בעיית וירוס

dave79

New member
בעיית וירוס

שלום! נתקלתי בבעייה מאוד מוזרה! לפני כמה ימים הכנסתי דיסקט פלופי לכונן..ולצערי הוא היה נגוע בוירוס. שם הוירוס הוא וירוס דלקת המוח ``ENCEPHALITIS``. ניסיתי להוריד אותו עם כל תוכנות האנטי וירוס המתקדמות ביותר בשוק! הבעיה היא שאותן התוכנות מזהות את אותו הוירוס אך לא מצליחות להוריד אותו. מהסיבה שהן טוענות שהוא יושב בזיכרון! מה שהוירוס עושה באופן עקרוני הוא לפגוע ב-boot sectors של המחשב ואפשר לראות את זה באופן ברור שהוא לא טוען את כונן הפלופי בהפעלה..(והכל מוגדר מצוין בביוס חברה).! הוירוס נמצא ב-boot sector של כל הכוננים כולל 2 הקשיחים (בפיצול, האנטי וירוס מוצא אותו גם בכונן c וגם בכונן d). ניסיתי לאפס את הביוס ע``י זה שהוצאתי לו את הסוללה וגם זה לא עזר), אני עובד עצות..! (אגב הוינדווס שלי פועל בצורה מעולה אין בו פגיעה בכלל) הדרך היחידה שעולה לי בראש היא fdisk ישירות כי אם אני אעשה פורמט והוירוס עדיין ימצא בכונן d אז אני יכול להידפק! וגם זה לא בוודאות יכול להיות פתרון! למישהו יש רעיון??? בתודה מראש! דודי!

eYaL

New member
אההממ

תנסה להוריד את האנטי וירוס שצירפתי פה,אם המחשב עובד ואתה יכול להוריד ולהפעיל את ההתקנה,אז לא תהיה לך בעיה. אגב..האנטיוירוס הזה פועל בזמן אמת,זה אומר שמצב כמו שאתה מתאר לא היה קורה,כי הוא היה מסיר לך את הוירוס עוד לפני שהיית ניגש לכונן הדסקטים. eYaL

duke4you

New member
תשובה

אם אין לך בעיה לבצע fdisk, אז תעשה זאת. הfdisk מוחק את כל המידע הקיים קל וחומר את הוירוס. שמעתי על וירוסים נדירים שפוגעים גם בbios אז ליתר בטיחות, בצע איפוס של הbios ע``י הוצאת הבטריה או ע``י הג`מפר, לאחר ביצוע fdisk.

אמממ..

אם בא לך להתאמץ.. אז ככה.. אני מבין, שלהפעיל את המחשב מדיסקט דוס, אתה לא יכול לעשות, נכון? אם כן, את תעשה את זה, ואז תריץ אנטי וירוס מבוסס דוס. אבל, אם אתה לא יכול.. אז.. זה דורש קצת ידע טכני, ואל תעשה את זה, אם אתה לא מבין תפתח את המחשב, ותוציא את ההרד דיסק מהמחשב תחבר אותו למחשב אחר, נקי מוירוס, בתור הרד דיסק סלייב, כלומר משני. ואז תריץ עליו את האנטי וירוס... בהצלחה...

למעלה