בעיית ישימוניות

uncle litchi

New member
בעיית ישימוניות

במהלך תרגיל חולות בשמורת שיזף נתקלנו כמעט רק בישימוניות. הראשונה הייתה כנראה ישימונית מצויה, כל היתר ישימוניות תמנע. כמו כן נתקלנו בשתי שממיות ערבה, ובעקבות של 2 כוחים וחרד"צ אחד.
 

uncle litchi

New member
מסדר זיהוי

לפני המסדר, שכחתי שראינו גם הבה עקבות של נחושיות חולות, ושכל העקבות בכלל שראינו היו טריות לאור העובדה שכל לילה במהלך השבוע האחרון היו רוחות חזקות למדי. להלן מועמדת לזיהוי מספר 1, זאת הישימונית הראשונה שמצאנו, הטענה שעלתה היא שזאת ישמונית מצויה.
 

uncle litchi

New member
זיהוי 2

בשטח זוהתה כישימונית תמנע וכאלו היו המונים בכל גודל, ומתחת לכל שיח רענן (אם יש כאלו בערבה). נ.ב. הייתה גם שממית זוטית אחת.
 

Folklore

New member
ח"ח על התמונה

הגדרתי אותה כרקע לשולחן העבודה שלי
 

weinman

New member
והיא גם נראית אנורקטית למדי

ד"א ישימוניות תימנע (לפחות) מנצלות את הקרום הקשה של הקרקע לחפירת מחילות מסתור רדודות יחסית. מהסקר המתמשך בחצבה (תקופת עמוס בוסקילה) נראה שהן גם זוכרות את מקום וחוזרות אליו עם שחר. לכן חשוב להחזירן היכן שנלכדו ולזכור שרצוי לרמוס כמה שפחות משטחים של קרומי קרקע שלא חיוני להסתובב עליהם. עשית לי תאבון. אני רוצה לבוא לבקר. ד"ש לרוני והמשפחה
 

uncle litchi

New member
תודה ווינמן

אני אישית אשמח אם תבוא לבקר, אני אחד השינשינים שם השנה, כך שיהיה זמן להסתובב איתך. ד"א לא תפסנו אותן ביד, רק הסתכלנו, יתרון גדול שהן לא בורחות כשמאירים עליהן.
 

uncle litchi

New member
אם כבר בלטאות עסקינן - קצת שאלות

מה ההבדלים ההתנהגותיים בין שלושת מיני הישימוניות, מבחינת זמני פעילות לאורך היום? עוד שאלה שעלתה היא כיצד ניתן לזהות שנונית ארוכת כף? לאור העובדה שהיא לא מיוצגת ומתוארת בשום ספר על זוחלים שיצא בארץ.
 

omer356

New member
למה לא?

מתאורת ועוד איך.. שנונית ארוכת כף מתוארת בספר של עמוס בוסקילה ניראה לי.. "מגדיר זוחלי א"י" וגם באתר www.snakes.co.il היא מתוארת
 

OREAL1111

New member
ככול שידוע...

לי שלושת מיני הישימוניות הינם פעילי לילה.
 

weinman

New member
מה הכוונה לאורך היום?

שלושתן פעילות לילה אם כי המצויה עשויה (ע"פ הספרות) לגלות פעילות גם בימי חורף חמים. לא זכור לי אישית תצפית על מצויה פעילה ביום בערבה. לגבי המצויה יצא לי לראות מספר פעמים פרטים באור בוקר ראשון. ויש עדויות (גם מצולם) של שיפודי חנקנים ("גדול") שמתחילים פעילות די מוקדם. אבל גם מתצפיות פועלים גם עד אור אחרון ממש. ולכן יש מצב לחפיפת פעילות בשני קצוות היום. לגבי תימנע. עד כמה שזכור לי עיקר הפעילות היא בחלק הראשון של הלילה. אפשר לבדוק את זה בקלות ע"י סיורים לאורך כל הלילה על פס טשטוש (ספירת עקבות) ותצפיות עין. לגבי רביבים אני לא יודע. אני מניח שזה דומה. כמובן שאופי הפעילות ופיזורה במימד הזמן והמרחב מושפע בין השאר ממצב הירח והרוח. באור ירח או בלילות עם רוח סביר שהפעילות תצטמצם לתוך שיחים, בשוליהם ומתחת לעצים (שיטים בערבה). בהנחה שמדובר בלילות חמים.
 

uncle litchi

New member
יחסית למזג האוויר

נראה שדווקא לישימוניות רוח ואור ירח לא כל כך משפיעים לעומת מינים אחרים. בתרגיל החולות שעשינו ביום שבת, בין השעות 19:00-0:00, הייתה רוח פעילה למדי במשך כל שעות התרגיל וירח גדול קבוע בשמים, זה לא הפריע לישימוניות ולשממיות בכלל, מה שכן כמויות הישימוניות התמעטו ככל שהתקדמנו לעבר אמצע הלילה.
 
למעלה