בעיית קרבורטור

yair12342000

New member
בעיית קרבורטור

אמנם לא מדובר באופנוע כביש, אבל אולי תוכלו לעזור.
יש לי אופנוע XR600R עם בעיה או כמה בעיות, ואני מנסה כרגע להגיע לשורש העניין.
ראשונה - איזו סיבה לדעתכם, יכולה לגרום לבורג תערובת לא להשפיע על כיוון הקרבורטור?
לדוגמא, אם אני סוגר עד הסוף את הבורג, או לחילופין פותח עד הסוף - המנוע לא ייכבה, ואפילו לא תהיה תגובה ראויה לציון...

תודה מראש לעונים.
לעונים נכונה תוגרל עוד בעיה

ronenefi

New member
תערובת בסרק.

אם הכוונה שלך לכיוון תערובת בסרק תלוי בסוג הקרבורטור. למיטב זכרוני אצלך יש דגם מגופה, ואז בורג התערובת משפיע רק כאשר המנוע לא בסרק.

ronenefi

New member
תקלות אפשריות בכיוון תערובת.

לפי כל התגובות ובדיקת סוג הקרבורטור שלך (ראה אתר [URL]http://www.keihincarbs.com/special/exploded/gate.html[/URL]) יכולות להיות הסיבות הבאות:
1. כניסת אוויר לא מבוקרת למנוע לדוגמא סעפת יניקה סדוקה או לא מהודקת (המנוע לא יעבוד סדיר וכנראה הטורים יעלו ללא שליטה).
2. התקנה של שרשרת טיימינג לא אופטימלית יכולה לגרום למנוע לא להגיב לשינויי כיוון תערובת בסרק (תבדוק אם התקנת במצב TDC).
3. כפי שאתה מתאר יכול להיות שאחד השסתומים נפגע (אם הטיימינג קפץ) ולכן הקומפרסיה של המנוע נפגעה ולא תתקבל תגובה בשינוי תערובת בסרק. אפשר לבדוק אם יש לך מד קומפרסיה.

בהצלחה.

yair12342000

New member
אחלה, הכל ייבדק שוב.

תודה על התשובה המפורטת.
אגב, בשימוש במד קומפרסיה, איך אני אדע במידה וקיימת בריחת קומפרסיה, אם הבריחה היא מהבוכנה או מהשסתומים?

ככה סתם אתה לא תדע

בעיקרון, אם בבדיקה הראשונה יוצאת קומפרסיה נמוכה (על מנוע חם, כן?) אתה שופך כפית של שמן מנוע ומבצע בדיקה נוספת.
&nbsp
אם הבדיקה עם השמן בעלת לחץ גבוה משמעותית מהבדיקה הראשונה, זה מהרינגים.
אם לא, רוב הסיכויים שזה מהשסתומים
&nbsp

yair12342000

New member
מגניב!

אני לא נכנע ומחכה שמשרד הרישוי ישדרג ל500ים הישנים את הרישיון ללא מוגבל...

creth11

New member
חפש ספר מכונאי לאופנוע ושם מוסבר איך לכוון כל דבר בנוסף

לא ברור לי סוג הקרברוטר שלך כי לפי מה שראיתי יש דגם עם ממברנה ויש דגם עם הפעלה ישירה לאותו קרבורטור
בקצרה סיכה ראשית ודיזה ראשית משפיעים על כיוון תערובת גם בסרק בנוסף לבעיות באטימה אפשריות ועוד
כיווני קרבורטור צריכים להתאים גם לאגזוז ואני מוכן לנחש שאין לך אגזוז מקורי וגם התאמה זו יכולה לגרום לבקפיירים שיהוקים וכל מיני צרות כאלה מכיוון שאגזוז משפיע על היניקה של המנוע במצבי עבודה שונים.
בנוסף בגוף הקרבורטור יש מעברי אויר שונים לכיוון יניקה ואולי הם סתומים ?
יש לקרבורטור גם דיזות קבועות (בניגוד לראשית שם הדיזה והסיכה יוצרים מעבר מישתנה) לתחומי עבודה שונים למשל לסרק.
יש קרבורטורים שבהם יש דיזה קבועה לסרק ובורג כיוון אויר לכיוון התערובת בסרק.
קרבורטור זה פשוט אם מבינים ויודעים איך הוא פועל ומה משפיע עליו בדיוק כמו שלתקן פנצר זה פשוט אם יודעים איך.
אני מציע לחפש חומר באינטרנט גם על הקרבורטור המסויים וגם תיאורטי כדי קצת להבין מי נגד מי שם ואיך משפיע כל שינוי בכיוןן ובמיבנה האופנוע.
אין תחליף לידע ולרצון ללמוד

yair12342000

New member
יש לי את הספר רכב

ולצערי אין בו את כל התשובות..
אני חורש את האינטרנט כבר כמה ימים בניסיון ללמוד כמה שאפשר כדי לאתר את הבעיה.
בכל מקרה, האגזוז מקורי.
תודה על התשובות.

creth11

New member
ספר רכב זה לא ספר מכונאים של הרכב. ספר מכונאים מכיל

הוראות הרכבה פירוק ובדיקה של כל חלק ומערכת באופנוע כולל איזה סיכות ודיזות מומלצות בקרבורטור של האופנוע והדגם המסויים

creth11

New member
ייתכן שהבעיות בקרבורטור קשורות זו לזו ולכן פירוט כל התופעות

יסייע לעזור לך.
מידע חלקי יביא הצעות חלקיות ולא יביא תועלת

yair12342000

New member
הבעיות האחרות

הן דווקא בשסתומים לדעתי...
החלפתי עכשיו שרשרת טיימינג אחרי שככל הנראה היא קפצה שן, ויש לי חשד שיש איזשהו עניין עם השסתומים, בעיקר בגלל בק-פיירים.
יש מצב שזה יכול להשפיע על כיוון הקרבורטור? שסתום שלא נסגר

yair12342000

New member
אז זהו

שכרגע הבורג בכלל לא מגיב..
האם יכול להיות שגובה דלק נמוך בקרבורטור יגרום לכך?

creth11

New member
לדעתי, לא. השאלה מה מכוון הבורג ? את האויר או את הדלק בסרק ?

תלוי בסוג הקרבורטור.
תבדוק כיוון סלד מינימום ייתכן שמסיבה כלשהיא הוא מכוון גבוה ואז יש סעיה לכוון תערובת סרק

למעלה