בעיית תקשורת \ התפתחות ?

בריק2

New member
בעיית תקשורת \ התפתחות ?

היי, התינוק שלי בן 10 חודשים. הוא תינוק מאוד מאוד פעלתן, לא נח לרגע, אפילו להחליף לו חיתול זה "מבצע". הוא זוחל , עומד ומטייל כשהוא אוחז ברהיטים, יכול להעסיק את עצמו קצת, אבל תמיד מחפש לראות אם אמא בסביבה - אחרת הוא צורח פשוט צורח. הבעיה היא, אם בכלל, היא אחרת, הוא מאוד חייכן אך כשאינו מקבל את שלו - צורח, לא אוהב שמחזיקים אותו בידיים פשוט זורק את עצמו אחורה - רוצה לזחול. כל התקשורת נעשית בצרחות, הוא לא מוחה כפיים, הוא מגיב לשם שלו, אבל כשאתה מרים אותו כדי לשחק איתו קצת או לשיר\לדבר הוא לא רגוע ולא מסתכל לך בעיניים, פשוט מרוכז בשלו, בעולם שלו. הוא לא מסתכל או אומר אור, המילון שלו מסתכם ב- אבא, א-מא, מה מה . הכי מציק לי שהוא לא מפנה מבט אלינו ישירות במטרה להקשיב, לשמוע. האם בגלל שהוא פשוט תינוק "היפר" וכ"כ "עסוק" בלעשות את הדברים איך שהוא רוצה שאי אפשר להסיט אותו אפילו לרגע ממה שהוא עושה באותו רגע. הוא משחק מאוד יפה עם אח שלו בן השנתיים שבעקבות העובדה שהקטנציק הזה צורח, הוא מתקשר איתו (רק איתו ) גם כן בצרחות. הוא תינוק מאוד חייכן אבל לעיתים נדירות אפשר לשמוע אותו ממש צוחק, חוץ משמדגדגים אותו. משהו בהתנהגות שלו, חוש אמהי לא נותן לי מנוח, מציק לי כנראה העובדה שאין ביננו כ"כ הרבה תקשורת מילולית\גופנית ( הכוונה לאפשרות לחבק אותו, חוץ מאשר להחזיק אותו בידיים לשם הליכה, קניות, מעבר ממקום למקום) אולי אני סתם היסטרית, רצון לשי ולא שלו. אולי יש מקום לבדוק התנהגות רגשית\תקשורתית. אם כן, למי לפנות ? תודה.

כל הכבוד לך

שלום לך אני אמא לילד אוטיסט (בעית תקשורת) שהתוודעה לענין בגיל שנה והחלה בטיפול בילד בגיל 1.8 כיום בן 3. קודם כל הכבוד לך שאת בכלל מוכנה לשתף ולקבל יעוץ. שנית ממעמדי כמטפלת ילדים מזה 19 שנה וכאמא לילד אוטיסט אני יכולה להגיד לך שקלעת להרבה דברים שגם אני זיהיתי ,מצד שני יש גם סממנים חזקם של בעיה פיזית של מגע. אף אמא היא לעולם לא היסטרית כי אשה חכמה כמוך לא מוצאים היום, ואם את כבר מוכנה לבדוק את צריכה להגיעה להתפתחות הילד עם מכתב מרופא הילדים שלך לחשד כזה או אחר רק שאל תוותרי לרופא שלך שישלך אותך הביתה עם מישפט עדין של תני לו לגדול בשקט אלא תעמדי על שלך ובשיחה בהתפתחות הילד ששם לרוב צריך להמתין שלושה חודשים פשוט תלחצי בצורה יום יומית על תור כי את מאוד מודאגת ולא מוותרת ואם יש לך אפילו אפשרות להגיע פיזית לשם עם המכתב מהרופא תגיעי. בקיצור לא לוותר ולא משנה מה הבעיה. אם תגיעי למצב שיחשדו בבעית תקשורת אשמח להשתתף איתך. כתבי אלי [email protected] ענבל בהצלחה ואל תוותרי את לא היסטרית לא קיימת כזאת אמא.

בריק2

New member
בעיית תקשורת

תודה לך, כנראה שהייתי צריכה את התגובה שלך. שוב תודה רבה. אני מאמינה שנמשיך להיות בקשר.

בריק2 שלום,

מאד קשה לענות לך על סמך התיאור מהאינטרנט. לכל עובדה שתיארת כאן יכול להיות הסבר. במקרים רבים, בגילאים של בנך, כאשר מתחילה ניידות מוטורית, הילדים עסוקים מאד במיומנויות החדשות שלומדים ובחקר הסביבה ואז מפגינים התנהגות דומה לזו של בנך. את מתארת שיש לו 2-3 מילים, שזה תקין לגילו וכו' וכו'. עם זאת, אני נוהגת לתת משקל רב לאינטאיציות אמהיות ולדעתי ההורים הם שמכירים את ילדם הכי טוב. אם את דואגת, הייתי אכן פונה לייעוץ. לכי לרופא התפתחותי בטיפת חלב ובקשי חוות דעת. אפשרויות נוספות הן פנייה לרופא ילדים טוב שאת סומכת עליו ושיש לו רקע התפתחותי. אפשר,כפי שייעצו לך, לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד אך מכיוון שהתורים בדר"כ ארוכים, הייתי במקביל פונה גם למישהו שיכול לתת תשובה מהירה יותר, לפחות על סמך תצפית ראשונית. בכל מקרה, לא כדאי לקפוץ מראש לאבחנות מעוררות חרדה, לפני שיש חוות דעת מסודרת מאיש מקצוע בתחום. אשמח אם תעדכני, בהצלחה! שרית.

למעלה