בעיית ריכוז - סטודנט

joni12341

New member
בעיית ריכוז - סטודנט

שלום אני סטודנט להנדסה שנה א באוניברסיטה ויש לי שאלה. בזמן האחרון אני עושה הכל חוץ מלשבת וללמוד , משחק במחשב, רואה טלויזיה וכו' העיקר לא ללמוד. הבעיה היא כאשר אני בביתי לבדי. כאשר אני בהרצאה או לומד עם חברים אין לי בעיה להתרכז כלל, העניין שאני עושה הכל כדי לא לשבת על התחת וללמוד לבד בבית. היו לי תקופות כאלה גם בחטיבת ביניים ובתיכון. היו לי גם תקופות שבהם ישבתי ולמדתי לבד בבית בלי כל בעיה (בעיקר כאשר הייתי חייב לקראת מבחני הבגרות). אני חושב שהדבר תלוי במוטיבציה שלי האם יתכן שזה עקב התחרות ? (חשוב לומר, אני מאוד מרוצה מהמסגרת שבה אני נמצא, הסטודנטים שאיתם אני לומד הם חבר'ה מצוינים ואין לנו שום בעיה להיפגש וללמוד יחד). השאלה שלי היא איך למצוא אסטרטגיית לימוד מתאימה ואיך בכלל לצאת מן המצב הזה ? אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי גם לספר מקצועי המתאים לנושא (איפה ניתן לרכוש אותו ? כמה הוא מועיל ? וכדומה.)

ברוך הבא - סטודנט

הדרך הנכונה היא בעיקר דרך הניסוי, הגילוי של מה הדרך הנכונה לך. אין ספר אחד מקצועי שיוכל לענות על איזו בעיה, אלא אם אוכל להבין יותר מה קורה כשאינך לומד, ואיך אתה כן לומד, אולי אפשר לעזור. דרך חשובה אחת היא - למצוא מישהו שיהיה המאמן האישי שלך, אם זה חונך במוסד האקדמי, או מורה או מאמן שמומחיותו היא אימון אישי. יש כאלו. לא הבנתי את הנקודה של התחרות - האם כשיש תחרות - אתה לומד טוב יותר או פחות ? האם כשיש לחץ לפני מבחן - אתה מזניק אדרנלין ולומד ? הרבה לומדים ככה, רק ברגע האחרון... ננסה לבדוק ביחד מה קורה - ואולי לעזור יותר, בסדר ?

joni12341

New member
תחרות

כשיש תחרות אני עושה הכל כדי לא ללמוד לבד בבית

joni12341

New member
לחץ

כמעט תמיד אני משאיר הכל לשניה האחרונה לפני המבחנים. אני תמיד מתחיל ללמוד בדקה ה 90, זה הרגל רע ואני רוצה לשנות אותו

מתי הייתה החופשה האחרונה שלך?

האם אתה מנסה ללמוד כל-יום במשך כל שעות היום? האם אתה נח בסופי שבוע? האם יש לך זמן לראות טלביזיה בלי לחוש ריגשות אשם על אי למידה?

למעלה