בעיית תקשורת לילד בן 3

menoon

New member
בעיית תקשורת לילד בן 3

ילדנו בן ה-3 בתהליך אבחון במכון להתפתחות הילד. יכולותיו הקוגנטיביות הן הרבה מעבר לגילו אך יכולותיו התקשורתיות נמוכות. הוא מתבודד בעולמו ואינו מתחבר לילדים בני גילו ומעדיף לשחק עם עצמו ולהעסיק את עצמו בסיפורים/פאזלים/שירים וכדומה. כמו כן יש לו בעיה במגע עם חומרים ואנשים. במכון להתפתחות הילד המליצו לנו לקחת לו חונך אשר ילווה אותו מספר שעות בגן ויגרום לו להתחבר אל חבריו לגן, לשחק איתם בחצר ולפתח קשרים חברתיים. אשמח אם מישהו יוכל להנחות אותי היכן כדאי לחפש ולמצוא חונכ/ת. תודה.

femmie

New member
לאחר האיבחון....

שלום לך menoon, ממליצה לך להפנות את השאלה ששאלת כאן למכון להתפתחות הילד שלכם. נראה לי שהם יכולים לעזור לכם בהמשיך חיפוש פיתרונות. אתם באים לטיפולים שבועיים? (קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, הדרכת הורים?) ניתן לכתוב ולדבר דרך האינטרנט עם הורים אחרים ולקבל הרבה עזרה שלהם דרך פורום להורים. בהצלחה, פמי שיפמן פורום להורים

חונכים בגנים

שלום, למעשה ישנם שני סוגים של חונכים בגנים: מועסקים באופן פרטי או מועסקים על ידי הרווחה. במידה והילד נמצא במעון (ויצו, נעמת, החברה למתנסים ועוד) מחלקת הרווחה בעיריה מספקת את החונך. המכון שולח הפניה כתובה לעיריה (כמובן לאחר חתימה שלכם על ויתור סודיות), אתם פונים לעיריה ולאחר קבלת אישור פורמלי מוצאים לכם חונך. לפחות באיזורינו שרותי החונכות ניתנים ע"י העיריה לרוב עד גיל 3 שנים. במידה ומתקבל אישור לפני גיל 3 הרבה פעמים חונך ימשיך לעבוד עם הילד עד תום שנת הלימודים. בגנים פרטיים או משפחתונים העיריה אינה מספקת חונכים. אנחנו ממליצים לחפש סטודנטים למקצועות פארארפואיים או לחינוך (אפשר לתלות מודעות בחוגים באוניברסיטאות), מטפלות מוכרות, או ממליצים על חונכות שעובדות עם העיריה ומוכרות במכון כחונכות טובות וההורים מגיעים איתן להסדר כספי. אצלנו במכון חונך מהרווחה צריך להגיע לקבל הדרכה אצל הגורמים המטפלים אחת לחודש. אנחנו גם מדריכות חונכים פרטיים ואפילו מטפלות בבית לפי הצורך (וכמובן גם הורים). כך שלדעתי חשוב שהחונך הנבחר יקבל הדרכה מגורם מקצועי המכיר את הילד. בנוסך רציתי לומר שאני מצטרפת לפמי שהמליצה לפנות למכון שלכם. המידע שכתבתי נכון לגבי איזור המגורים שלי אבל איני בקיאה בנהלים בשאר האזורים. מה גם שיתכן ותוכלו לקבל דרכם מענה והמלצות נקודתיות יותר בנוגע לאדם שתבחרו לעבודה עם הבן. בהצלחה.

למעלה