINROUTE . עכשיו התקנתי מודם גם במחשב השני ואני רוצה להתחבר ישירות איתו ולא דרך הרשת. המודם מחייג בסדר אך מתחבר ומייד מתנתק תוך מתן הודעה על ERROR CODE 702 ןמבקש לבדוק את הקופיגורציה של הרשת. אני מבין שישנה כנראה התנגשות ,השאלה אם היא בהגדרות הרשת או בתוכנת ה-WINRUOTE . האם מישהו יכול להגיד לי מה צריכות להיות ההגדרות על מנת שהמחשב יוכל גם להתחבר עצמאית? תודה

eYaL

New member
פרוטוקול..

כדאי מאוד שתבדוק האם מותקן במחשב הבעיתי פרוטוקול תקשורות שמאפשר לו להתחבר באופן כזה. (TCP\IP) eYaL

gal25

New member
מותר להוסיף? ;-)

היי מה שאתה צריך לעשות זה להכנס ללוח הבקרה ,>רשת>קליק ימני >מאפיינים ,בין כל הרכיבים צריך להיות מותקן שם גם dial up addupter אם הוא לא מותקן תוסיךף אותו ,אם הוא כבר מותקן תגש ל-tcp/ip for dial up addupter תכנס למאפיינים שלו ותוודא שמוגדר לו לקבל כתובת ip באופן אוטומטי ,אם כן תמשיך ל advance ותבדוק אם כל סוגי השרתים ,(dns,wins,gateway)אף אחד מהם לא אמור להיות מוגדר ,אם הם מוגדרים תמחק הכל (ותזכור שאנחנו מדברים על המאפיינים של הtcp/ip for dial up addupter !!)תאתחל את המחשב וזה אמור לעבוד , אם עדיין אתה נתקל בבעיות ,אנחנו פה! בהצלחה גל

ari92

New member
הסתבכתי

הסתבכתי

גל א.תודה על התגובה ב. קצת ואולי בגלל שהדרך להגדרות לא היתה בדיוק כמו שאמרת. נכנסתי לרשת והיו שם גם כרטיס DIAL UP וגם פרוטוקול TCP/IP DIALUP ADAPTOR בהגדרות של הפרוטוקול זה לא נראה בדיוק כמו שאמרת ב-ADVANCED שמה היה רשום משהו עם אפשרות לשנות לכן ולא. החלטתי להסיר ולהתקין מחדש אבל אז הבנתי שאני לא יודע איך להתקין. כשעושים ADD ל-ADAPTOR הוא נותן רק כרטיסי רשת ,וגם בפרוטוקולים. אז עכשיו נןתרתי גם בלי זה . ניסיתי להתקין את המודם מחדש אבל זה לא עזר. איך מוסיפים DIALUP ADAPTOR??? תודה מראש

gal25

New member
אוקי..

היי ,מצטער שסיבכתי אותך ,פשוט יצאתי מתוך נקודת הנחה שאם אתה מחובר ברשת פנימית ,תדע להסתדר . ובכן ,על מנת להוסיף את ה-dialup adapter תבחר בהוספה (add) תבחר ב-adapter ןמתוך הרשימה של היצרן תבחר את microsoft בחלון הימני תבחר בdialup adapter תוסיף ותאתחל את המחשב ,אם תכנס לשם שוב תראה שהתווסף לך גם tcp/ip for dialup adapter אל תגע בהגדרות שלו ,הוא צריך להיות מוגדר obtain an automatic ip adderss תשאיר את זה ככה . לגביי כרטיס הרשת שלך אתה יכול (בעצם ,צריך)להגדיר לו כתובת ip וכו` מקווה שאני יותר ברור הפעם בהצלחה! גל ;-)

ari92

New member
back to square one

טוב הפרוטוקול הותקן מחדש, והקופיגורציה זהה למה שהיה לפני . הוא מוגדר לקבל כתובת IP באופן אוטומטי. לגבי כרטים הרשת , איזה IP אני צריך להגדיר לו יש לשני המחשבים שלי כתובות IP פנימיים שאני הגדרתי כשהרכבתי את הרשת האם אתה מתכוון לאחד מאלו? ההודעת שגיאה שאנ מקבל מיספרה 720 ואומרת לבדוק את ה SERVER TYPE בהגדרות הרשת רק שלא ראיתי איפה עושים את זה. בהנחה שאני מתכוון להפוך את היוצרות ולהפוך את המחשב המשני (זה עם המודם החדש) לראשי ,אולי כבר כדאי שאסיר את תכנת ה-WINROUTE ואולי גם את כרטיסי הרשת ואתקין הכל מחדש.? טוב אני מקווה שלא בלבלתי אתכם ואשמח להמשך סיוע. תודה

gal25

New member
השלב הבא...

אוקיי ,עוברים לשלב הבא . האמת שלא ממש הבנתי אם עכשיו אתה מצליח להתחבר לאינטרנט או יותר נכון לא ממש הבנתי איפה הבעיה עכשיו ,בכל אופן אני יוצא מנקודת הנחה שההודעה שאתה מקבל נוגעת למודם,אם זה ככה מה שאתה צריך לעשות זה ,קליק ימני על האייקון של ההתקשרות שלך>מאפיינים >בחלון הכללי מצד ימין למטה ,תראה tab של server type כנס לשם ותוריד את הוי מכל מה שמסומן שם,(הכנס לרשת,אפשר דחיסת מידע,וכו`)בסוגי פרוטוקולים (עדיין באותו חלון) אתה משאיר רק את tcp/ip מסומן בוי ,סוגר ,ומאתחל את המחשב,זה לגביי האינטרנט. לגביי הרשת הפנימית שלך, האם אתה יכול להגיע למשאבים דרך הרשת? אם אין לך שום בעייה להגיע למשאבים דרך הרשת הבשני המחשבים,הרשת שלך מוגדרת כמו שצריך. אם התשובה היא לא תגדיר מחדש ip address למשל :על אחד תגדיר 192.168.2.1 ועל השני תגדיר 192.168.2.2 ולשניהם תגדיר subnet musk 255.255.255.0 ,כל ההגדרות האלו הם ברמה של כרטיס הרשת כמובן. וכן התכוונתי לכתובות שאתה נתת. לגביי ה-winroute אין לך שום צורך בה ,אתה יכול להסיר אותה מומלץ דרך ה-add remove program שנמצא בלוח הבקרה. דבר אחרון אין צורך שתסיר את כרטיסי הרשת ותתקין אותם מחדש, במאפיינים של הרשת יש לך פעמיים tcp/ip ,זוכר? אז אחד שייך לרשת הפנימית שלך והשני שייך למודם (dialup adapter).הקיצר אני מקווה שאכן קלעתי לבעיות שלך , בהצלחה. ;-) גל

eux

New member
מותר להוסיף?

בהוספה או הסרה של רכיבי רשת כדאי ע``פ כללים פשוטים, בהתקנה: 1. הוספת רכיבי חומרה Adapter 2. הוספת פרוטוקולים Protocol 3. הוספת שרותים Service\Client להסרה כדאי בסדר הפוך. כדאי להוסיף או להסיר מקש ימני על שכנים ברשת (Network Neighborhood), תכונות (Properties) והוספה Add. יתכן ובמחשב אליו אתה מנסה להתחבר מוגדרות כתובות של IP . בפרוטוקול של הTCP/IP ואז תצטרך להגדיר אצלך כתובות מתאימות

ari92

New member
הפרוטוקול מותקן

השאלה היא האים יש משהו במאפיינים של TCP\IP שצריך לשנות. גם במאפייני החיוג הגדרתי TCP/IP . הבעיה קיימת גם כאשר המחשב הנחשב לשרת כבוי ואז לפי הבנתי התוכנה המקשרת לא אמורה להיות פעילה (או שאני טועה וצריך ממש לבטל אותה?) האם יש טעם להסיר את ה-TCP/IP ולהתקין מחדש? תודה

למעלה