בעיית מחויבות- אשמח לייעוץ ועזרה

tomertomer1

New member
בעיית מחויבות- אשמח לייעוץ ועזרה

היי, אני בחור בסוף שנות העשרים שלא מסוגל לחוות זוגיות שלווה. אינני זוכר זוגיות אחת שבא הייתי ורציתי להשאר בה. אם להיות כנה, הייתה לי רק חברה אחת בגיל 16 שאותה אהבתי אהבה רבה אך במקביל רציתי להפרד ממנה כל הזמן. הסיבה שלא היו לי עוד מערכות יחסים היא לא כי אני לא פופולרי, נהפוך הוא, שכבתי עם עשרות נשים, אלא כי כאשר אני פוגש מישי ויש ביניניו קליק אני מרגיש טוב לתקופה של כמה ימים ואז באה תחושה איומה של מועקה שלא עוזבת אותי, ולא מרפה, מלווה אותי באופן קונסיסטנסי ולא מאפשרת לי להיות שליו. אני מחובר מאוד לרגשות שלי, והשלווה הפנימית וחדות המחשבה מאוד חשובים לי ואף מגדירים אותי, כאשר אני נקשר למישי אני מרגיש סבל עצום עד אשר אני חותך מאותה הבחורה. הקשרים הרומנטיים היחידים שבהם אני מרגיש טוב ולא מרגיש את אותה המועקה הם כאלה שאני יודע שיש להם תאריך תפוגה כגון תיירות, או לפרקים שגרתי בחול. רק היותי רווק משאיר אותי בשקט נפשי. סך הכל אני מרוצה מהחיים שלי, וגם מחיי המין שלי, אך הנושא צץ כאשר אני פוגש מישי שאני מרגיש נח איתה ובאופן פוטנציאלי מתאימה לי. מסיבה זו אינני מחפש זוגיות.תחשות המועקה הקשה, אשר לא עוברת ,לא מאפשרת לי להיות בקשר רציף עם נשים אשר "נוגעות" בי רגשית. אינני יודע אם זה פחד ממחויבות או עצם תחושת הקרבה והתלות שגורמות לי להרגיש כך. אני יכול לציין מקרה שדיברי בסקייפ עם בחורה מחול שבעבר היה לנו רומן למשך כמה חודשים בחול, ועצם היותה מדברת אית באופן רציף כמה ימים גרמה לי לתחושות מאוד קשות רגשית ומעמסה. אינני בהכרח רוצה לשנו את המצב כי בסך הכל אמנם אני רווק, אך חיי מלאים בחברים , קריירה, ספורט ונשים מזדמנות שאיתן אני שוכב, אך הייתי שמח לייעוץ לגבי מקור הסבל והתחושות הקשות. אני בחור רגיש ולהתאהב קל לי מלרוב האנשים. אני נקשר בקלות לבחורות.אני רק רוצה לציין שאף פעם איני משלה בחורה לגבי הכוונת שלי. זהו, תודה מראש

הי תומר. לא יודעת אם אתה פה.

הפסיכולוגיות, בכל אופן, לא פה. אבל גם אם הן היו פה אני בספק גדול אם הן היו נותנות לך כאן ניתוח אישיותי מקיף על סמך הפסקה שכתבת, כדי להסביר לך בעזרתו מאיפה בא הקושי. כאילו, אתה באמת מצפה שמנהלת של פורום אינטרנטי תכתוב לך : "ובכן, תומר, הצרה היא שלא צלחת את שלב ההתקרבות-מחדש לאמך כשהיית בן שנה וחצי, ולכן יחסים קרובים מדי מעוררים בך חרדת התמזגות בלתי נסבלת", או משהו בסגנון, נכון? לכן לדעתי אם אתה באמת רוצה תשובה - ופתרון - אתה צריך ללכת לטיפול. זו דעתי. ובהצלחה בכל!

למעלה