בעיית חשמל חמורה וקפריזית

• פותח הנושא ט
  • פורסם בתאריך

ט

New member
בעיית חשמל חמורה וקפריזית

המפסק נגד היתחשמלות קופץ,הוא אינו מרשה למזגן הגדול לעבוד אפילו שניה, כמו כן הוא אינו מרשה לטלוויזיה לעבוד מהשקע שבו עבדה עד היום אבל משקע אחר הוא מוכן לסבול את נוכחותה למשך זמן שהוא מחליט עליו ומשתנה מפעם לפעם,בשעות הערב המצב מחמיר ולפעמים מגיע למצב שבו אפילו כאשר כל המפסקים הרגילים למטה המפסק נגד התחשמלות קופץ,גם צרוף המכשירים שהוא מתיר להם לעבוד משתנה,לא רק משך הזמן. היה חשמלאי ואמר שיש "זליגה" ולכן קופץ ה"מפסק פחת" ולא אף אחד מהמפסקים האחרים,סך ההיתנגדויות(?)מגיע לרמה שמקפיצה אותו,הועלתה האפשרות שיש רטיבות באיזשהו מקום(אולי היתה חדירת מיים ממקום מסוים בגג למרות שניראה שהפעם הגג היה אטום כמו שצריך) ולכן מיתרחשת התופעה,האם זו באמת התשובה או שאולי המפסק פחת מקולקל או שאולי יש בעיה בקופסא של חברת החשמל היכן שיש את ה 3 פאזות מקולקל (גם זה כבר היה,היה אור חלש בכל הבית). כל עיצה תיתקבל בברכה כי לחכות עד שיתיבש משהו שאולי אינו רטוב אינו פיתרון נוח ובנוסף העובדה שהחשמלאי לא איתר את הבעיה והועלתה כל כך מהר האפשרות של החלפת חוטים גרמה לי לחשוב שאולי כדאי לשאול בפורום קודם. בתודה מראש י

רשר

Well-known member
מנהל
מתנהג כמו מגע רופף באפס

האם שילמת לחשמלאי הנ"ל? למה לא סיים את העבודה לפחות ע"י איתור המעגל שגורם לבעיות?. או החלפת המפסק פחת אפילו זמנית כדי לשלול שהוא לא תקין. צריך לעבור על כל החיבורים בלוח ולחזק אותם. בכל מקרה זה לא נראה כמו בעית רטיבות.

ט

New member
שילמתי,התרוצץ אצלי בבית אולי שעתיים

וגם חיטט במזגן,על האפשרות שאולי הבעיה היא במפסק הפחת חשבתי רק לאחר שהבעיה לא חלפה,ליד הלוח הוא עמד הרבה וגם עשה ניסיון לחזק ברגים, לא התרשמתי שהיה מה לחזק ואכן לא המשיך בזה,כדאי לציין שהלוח וכל המפסקים הוחלפו לפני כשנתיים על ידי חשמלאי אמין. תוכל אולי לאמר לי למה הכוונה במגע רופף באפס,היכן בודקים זאת בלוח, אני לא אבדוק זאת אבל כאשר אזמין חשמלאי אחר אני מעונין לדעת מה אני מבקש. תודה

מאגר

New member
לט סביר להניח כי ישנה בעיה של זליגה

מדברך משתמע הי הביה לא ניפתרה לפי התאור אותו אתה מתאר שתי אפשריות ישנן האחת כי הפזה של המזגן בסה"כ החיבורים אילה גורם לזליגה שניה שהממסר פחת מקולקל ואינו עומד יותר בעומסים העוברים דרכו שלוש שאחד השקעים בהם אתה משתמש לאחר זמן מה כשהם מתחממים הם יוצרים קצר בין האפס והאדמה צור איתי קשר טלפוני לטלפון 050-271788 ואנסה להדריך אותך בדרכים שבאפשרותך לאתר את התקלה. דורון

2האור

New member
למאגר במיוחד

ראשית זה לא מיקצועי הדרך בה אתה משתמש ולא זאת הבעיה כרגע כי כזה אתה שנית איך יועץ בנייה\חשמל יכול לומר לאדם שאין לו מוסג בחשמל וכך אפשר להיתרשם "צור איתי קשר טלפוני ואנסה להדריך אותך בדרכים שבאפשרותך לאתר את התקלה. אם ט לא סומך על חשמלאי יש לו בעייה לי ניראה כי ט מנסה לחפש פיתרונות קלים וזולים על חשבון חשמלאים לא אחראים ולא מדובר כספית. הבדיקה היחידה שאדם לא חשמלאי יכול לבצע היא להוריד את כל הח"א ולבדוק אם ממשיך לקצר ואם עדיין מקצר משמע קצר בין אפס להארקה השלב הבא להזמין חשמלאי מוסמך כי הוא לא יכול לדעת איזה מעגל הוא בעייתי כי זה ש ט רוצה לדעת איך פותרים את הבעייה אבל הוא גם יזמין חשמלאי זה מסוכן אולי הפירסומת של שקע ותקע בטלויזיה לא מספיק מרתיע צריך להראות פגיעות ונזקים שניגרמים מחשמל וזה חשמלאי צריך להבין לא רק כסף

ט

New member
אינני מחפש פיתרונות זולים או קלים

וברור לי שהנזק שיכול להיגרם כתוצאה מתיקון רשלני או מהזנחה יכול להיות רב והחיסכון הכספי יכול להתברר כחיסכון מדומה. כתבתי בפורום מכיוון שהחשמלאי היה ותיק ומומלץ ולא ניראה כאילו הוא יודע מה הפיתרון והתוצאה היתה שגם ממסר הפחת לא ניבדק (הציע להוריד את רגישותו) וגם נאמר שאולי יהיה צורך להחליף חוטים בכל הבית וזה עוד לפני שנמצא המעגל שגורם את הבעיה ולאחר שהמזגן פורק(למרות שהוא אינו המכשיר היחיד שגורם לבעיה),אני מודה שקצת נילחצתי מהעובדה שאיש מיקצוע לא מוצא את הפיתרון והרעיון שאני אצטרך לנדוד בין כמה אנשי מיקצוע ובכל פעם לשלם לחשמלאי עבור "אי הפיתרון",לכן כתבתי בפורום מתוך תיקווה להיעזר בניסיונכם. לגבי הבדיקה שהוצעה:בערב כאשר הבעיה מחמירה הורדתי את כל המפסקים וניסיתי להעלות את המפסק פחת והוא קפץ מיד. תודה

2האור

New member
הביקורת

היא לא עליך היא על החשמלאים והיא לטובתך לטובת הלקוח יש בשוק המון חשמלאים ואם בחרת חשמלאי ושילמת לו תוודא שהבעייה אכן נפתרה ואם לא תזמין אותו שוב ושידאג לתקן ללא חיוב. אחת הסיבות לקבלת רישיון חשמלאי היא שלא כל אחד ייקח את החשמל לידיים ואם קיבל רישיון חלה עליו אחריות כבדה מדובר על ח י י א ד ם אם הבנת הרווחת

asher40

New member
מןטב מוקדם מאשר מאוחר....

חבר נכבד!!! כדאי מאוד כי תחליף את החשמלאי שלך אם אינך בוטח בו! לא משנה מה התקלה ,ללקוח אין צורך להתעסק בזה.... כמו שאינך מתערב בהחלטת רופא על טיפול ,כך גם אצל חשמלאי. אצל הרופה ,אם אינך בוטח בו ,מן הסתם אתה תחליף אותו כי מדובר בבריאותך , כך גם בנושא חשמל. יום נעים , שטרן אשא ,קבלן חשמל.

ט

New member
תודה לכולם,הבעיה היתה כמו שאמרתם

המעגל הבעיתי נימצא לאחר לאחר מאמץ רב והשקעה מצדו של החשמלאי שלא רק היה מוסמך אלא גם עקשן גדול,רגע אחד הבעיה הופיעה ורגע אחר כך לא היה לה זכר,לבסוף נימצאה ותוקנה. לא צילצלתי למספר הטלפון שניתן בהודעה מכיוון שהבחנתי במספר הטלפון רק עכשיו,הפסקות החשמל מנעו ממני לקרוא הודעות בצורה מסודרת. תודה רבה לכול העונים.

למעלה