בעיית משטח צלייה

photoface

New member
בעיית משטח צלייה

היי חברים, יש לי בעיה קניתי משטח צלייה כבד כזה, מברזל יצוק. לא קניתי אחד יקר במיוחד, דיי פשוט אבל הוא באמת כבד ונראה בסדר אבל מה- לא בדקתי כמו שצריך את הוראות התחזוק ולא מרחתי אותו בשמן עכשיו, בערך חודשיים אחרי שקניתי אותו, הוא כבר קצת חלוד, וגם קשה מאוד לנקות ממנו חלקים שרופים (תמיד היה קשה, הוא לא מצופה בשום דבר) מה עשים? האם כדאי להתחיל עכשיו לשמן? ומה בכלל הדרך הנכונה לתחזק ולנקות כזה משטח? אני מאוד מרוצה ממנו ולא רוצה לזרוק.. חבל..

bigjack

New member
הנה מה שאני מציע

תשרה אותו בקערה עם מים רותחים ובקה או ג'ל של מדיח כלים או אבקת כביסה לשעה שעתיים, שפשף אותו טוב בברזלית ואפילו במברשת פלדה (בתנאי שהוא לא מצופה טפלון), תשטוף טוב וצפה בשמן או אפילו שווה לקנות ספריי שמן ולרסס כל פעם אחרי הניקוי. הבעיה היא שהשמן גורם לאבק להידבק למשטח וכל פעם להעלות עשן במטבח. היתה לי אותה הבעיה עם הוואק ברזל שלי ועכשיו אני כבר לא משמן אלא רק משפשף אותו עם מים וסבון לפני השימוש. אפשר גם להכניסו למדיח כלים לדעתי.

אליה ל

New member
אז אחרי שאתה מנקה אותו היטב

עם הבזלית וכו' וכו' שים אותו על הגז לייבוש - עושה רק טוב. אחר כך תמרח בשמן מפעם לפעם. אני בעיקרון עם המשטח צליה שלי, אחרי שאני שוטפת ומייבשת אותו, אני מניחה אותו על השיש (אין מקום אחר מתאים) ומניחה אותו מעל מגבות נייר ומניחה מעליו גם כן מגבות נייר ואז לא נוצרת בעייה. בכל מקרה, מאוד חשוב לייבש את המשטח היטב לאחר השימוש בו על האש זו הדרך למניעת בלאגנים איתו מאוד מאוד מאוד חשוב לדאוג שלא תהיה עליו לחות כל שהיא!!!!!!!!!!!!!!!!!!

photoface

New member
תודה רבה- כך אעשה!!

אני בחורה דרך אגב אבל לא נורא ... :)

למעלה