בעיית מינוח עברי בענייני אמונה דתית

נוף-צלול

Active member
שלום רב,
אין זו שאלה ישירה בעברית. ובכל זאת אני מנסה:
יש איזו קבוצה שברצוני לדבר עם חבריה על עניין מדעי-רפואי מסוים.
בהקשר לכך ברצוני להתייחס לקהילה הדתית שיש לה אמירה חזקה בנושא שעל הפרק, קבוצה המכוּנה באגלית
Jehovah's Witnesses
ידוע לי מה הכינוי העברי של קהילה דתית זו.
השאלה היא אם אוכל להשתמש במונח העברי כשאני מתקשר עם חברי הקבוצה שלי, שכוללת גם יהודים מאמינים. או שזה ייתפש כחילול השם ובכך סיימתי עם האפשרות שלי להמשיך ולתקשר איתם.
מה הפתרון?
תודה רבה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שלום רב,
אין זו שאלה ישירה בעברית. ובכל זאת אני מנסה:
יש איזו קבוצה שברצוני לדבר עם חבריה על עניין מדעי-רפואי מסוים.
בהקשר לכך ברצוני להתייחס לקהילה הדתית שיש לה אמירה חזקה בנושא שעל הפרק, קבוצה המכוּנה באגלית
Jehovah's Witnesses
ידוע לי מה הכינוי העברי של קהילה דתית זו.
השאלה היא אם אוכל להשתמש במונח העברי כשאני מתקשר עם חברי הקבוצה שלי, שכוללת גם יהודים מאמינים. או שזה ייתפש כחילול השם ובכך סיימתי עם האפשרות שלי להמשיך ולתקשר איתם.
מה הפתרון?
תודה רבה!
ועל זה ייאמר "אוי ואבוי"..... ניתן לומר, שמדובר בסוג של מיסיונרים, שמחברים את הברית הישנה עם הברית החדשה, כדי "להמתיק את הגלולה", ולעדן את הרעיון, שהם הולכים להעביר אותך למאמין בנצרות.
בטח ברור לך, שיש להם אתר בארץ ויש להם דוברים, שמסבירים "מי נגד מה". הם בזים לפרשני התושבע"פ ויש להם אמירות קשות נגדם. אז אם אתה רוצה לנפנף בסדין אדום מול היהודים המאמינים, זהו הסדין המתאים ביותר ליעד. אז אם בכל זאת בא לך להכניס את משנתם לשיח שלך עם קבוצת היהודים המאמינים? נסה לדבר בדיסקרטיות עם מי שאתה כבר מכיר אותו ויצרת קשר ידידותי עמו. נסה לגשש מה תהא עמדתו (ועמדת רעיו), אם תעלה לדיון את גירסתם (אך ורק לאותו נושא מדעי רפואי) - שהוא רלוונטי לקבוצה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כדאי להתייעץ עם אחד מהם. אני לא יכולה לדבר בשמם מה נתפס "חילול" בעיניהם.
אני מניחה שתוכל לנקוט את הפתרון שנקטת כאן...

נוף-צלול

Active member
כדאי להתייעץ עם אחד מהם. אני לא יכולה לדבר בשמם מה נתפס "חילול" בעיניהם.
אני מניחה שתוכל לנקוט את הפתרון שנקטת כאן...
תודה.
אכן, נועצתי בקולגות שלי, דתיות.
ואכן, אכתוב את השם באנגלית, ובא לציון גואל (גם לציוּן שלהם בקורס...)
תודה רבה!
ורק כדי לחשוף את ה"סוד" - מדובר בהליך של עירוי דם...

למעלה