בעיית רשת מוזרה

30 Rock

New member
שלום,

בזמן האחרון יש לי בעיה מוזרה עם החיבור לאינטרנט, אבל קודם כל קצת הסבר על הסידור אצלי בבית:
הבית מחובר עם הוט (תשתית+ספק) במהירות 200Mbs. פייברבוקס+מוקה מחוברים בסלון. מיניבוקס+מוקה נמצאים בממ"ד.
כבל הרשת שיוצא מהמוקה שבממ"ד מחובר לסוויץ' ומשם מתחברים כבלים ל-2 מחשבים שולחניים. הסידור הזה עבד לא רע עד לפני כמה חודשים, אבל אז התחלנו לחוות ניתוקים, חשבתי שאולי 2 המחשבים מעמיסים מידי על המיניבוקס אז חיברתי את כבל הרשת שיוצא מהפייברבוקס שבסלון ל-Powerline adapter ושמתי עוד אחד בממ"ד (כך שמחשב אחד יהיה מחובר דרך הסוויץ' למיניבוקס והשני "דרך החשמל" לפייברבוקס). גם זה עבד לא רע, אבל בזמן האחרון המחשב שלי התחיל לעשות בעיות עם ההתחברות לאינטרנט. חוץ מהעובדה שמידי פעם יש התנתקויות, הבעיה העיקרית היא שלפעמים המחשב מראה שהוא מחובר לרשת, אבל אני לא יכול להכנס לכל האתרים. לפייסבוק, למשל, אני יכול להכנס בכל פעם, אבל אם אני מנסה אתרים אחרים (ביניהם speedtest.net) האתר לא עולה ואחרי כמה רגעים מתקבלת הודעת שגיאה של The connection had timed out.
בפעמים שהרשת עבדה כמו שצריך, בדקתי מהירות ב-speedtest.net והמחשב שלי (שהיה מחובר דרך החשמל) הראה קצב הורדה של 10-15Mbs, לעומת המחשב השני בממ"ד שהראה קצב של 80. הנחתי שהבעיה אצלי קשורה למהירות הגלישה וחשבתי שאולי משהו נדפק אצלי בכרטיס הרשת (כמו כן, שמתי לב שכרטיס הרשת והסוויץ' תמכו רק עד 100Mbs) אז החלפתי את כרטיס הרשת ואת הסוויץ' לכאלה שתומכים עד 1Gbs. כמו כן, החלפתי את כבלי הרשת ששימשו את המחשב שלי לחיבור לחשמל ולסוויץ'. את ה-Powerline adapters לא החלפתי כי הם תומכים עד 500Mbs.
לצערי ותסכולי הרב, זה לא עזר והבעיה ממשיכה.

אציין שבזמן שזה קורה (כשאני לא יכול להעלות אתרים מסויימים) אני מריץ את ה-troubleshooter והוא לא מזהה בעיות ברשת. גם כשהרצתי Diagnostic tool של כרטיס הרשת החדש הוא לא זיהה בעיות. אציין גם שאתמול, כשהיה חיבור טוב לרשת (עם הכרטיס והסוויץ' החדשים), הרצתי בדיקת מהירות וקצב ההורדה היה 150Mbs.
מדובר במחשב בן 3.5 עם Win 10 64-bit, זכרון 16Gb (אם זה רלבנטי).

רעיונות?

תודה,
Rock

נ.ב.
אולי כדאי לציין שלפחות פעם אחת (לפני החלפת הסוויץ' וכרטיס הרשת) גם בחיבור של לפטופ "דרך החשמל" בממ"ד אותם אתרים לא עלו.

rafid1

Active member
מנהל
"דרך חשמל" יש בעית גישה לאתרים, ובחיבור של אותו מחשב ישירות לנתב של הוט?
לגבי מהירות - לא הייתי מצפה למהירות טובה בחיבור דרך חשמל.

30 Rock

New member
לא ניסיתי ישירות, אבל דרך הסוויץ' (לא "דרך החשמל") יש בעיית גישה לאתרים בזמן שמחשב אחר, שמחובר לאותו סוויץ', גולש לאותם אתרים בלי שום בעיה.

rafid1

Active member
מנהל
הבנתי, בעיה המחשב עצמו. תגדיר "בעיה"? מה הודעת השגיאה המתקבלת? תנסה לגשת לאותו אתר "סורר" בעת שאין גישה עם כתובת הIP שלו בשורת הכתובת (תוכל למצוא אותה ע"י פקודת tracert <כתובת> בCMD

נערך לאחרונה ב:

30 Rock

New member
בד"כ הודעת השגיאה בסגנון timed out.
אנסה עם כתובת ה-IP, אבל למה זה משנה?

rafid1

Active member
מנהל
כי זה יראה אם זו בעיית DNS. אפשר גם לבדוק ע"י PING לIP ולכתובת (רק אם האתר תומך בזה).
נסה גם לבטל (זמנית) את הFIREWALL והA/V שלך, תוכל להעלות כאן פלט IPCONFIG , וודא שהIP יחיד ברשת.

30 Rock

New member
אתמול ניסיתי איפוס IP ו-DNS בנוסף לאיתחול של כל מה שמחובר לרשת (מודמים, מוקות, ראוטרים, כוננים, הכל!) ובינתיים, הכל עובד כמו שצריך.
אם יהיו שוב בעיות, אנסה לבדוק את ה-IP כמו שהצעת ולהעלות פלט ipconfig.

תודה

30 Rock

New member
אז עברו 4 ימים נפלאים של גלישה מהירה ללא תקלות ועכשיו שוב The connection has timed out באתרים מסויימים.
ניסיתי גם לגשת באמצעות IP ולעשות פינג לאתרים הסוררים ובשני המקרים זה לא מתקדם.

30 Rock

New member
משום מה, אחרי ריסטרט חוזר של כל הבית הכל חזר לעבוד, אבל כשניסיתי להשתמש ב-IP של האתר זה עדיין לא עבד (למרות ששימוש בכתובת הרגילה עבד בסדר).

em28

Well-known member
מזכיר לי בעיה דומה אצלי, אולי קצה חוט לפתרון:
מחובר דרך סיב של פרטנר ב-200/20MB ולפני כן דרך הוט ב-500/10MB.
הבית מרושת דרך HPNA ׁ(הגירסה של YES למוקה).
באלחוטי מקבל קרוב ל-200/20MB כיום, ובהוט היה משהו כמו 300/10MB - אין תלונות.
בחיבור קווי למוקות של YES מקבל את ההעלאה המובטחת (20MB כיום ו-10 בהוט) אבל הורדה בטווח של 10-40MB עם שלל ניתוקים.

זה המוקות של YES או אולי החשמל שלנו לא זורם חלק ?

נערך לאחרונה ב:

30 Rock

New member
אז אחרי אינסוף נסיונות ומשחקים עם כל מרכיבי האינטרנט בבית (חומרה ותוכנה) פתאום שמתי לב שברשימת ה-adapters היו כמה לא מוכרים. אני יכול רק להניח שהיו קשורים ל-VPN או משהו. מאז שמחקתי אותם, הכל עובד חלק.

למעלה