בעיית עטלפים

דיזוני

New member
בעיית עטלפים

אני גרה בשכונת לב הפארק., מזה כחודש ימים אנו "מותקפים "בשעות הערב ע"י עטלפי הפירות. לא אפרט כמה זה מפחיד, אך איך אפשר לפתור את בעית השלשלת שלהם: על הקירות, התריסים , הכביסה(את זה פתרתי - מורידה בערב את הכביסה) האם יש דרך להרחיק אותם? שהרי זאת חייה מוגנת. H E L P

מיקי 65

New member
יש לכם עצי פרי ברחוב? מה מושך אותך אליכם?

בדרך כלל כמות גדולה של עטלפי פירות, פירושה שיש, נו, איך לא, הרבה פירות, או שיש להם אתר לינה באזור. הרבה פעמים באזורים עם פיקוסים גדולים, שקמים, תמרים, עצי תות נושאי פרי, יש הרבה עטלפים. והרבה התזות חומות, שרק לאחרונה למדתי שזו לא הלשלשת שלהם, אלא יריקות שלהם. לא מאוד מעודד. גרתי פעם בבית עם עץ תות בחצר. הבית נראה כמו אחרי מטווח בפיינטבול. אז מה מושך אותם לאזור? אולי אפשר לנטרל את גורם המשיכה, ואז הם לא ימשיכו לבוא?

מיקי 65

New member
יש כבר תמרים על העצים?

נדמה לי מוקדם לתמרים. אבל אם זו הסיבה, אולי אפשר לפנות לעיריה שיגזמו את אשכולות הפרי. בלי פירות, לא יהיה לעטלפים מה לחפש שם. אני מצרפת תמונה של עטלפה חביבה עם עוללה. תארו לעצמכן, ללדת כשאת תלויה הפוך, ולהניק תוך כדי תעופה.... יש לנו עוד לאן להתפתח.

מיקי 65

New member
טוב, הסתכלתי קצת, לא תמרים. הפירות של הפיקוס

מהעצים של פיקוס השדרה נושרים עכשיו הפירות הכהים, שגם נדבקים למדרכות ולנעליים ולמכוניות, וגם מאכילים ציפורים ועטלפים. עוד סיפור מעשה ידי אדם. פיקוס השדרה, כדי שהפרחים שלו יופרו ויהפכו לפירות עסיסיים ובעלי זרעים, זקוק לצרעה זעירה, 1 מ"מ גודלה, שזקוקה גם היא לפיקוס כדי להתרבות. הבריטים הביאו את הפיקוס הזה לארץ מהודו או תאילנד, בתור עץ צל, ואכן, הצל שלו רב ומשובח. הם לא הביאו את הצרעה. וכך במשך עשרות שנים כל מה שהיה נושר מהעצים היו פירות קטנים ויבשים. עד שלפני לא הרבה זמן יחסית, הגיעה הצרעה הקטנה לארץ, (לא לגמרי ברור כיצד) היא כמובן מתרבה לתפארת, כי יש לה המון עצי פיקוס, ועצי הפיקוס התחילו לייצר פירות עסיסיים ומלאי זרעים, שנופלים על המדרכה, או מוצאים דרכם לקיבתם של העטלפים, ומשם, ביריקה תוך כדי תעופה, לכל מה שבסביבה. סליחה על השיעור באמצע הלילה. המורה שבי לא מצליחה להתאפק.

a r t h e m i s

New member
סליחה....אנחנו לפעמים קצת מתבלבלים

אתם יודעים כמה חיונית החיה הזו? אנחנו צריכים לשמוח שיש אותה!!! היונק הזה (כן- יונק) הוא אחד המדבירים הטבעיים הכי טובים שיש בטבע. הם אוכלים יתושים, זבובים ושאר חרקים ומנקים את הסביבה עבורנו בעיקר בחודשי הקיץ. קצת לשלשת על הקירות של הבית לא הורגת אף אחד! למה צריך לסלק אותם?? עם כל הכבוד, הם היו כאן לפנינו..הם יהיו כאן אחרינו...ואולי אנחנו אלו שפלשנו להם לשטח המחייה ולא ההיפך?? הנה הערך בויקיפדיה,http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%9D

החיה והבהמה נבראו בשביל האדם

ולכן, כמובן שלא פלשנו לשטח שלהן. יום טוב.

a r t h e m i s

New member
עכשיו הכל ברור!

אז מותר לעשות להן הכל. צודקת. צייד לוייתנים?= לגיטמי! לכלוא דולפינים כדי שיעשו סלטות שיצחיקו את הילדים שלך= לגיטימי! לאכול חתולים\כלבים\שפנים= לגיטימי! להתעלל בקופים ולעשות עליהם ניסויים רק בשביל מייק אפ של איזה ילדונת= לגיטימי! להאביס אווזים בשביל הכבד שלהם= לגיטימי! תיכף תגידי שארץ ישראל ניתנה לנו בתקופת התנ"ך ולכן לא פלשנו לשטחי העמים שהיו כאן אלא פשוט לקחנו את מה שהובטח לנו.

את זה את אמרת- בטח לא אני...

במקום לקפוץ בציניות היה יותר יפה ומנומס לשאול....

מיקי 65

New member
ארתמיס יקרה,

כמה סמלי שמך, אני מסכימה שאנחנו צריכים לשאוף לדו-קיום של כבוד עם כולם, גם עם העטלפים, וגם אני מאוד מחבבת אותם. בעלת בעיית השפריצים החומים מדברת על עטלפי הפירות. לא עטלפי החרקים. גם לאלה וגם לאלה מקום של כבוד כמובן, אבל אם יש התנגשות בין בני אדם לבעלי חיים, ואפשר על ידי גיזום התמרים ברחוב מסויים להקל על חיי כולם, זה לא כל כך קיצוני. אגב, בענין שטח המחיה: במקרה הזה אנחנו לא פלשנו להם לשטח המחיה, אלא יצרנו אותו. בני אדם עושים את הגינון העירוני עם התמרים בשדרות, עם עצי הפרי בחצרות הבתים, עצי התות נטעו בידי אדם במאה הזאת. באופן טבעי היה כל אזור השרון יער אלונים. אז אפשר להנות מהעטלפים בפארק וברחוב ויצמן, והם נהנים מהתמרים, אבל למי שחלונותיו מנומרים מידי לילה במטחים חומים, קשה.

ניטרוי

New member
עטלפים אגדה ומציאות

עטלפי הפירות חיים במקומות חשוכים ומגיחים בחשיכה לאכול פרי בשל+. פרי שאינו בשל אינם אוכלים. הם יגיעו אליו גם אם הוא במרחק 30 מטר. העטלף חש מכשול דק כחוט השערה ואין לו שום תועלת מלהיתקל באנשים.הדברה גורמת נזק בעיקר כיוון שהיא מכחידה גם עטלפי חרקים. כנראה שעיקרון הדו קיום, והאהבה הוא זה הקוו המנחה לטיפול באנשים ובחיות. מנקודת מוצא של פחד מהיצור החמוד ושל התנשאות על החיה לא נצא וידנו על העליונה.צריך מן הסתם לטפל בסביבה ולא בעטלפים.

a r t h e m i s

New member
קשה, קשה

באמת קשה. אבל קושי הוא דבר סובייקטיבי. לטעמי קשה זה כשכל בוקר נוחת לך קסאם בגינה. לא כשקמים בבוקר ויש קצת כתמים חומים על החלון.

ניטרוי

New member
../images/Emo51.gif שהחזרת אותנו לפרופורציות

לכלוך של חיות הוא מטרד ללא ספק ואיני ממעיטה בחשיבותו אבל לאור האלטרנטיבה...

למעלה