בעיית כיול המסך של T3

ninnun

New member
בעיית כיול המסך של T3

שלום! יש לי T3 ועם הזמן התפתחה סטייה באיפוס המסך. בחלק העליון של המסך הוא מדוייק בעוד בחלק התחתון יש סטייה גדולה. ה-DIGITIZER לא פותר הבעיה. מה יכול לעשות? אם מצריך טיפול במעבדה, מה סדר גודל של ה"נזק" (המחיר)? תודה, ניר.

yaniv79

New member
אם ההוראות למעלה לא עוזרות נסה את..

זה. קראתי שיש משתמשים שדיווחו שזה פתר את הבעיה. אם לא הועיל תעזר בשירותי מעבדה. יניב

ninnun

New member
לא זה ולא זה לא עבדו

יש עוד רעיונות? מזכיר שמדובר ב-T3. הבעיה העיקרית היא באזור שנפתח למטה.

צחי 67

New member
היתה לי בעיה דומה

שורת הסמלים למטה ב T3 לא עבדה לי כשהמסך היה פתוח. כל מה שניסיתי לפתור את הבעיה לא הצליח. בסוף ניסיתי משהו שלא היה אמור לעזור אבל לשמחתי זה עזר. עשיתי גיבוי במכשיר אחר T3 של חבר, ושיחזרתי על הפאלם שלי והבעיה נפתרה

צחי 67

New member
מצאתי את שורש הבעיה

רציתי לבדוק מה באמת גרם לכך שלאחר שיחזור מחבר, ה T3 התחיל לעבוד טוב. לצורך הבדיקה עשיתי איפוס חוזר של הפאלם שלי ושיחזרתי את הקבצים מהגיבוי עד שהגעתי לקובץ המשוחזר שתיקן את הפאלם. הקובץ הוא Saved Preferences . הסבר קצר על הקובץ הנ"ל. הקובץ Saved Preferences הוא קובץ של המערכת של הפאלם. בקובץ הזה נשמרים כל הרישומים של התוכנות שביקרו בפאלם וכן כל העדפות של הפאלם והתוכנות.אם מוחקים את הקובץ הזה, הפאלם מייצר קובץ כזה חדש ללא כל הרישומים והקודים של התוכנות. מה שקרה כנראה, שהפאלם מייצר את הקובץ הזה בצורה פגומה, ולכן החלק התחתון של המסך לא היה מכוייל, אבל לאחר ששיחזרתי מפאלם אחר, קיבלתי את הקובץ שלו, שהיה תקין. נכנסתי לרישומים של הקובץ Saved Preferences והגעתי לשורה הבעייתית. רישום שורה pdal בעייתי (מיועד למשתמשים מתקדמים). הכנתי קובץ Saved Preferences חדש של T3 תקין, שהשורה pdal תקינה. מצורף להודעה הקובץ הזה (מקווה שזה יעלה לפורום, בפעמים הקודמות שניסיתי לעלות קבצים, הם לא עלו) מה שצריך לעשות זה להתקין את הקובץ לפאלם. הפעולה הזאת תמחוק את כל הקודים של הפאלם לכן מומלץ קודם לרשום את הקודים של העברית ושל שאר התוכנות בפאלם. וכן למחוק את הקובץ הישן מהגיבוי למחשב אם הבעיה נפתרה אשמח אם תיידע אותי על כך.

yaniv79

New member
נשמע מעניין אבל...

האם ניתן לקבל הסבר למה הכוונה ב"שורה בעייתית" ו"שורה תקינה"? תודה

צחי 67

New member
הסבר

הקובץ Saved Preferences מייצר שורות של רישום כל תוכנה שביקרה בפאלם. ניתן להיכנס לקובץ Saved Preferences דרך תוכנת filez במסך הראשי של תוכנת filez (גירסה 6.5 שיש לי) יש 3 שורות. השורה השלישית view preferences . כשנכנסים לשם מקבלים את הרישומים של הקובץ Saved Preferences ואפשר למחוק רשומות של תוכנות מהקובץ. כל שורה בתוך הקובץ שייכת לתוכנה מסוימת (יש תוכנות שמייצרות כמה רישומים בתוך הקובץ)

yaniv79

New member
את זה אני מכיר, השאלה היא...

מה ההגדרה שלך לרשומה תקינה / פגומה? תודה

צחי 67

New member
רשומה לא תקינה...

אצלי בפאלם לאחר איפוס קשיח, החלק התחתון של המסך לא היה מכוייל אבל כששיחזרתי את הקובץ מפאלם אחר המסך כן עבד טוב. כנראה שהפאלם נדפק וכשעושים איפוס קשיח והוא מייצר את הקובץ Saved Preferences, הוא מייצר את השורה pdal - שהיא כנראה אחראית על הכיול של החלק התחתון של המסך, בצורה פגומה. לכן הפיתרון הוא, לקחת פאלם אחר תקין, ולהעתיק ממנו את הקובץ Saved Preferences שבו השורה pdal תקינה

AYELET1

New member
הקובץ הזה יורד משום מה בפורמט

ZIP (בעיה בתפוז) לאחר שהוא יורד יש לשנות אותו ל-PRC

למעלה