בעיית כולסטרול..

בעיית כולסטרול..

באיזשהו שלב (מעט מאוחר) הבנתי שמאכלים כמו כבד או בכלל בשר מחלקים פנימיים, אינו מומלץ כלל.. יש לי מספר שאלות: - אילו מאכלים אחרים יכולים לספק ברזל כתחליף? (שמעתי שהברזל מתרד לא נספג טוב, האם זה נכון?) - אילו מאכלים יכולים לעזור בהורדת הכולסטרול וממה להמנע? - אחוזי השומן במוצרי חלב - בחלב למשל, האם הערך התזונתי בחלב שהוא 1% שונה מחלב של 3% (מלבד ההבדל באחוזי השומן, כמובן)? שמעתי ש3% אחוז מומלץ יותר מ 1%, אבל לא ממש הבנתי מדוע. כנ"ל לגבי גבינות לבנות. תודה מראש לכל מענה
 

רון ו

New member
מאכלים מומלצים

ניתן לצרוך מנה כמו כבד או חלקים פנימיים אחת לשבוע מאכלים מומלצים הן לברזל והן להורדת כולסטרול הם דגי ים אגוזים וכן כוסית יין אדום. תרד מומלץ כמו כל הירקות העליים לדוגמא פטרוסיליה. חשוב להמנע משומנים מוקשים ומעובדים. חלב 1% מומלץ באותה מידה להוציא תינוקות כנ"ל גבינות אך ניתן מדי פעם לצרוך גם 3-5 אחוז.
 
כלומר,

מה ששמעתי על התרד ועל מאכלי החלב אינו נכון ? חשוב לי להבהיר את הנקודה הזו. חוץ מזה- איזה מאכלים מכילים שומן מוקשה ומעובד, למשל? תודה על המענה
 

אלי ו.

New member
בקשר לתרד ולחלב

בתרד אמנם יש ברזל אבל גם חומצה אוקסלית הנקשרת לברזל ומונעת את קליטתו. אין בעיה במוצרי חלב דלי שומן. שומן מוקשה (שומני טראנס) הם מרגרינה למשל או כל שומן צמחי מוצק. (עברי על נתונים תזונתיים ותמצאי "שומן מוקשה" או "מוקשה חלקית") הוא נמצא במוצרים מסחריים רבים. מומלץ גם לקצץ בשומנים רוויים.
 
למעלה