בעיית ירקות
בשנים האחרונות, אני לא יודעת למה, פיתחתי רגישות לירקות טריים (שאינם מבושלים). כמעט תמיד אחרי אכילת סלט ירקות חי אני מרגישה כאבי בטן, בחילות ולפעמים גם הקאות. אז החלטתי לרדת מזה ולאכול רק ירקות מבושלים. אבל זה בעיה כי עד שפיתחתי את הרגישות המוזרה הזאת, ירקות טריים היו המקור העיקרי שלי לברזל. לפני כ-4 חודשים עשיתי בדיקת דם לברזל, זה היה אחרי 3 חודשים שלקחתי תוסף. באותה בדיקה הפריטין שלי היה תקין אם כי נמוך (21 כאשר המינימום בנורמה הוא 10). הרופא הסתפק בזה שהפריטין תקין ואמר לי שאין צורך להמשיך לקחת את התוסף. אבל עכשיו אני מרגישה שוב את התסמינים של חוסר ברזל: עייפות, חולשה ונשירת שיער מטורפת. בלי לעשות בדיקה אני יודעת שכרגע אני סובלת מחוסר ברזל. הסיבה היחידה שאני הולכת לעשות בדיקה היא כדי לקבל מרשם לברזל מהרופא, מה שיוזיל את העניין (לא בא לי לקנות ברזל באופן פרטי, משיקולים כספיים בלבד). אבל כמובן שזה עדיין לא פותר את הבעיה, אני אקח תוסף כמה חודשים, אמלא את המאגרים אבל אחר כך שוב יכול להיות לי חוסר. אני אוכלת גם דגנים, קטניות, המון טחינה וכו' וזה לא עוזר לי לשמור על רמת ברזל תקינה אם אין גם ירקות טריים. עם זאת אני ממש לא רוצה לוותר על הצמחונות, מגעילה אותי רק המחשבה לאכול בשר או דגים אפילו קצת. יש רעיונות איך בכל זאת אפשר לשמור על רמת ברזל טובה גם ללא ירקות טריים?
בשנים האחרונות, אני לא יודעת למה, פיתחתי רגישות לירקות טריים (שאינם מבושלים). כמעט תמיד אחרי אכילת סלט ירקות חי אני מרגישה כאבי בטן, בחילות ולפעמים גם הקאות. אז החלטתי לרדת מזה ולאכול רק ירקות מבושלים. אבל זה בעיה כי עד שפיתחתי את הרגישות המוזרה הזאת, ירקות טריים היו המקור העיקרי שלי לברזל. לפני כ-4 חודשים עשיתי בדיקת דם לברזל, זה היה אחרי 3 חודשים שלקחתי תוסף. באותה בדיקה הפריטין שלי היה תקין אם כי נמוך (21 כאשר המינימום בנורמה הוא 10). הרופא הסתפק בזה שהפריטין תקין ואמר לי שאין צורך להמשיך לקחת את התוסף. אבל עכשיו אני מרגישה שוב את התסמינים של חוסר ברזל: עייפות, חולשה ונשירת שיער מטורפת. בלי לעשות בדיקה אני יודעת שכרגע אני סובלת מחוסר ברזל. הסיבה היחידה שאני הולכת לעשות בדיקה היא כדי לקבל מרשם לברזל מהרופא, מה שיוזיל את העניין (לא בא לי לקנות ברזל באופן פרטי, משיקולים כספיים בלבד). אבל כמובן שזה עדיין לא פותר את הבעיה, אני אקח תוסף כמה חודשים, אמלא את המאגרים אבל אחר כך שוב יכול להיות לי חוסר. אני אוכלת גם דגנים, קטניות, המון טחינה וכו' וזה לא עוזר לי לשמור על רמת ברזל תקינה אם אין גם ירקות טריים. עם זאת אני ממש לא רוצה לוותר על הצמחונות, מגעילה אותי רק המחשבה לאכול בשר או דגים אפילו קצת. יש רעיונות איך בכל זאת אפשר לשמור על רמת ברזל טובה גם ללא ירקות טריים?