בעיית פתיחת מצגת "לקריאה בלבד" דרך מצגת אחרת

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
אני מתעסק בין היתר בהדרכה במקום העבודה שלי, יש לי מצגות מקצועיות רבות של "PowerPoint" (הוכנו בגרסת 2016, חלונות 10), ואני רוצה שיהיו נגישות לעובדים.
המטרה היא לאפשר לעובדים לגשת אל המצגות באמצעות קריאה בלבד ללא אפשרות שינוי או העתקה.
על מנת שזה יהיה אפשרי, העובדים יכולים לגשת אל המצגות השונות רק באמצעות מצגת נפרדת, שנבנתה לטובת הפניית המשתמשים אל המצגות באמצעות קישורים (היפר-קישור).
הבעיה היא שכאשר לוחצים על הקישור, המצגת הרצויה נפתחת עם הודעת הגנה (צפויה), שהקובץ אינו פתוח לעריכה, אך לאחר שהמשתמש לוחץ על "קריאה בלבד", המצגת נפתחת ללא אפשרות ניווט. היא נשארת במסך הפתיחה, ולא ניתן להתקדם איתה.
אילו הייתי פותח את המצגת באמצעות לחיצה על הקובץ עצמו (ולא באמצעות קישור ממצגת אחרת), המצגת היתה רצה כרגיל, והיה ניתן להתקדם באמצעות לחיצה על מקש במקלדת.
מה אני עושה לא נכון?
* אני מעוניין שהמצגת תישאר כמגיבה ללחיצות בלבד, ולא כהרצה אוטומטית.
* אני לא מעוניין להוסיף כפתורי ניווט בכל שקופית, מאחר שזו עבודה של חודשים.

LLEM

New member
המאמר לא חידש לי משהו. זה בדיוק מה שאני עושה - אני מכניס סיסמת הגנה מפני עריכה.
אבל יש משהו ששכחתי לציין, ואולי זה חשוב - אני שומר את המצגות כ"PowerPoint Show" (כלומר קובץ ppsx).
כאשר אתה פותח אותן דרך מצגת אחרת, הן לא רצות. רואים רק את מסך הפתיחה.

מיכאל אבידן

Member
מנהל
המאמר לא חידש לי משהו. זה בדיוק מה שאני עושה - אני מכניס סיסמת הגנה מפני עריכה.
אבל יש משהו ששכחתי לציין, ואולי זה חשוב - אני שומר את המצגות כ"PowerPoint Show" (כלומר קובץ ppsx).
כאשר אתה פותח אותן דרך מצגת אחרת, הן לא רצות. רואים רק את מסך הפתיחה.
.
לא ממש ברור לי מדוע הגישה אמורה להיות דרך מצגת אחרת !?

מה קורה אם המצגת שמורה בכונן רשת משותף והעובד לוחץ קליק כפול על המצגת המוגנת חלקית ?

נערך לאחרונה ב:

LLEM

New member
.
לא ממש ברור לי מדוע הגישה אמורה להיות דרך מצגת אחרת !?

מה קורה אם המצגת שמורה בכונן רשת משותף והעובד לוחץ קליק כפול על המצגת המוגנת חלקית ?
זה עניין פנימי בעבודה. המצגת מפנה להרבה דברים, והמצגות המקצועיות הן רק חלק מהם.
אנחנו לא מעוניינים שהמשתמש הפשוט יוכל להגיע ל"עץ התיקיות" של החברה, ולכן המחשב שלו סגור בפני האפשרות הזו.
זה מצב נתון, ואי-אפשר לשנות אותו.
אבל זה לא רלוונטי לשאלה. אני מבין שלא ניתן להתגבר על הבעיה? אולי משהו שקשור להגדרות שקבעתי?

screen.png

למעלה