בעיית ריח

טל 0 0 0

New member
בעיית ריח

למישהו יש אולי הצעה/פתרון איך להיפטר מריח שמן הדגים הנוראי שדבק לי בשיש / כלים / במגבות המטבח והבגדים של הילד? - או שזה הדין ויש להתחיל להתרגל מעכשיו לריחות החדשים בביתי.. לגבי הכביסה - לפעמים אני עושה לבגדים והמגבות מספר כביסות ומרגישה שהריח לא ממש עבר. לגבי השיש והכיור - כל האזור קיבל ריח של דג. יש לציין שהריח לא בא מהפרשות של הילד (זיעה ושתן) אלא מטפטוף פה ושם של השמן ומרחיצה בכיור של המזרק. דרך אגב - שמו החדש והרווח של גל בבית (כמובן בין שני הוריו): "הקרפיון הקטן" או "קרפיון שלי". לאחר לקיחת השמן במזרק (כמו שתמי כתבה לפני כמה ימים - "בעזרת שוחד קטן לאחר מכן") הוא מריח כמו קרפיון...

חלילית2

New member
מצטרפת לשאלה. אותה בעיה בדיוק.

כל מגבות המטבח שלנו מסריחות משמן דגים, הבגדים של הילד, ואז זה עובר לכל הבגדים של כל בני הבית....המכונה והמייבש מריחים כמו מפעל לפיש אד צ'יפס

razgalili

New member
שווה לנסות

קומבינציה של סודה לשתיה, מי חמצן סבון וחומץ. הנוסחה משחררת כמויות גדולות של חמצן שמחמצן ה כ ל.

טל 0 0 0

New member
אנסה. זה בטח טוב לשיש ולכלים

אבל לא נראה לי שכדאי לטבול בזה את הבגדים. אולי הפתרון הוא פשוט לתת את האומגה באמבטיה או לפניה , כשהילד כבר בלי בגדים - שחס וחלילה לא יטפטף ויסריח את הבגד.... תודה

לצערי

סודה לשתייה אינה יעילה. וחימצון רק מרע את המצב. אצלי הבעיה התמקדה בבגדים בלבד. לאחרונה התחלתי להשתמש בשמן הדרים CITRUS OIL ונראה שזה עוזר יותר. שמים על הבגד לפני הכביסה ושוטפים. לא כל בגד עומד בכך אבל בגדי הכותנה שלנו מחזיקים מעמד בינתיים. בארה"ב ניתן לקנות שמן כזה מכמה יצרנים. בינתיים השתמשי ב-CITRUS MAGIC. כדי להימנע מריח השמן, אפשר גם להוריד לילד את החולצה לפני, ולנגב במגבת נייר אחרי. באופן כללי אני נגד מגבות נייר היות שהן מכילות רעלים (בעיקר הממוחזרות!!), אבל אם זה רק לשימוש מצומצם, לא נורא.

טל 0 0 0

New member
היי תמי

יש לך מושג איפה בארץ אני יכולה להשיג את ה- CITRUS MAGIC ? אולי בחנויות טבע? לגבי מגבות הניר - באילו את מתכוונת שיש רעלים? במגבונים לחים או בגלילי הנייר לניגוב ידיים? (אם באלה האחרונים - לא העלתי זאת בדעתי!!!) לגבי הורדת החולצה - אכן התחלתי לעשות זאת ואני נותנת לו לפני האמבטיה כשהוא עירום. זה הפתרון הטוב ביותר. תודה טל

התכוונתי

לומר "השתמשתי". אני לא יודעת אם ניתן להשיג CITRUS MAGIC בארץ, אבל מן הסתם אפשר למצוא מוצרים מקבילים מחברות אמינות אחרות, כמו זה של אקובר. באילו מגבונים לחים את משתמשת? במגבונים הרגילים יש פטרוכימיקלים וחומרי ריח סינטתיים. בכל מוצרי הנייר יש כימיקלים...אם זה נייר רגיל, הוא הולבן בכלור ויש בו דיוקסין = DIOXINS, חומרים רעילים ומסרטנים שקושרו לבעיות התפתחותיות ואחרות. אם זה נייר כן ממוחזר, שכתוב עליו שלא הולבן באמצעות כלור, הוא עשוי מניירות אחרים וכל מה שעליהם, במיוחד ניירות עיתון...ואלה והדיו שעליהם מכילים כימיקלים, לעתים גם מתכות כבדות, ו-VOC. אנשים עם MCS מעדיפים בדרך כלל את מוצרי הנייר הרגילים על אלה הממוחזרים (למרבית ההפתעה), אבל מאווררים אותם הייטב בחוץ עד שהריח הסינתטי נעלם או פוחת בהרבה. כדאי לצמצם כמה שאפשר את השימוש במגבות נייר ובעיקר להימנע מכך שייגעו בילד או באוכל שלו. הוויתור האחד שאני עושה הוא לגבי שמן דגים.

טל 0 0 0

New member
תמי, אני משתמשת במגבונים לחים של

האגיס, בלי הריח, אבל אני משערת שגם בהם יש חומרים רעילים רבים. אנסה לחפש משהו בכיוון אחר לגמרי. לגבי מפיות הנייר - תודה על כל האינפורמציה. החכמתי... את השמן דגים אני אולי אנגב בהן אבל לא אעטוף בהן יותר את הסנדוויצ'ים של בתי לבית הספר. תודה על כל האינפורמציה. טל

nissan41

New member
אם השיש סינטטי (קיסר) - יורד עם סקו

סקווטש ומשחת אסטוניש, לגבי שיש טבעי יש בעיה היות וככל שהשיש ישן יש סדקים וחרירים מקרוסקופיים שלא ניתן לנקות אותם, ולכן הפתרון (שגם הוא זמני) למרוח ווקס לאחר ניקוי ויבוש השיש (לוודא ווקס מתאים לשיש שאינו רעיל) מקווה שעזרתי, דיברתי הדייגים איך הם נפתרים מהריח, אך מסתבר שלהם זה לא מפריע,(ואפילו שאלו אותי- על איזה ריח אני מדבר, כאשר הם היו בעצמם מסריחים מדגים)

laura ashley

New member
קרפיון? שלי מריח כמו קרפיון בלימון,

הריח של הקרלסון פשוט נוראי ולא עובר בכביסה ! מכה ! הפתרון הזמני שלי הוא אבקת כביסה ביולוגית של איקובר, והיא דווקא עושה את ה עבודה לא רע.

טל 0 0 0

New member
אותו כנ"ל !!!!!

גם אנחנו נותנים את השמן של קרלסון. יש לך מושג אולי אם אפשר לקנות את אבקת הכביסה הזו בארץ? אני פשוט לא מצליחה להיפטר מהריח בבגדים.

bisty

New member
מעניין../images/Emo76.gif

דווקא כשאנחנו נתנו את הקרלסון לא היה ריח כלל. קצת גרעפסים בריח לימון לאחר מתן השמש וסה טו... יכול להיות שזה מתגבר עם הזמן? אנחנו נתנו רק חודש ושוקלים להתחיל שוב אחרי שה-GFCFSF תתבסס. בנתיים אנחנו בשביתת רעב

אוףף שביתת רעב זה הכי קשה..../images/Emo4.gif ../images/Emo10.gif

ואצלנו זה חצי שנה בגן הוא אוכל רק אורזזזז בלי שום בשר או תוספות...בבית אני מוסיפה לאורז חצי כוס קינואה, או חצי כוס דוחן, על כל כוס אורז. זה מתבשל יופי יחד. כן, הוא אוכל קצת ירקות ופירות חיים או מבושלי, אבל רוב הזמן הוא לא אוכל... הוא חזר לאכול ביצים, אחרי עבודה מאומצת בגן ובבית. אבל הבעייה היא עם בשר... לא רוצה, לא לא לא.. אנחנו ממעיטים בעוף ועברנו לבשר בקר, לאור הממצאים של ארסן גבוה בדם של שניהם. ארסן מגיע מעוף ומוצריו. יש לכם רעיונות לבשר שאצלכם אוהבים? המבורגר? מוקפץ? עם אורז? משהו?? לגבי הקרלסון, הוא יורד מהבגדים, רק אם מכבסים ידנית את הכתם לפני, או משרים. גם לנו היתה תקופה כזו. את המוצרים של אקובר מוצאים בחנויות טבע. יש להם מגוון כולל מסיר כתמים ומנקה כללי.

Alizaslu

New member
../images/Emo71.gifקציצות ברוטב עגבניות

אצלנו הקטנצ'יק דווקא אוהב בשר - ובמיוחד קציצות מבושלות ברוטב עגבניות. אני משתמשת בבשר טחון מבקר ומהודו (חצי-חצי) מוסיפה ביצה, בצל מטוגן, שום ,פטרוזיליה ,כוסברה ותבלינים לפי הטעם ובנוסף אורז/קישוא כדי שיצא יותר רך... את הקציצות אני מבשלת ברוטב המבוסס על רסק עגבניות (לא מטגנת אותם לפני) מומלץ להגיש עם תוספת של אורז ברוטב העגבניות את יכולה לנסות לפורר את הקציצה בתוך האורז ואולי הוא יסכים לאכול ואח"כ לנסות לתת לו את הקציצה בנפרד. לא ניסיתי להשתמש רק בבקר ללא ההודו. בהצלחה

Bath1

New member
עוף בנענע ודבש

הלך אצלנו נהדר...הכל מוחבא יפה באורז
מטגנים בצל בינוני חתוך לקוביות עד שנהיה שקוף ווסיפים פולקע עוף (כמות של 8 פולקע נגיד) עד שקצת משחים. ממיסים כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם להימנע ממונוסודיום גלוטומט ולהוסיף תבלינים טריים - מלח פלפל שמיר וכו)בכוס מים רותחים, יוצקים לתבנית ומוסיפים 3 כפות יפות של דבש ובוחשים עד שנוצר נוזל אחיד. קוצצים 20 גר' נענע טרייה ומערבבים. מוסיפים את העוף והבצל המטוגן והופכם וו קצת ברוטב שיספוג טעם. לתנור לשעה וחצי בחום של 180 מעלות. הדבש מאוד מרכך את העוף ומעשיר את האורז. מומלץ!

laura ashley

New member
תלמה יש לך אולי רעיונות איך לתקוף

את שביתת הרעב? הילד שלי בן שלוש, וכבר חצי שנה מאז שהתחלתי בהדרגה להוריד מוצרי חלב, ובערך 4 חודשים של נסיונות נואשים לעשות GFבCFSF ועכשיו הוא אוכל בערך 4 דברים- כמובן שעוף בצורת צ'יקן נאגטס בתוכם, ואני מיואשת.... ואני גם לא מצליחה לתת לו גם ויטמנים, ייאוש !

לאורה יקרה, תכתבי מה

הם אותם ארבעת הדברים שהוא אוכל. מה קורה עם היציאות שלו? תכתבי גם מה ניסית לתת, איך ניסית (למשל: אם ניסית צימוקים, האם ניסית להגניב את הראשון במהירות ואלגנטיות לפיו כדי שירגיש כמה זה טעים או שהיגשת לו בדרך אחרת) ובכלל מה קורה עם המשקל שלו (האם הוא ירד מאוד במשקל בתקופת השביתה) ועם ההתפתחות (כלומר האם יש הטבה בעקבות השינוי התזונתי). בהצלחה, ענת.

למעלה