בעיית משקל

Nickname Taken

New member
בעיית משקל

אני ממש לא יודעת איך לנסח את זה, אז אני פשוט אתחיל. עד לפני שנה שקלתי בערך 47 קילו- שזה נורמלי לגמרי, בהתחשב בכך שהגובה שלי הוא 1.57. הבעיה התחילה שלפני שנה בערך התחלתי לאכול מלא, והיום אני שוקלת בסביבות ה56 קילו. אני רוצה לרזות, אבל אני פשוט לא מצליחה. אני אוכלת 3 ארוכות כמו שאומרים, ניסיתי גם מים כשרעבים, פירות, להעסיק את עצמי כדי לא לחשוב על אוכל, 6 ארוחות קטנות ביום... וכלום לא עוזר. הבעיה היא לא במה שאני אוכלת בארוחות- אני אוכלת קורנפלקס עם חלב בבוקר, עוף, ירק וכף פתיתים בצהריים ומשהו צמחוני בערב... הבעיה היא שבין הארוחות אני פשוט מתפתה לאכול מ-ל-א שטויות. אני גם לא יכולה לבקש מההורים שלי לסלק את השטויות מהבית, כי יש לי שני אחים שמתים על הדברים האלה. אני גם לא יכולה לדבר עם האחים שלי, כי הם פשוט לא יבינו. מה לעשות!?

MidNight Flame

New member
ממליץ בחום על...

תזונאית דרך קופת חולים, מאוד נוח לקבל תפריט ולהתחיל לעבוד :] מה לגבי ספורט כלשהו? את עושה?

Nickname Taken

New member
הממ... זה נורא קל להגיד

גם כשיש לי תפריט, אני מחזיקה בו שבוע שבועיים ואז נשברת. לא עושה ספורט בגלל אסטמה במאמץ.

sexytomato

New member
את צריכה כוח רצון

כשהייתי בכיתה ז' הייתי באותו מצב כמו שלך (אותו גובה ואותו משקל, אולי 2 קילו פחות או משהו כזה), הלכתי לדיאטנית, דבקתי בתפריט, תוך חודשיים הורדתי את כל המשקל שהייתי צריכה (למזלי גם צמחתי 4 ס"מ שזה איזן את זה עוד יותר). אז כן, את יכולה להגיד "נורא קל להגיד", אבל קשה לי להגיד שהיה לי קשה לדבוק בתפריט. היום, אגב, אני לא סובלת מבעיית משקל (אולי חצי קילו או קילו עודף), ואני רזה לכל הדעות, ככה שזה נותן לך גם דרך חיים באופן כללי. בת כמה את, אגב?

Nickname Taken

New member
15.5

ואני בספק אם אני אגבה עוד

MidNight Flame

New member
אם התפריט מאוזן ויש מספיק...

מינרלים, סידן ושאר מינרלים (כמובן שבתנאי שהגרעון לא קיצוני בניסיון להשיג תוצאות מהר) אז לא בעייתי מאוד "לסחוב" דיאטה.

sexytomato

New member
כמובן

הדיאטה שלי באופן אישי ארכה כ3-4 חודשים, והתוצאות היו ניכרות לעין רק כי גבהתי במקביל. בעיקרון לא רזיתי הרבה לתקופת זמן כזו ארוכה- 4 קילו, אבל כמו שאמרת, בגלל שזו הייתה דיאטה שמטרתה לא הייתה להשיג תוצאות במהירות אלא להקנות לי יותר דרך חיים ולתקן קצת את המצב היה לי קל לעקוב אחריה (ועוד בונוס נחמד היה שכחלק מהדיאטה הייתי צריכה לאכול גלידה כל יום בגלל מחסור בסידן
)

MidNight Flame

New member
../images/Emo12.gif לא יותר קל להכניס...

יוגורטים \ גבינות או אפילו תוסף לתפריט מאשר לאכול גלידה עתירה בקלוריות לא מועילות?

sexytomato

New member
אני מפונקת.

ולא אוהבת יוגורטים וגבינות... יאללה, עבר
כיום אני רזה וכיף לי

MidNight Flame

New member
אני לא רק אומר, אני גם עושה

אני חי בעצמי כרגע על תפריט חיטוב, וגם אצלי יש גרעון קלורי וגם לי קשה ויש פיתויים ומעידות ובכ"ז אני אחזיק את ה7-8 שבועות שלי עד היעד הנכסף...

תנסי

למלא את היום שלך ככה שלא יוותר לך כמעט זמן פנוי. את תראי, כשעסוקים אין זמן לחשוב על אוכל. הרבה פעמים הההשמנה נובעת משיעמום

MidNight Flame

New member
../images/Emo45.gif ועוד תיאוריה מעניינת ששמעתי

שכדאי לנסות לרכז פחמימה בצהריים ולעזוב אותה בהמשך היום עד למחרת (לא אלאה בהסברים טכניים אבל נראה לי מאוד יעיל)

Nickname Taken

New member
זה די בעייתי

גם אם יש לי דברים לעשות מהרגע שאני מתעוררת עד הרגע שאני הולכת לישון, יהיו לי את הכמה דקות האלה בין הפעילויות שיפילו אותי.

ספורט אומר לך משהו?../images/Emo6.gif../images/Emo54.gif

אני הבנתי מה רשמת... וגם אני במשטר כזה לאכול נכון... וגם לי קורה שאני חייבת לאכול משהו... את יכולה לאכול פירות וירקות חתוכים עם קצת מלח... ואם את רעבה אל תשתי מים! הגוף שלך אומר שאת רעבה,את פשוט צריכה לאכול משהו.. וגם כל יום אושתרוצי שעה או הליכה מהירה ,רכיבה על אופניים או חדר כושר! בהצלחה !

sexytomato

New member
זה לא נכון מה שאת אומרת על רעב

כשאנחנו גדלים אנחנו פחות מבדילים בין צמא לרעב, רוב הבקשות של הגוף למים מתפרשות במוח כרעב, ולכן עדיף לשתות מים כל פעם שאת רעבה (כמובן לאכול 3 ארוחות ביום) ורק אם את עדיין רעבה- לאכול משהו.

למעלה