קו הטלפון הבייתי בדירה של אמא שלי שעליו גם יושבת תשתית האינטרנט הפסיק לעבוד במהלך הגשמים של הימים האחרונים.
האינטרנט מתנתק גם מידיי פעם.
זה בניין ישן ובזק אמרו שצריך לעשות חידוש תשתיות שזה לא משהו שבא לי לעשות....בטח שלא להעביר חוטים חדשים על הפנלים.
יש גם תשתית הוט בדירה עם חבילת TV.
האם שווה לשקול לקחת מהוט טריפל ולהעיף את בזק?
איזה ראוטר הוט נותנים לטריפל של 100 מגה ? חשוב שיהיה WIFI נורמלי שיכסה את כל הדירה.
מבחינה כספית זה בטוח יצא יותר זול היום על בזק והוט יחד מגיעים כמעט ל 400 שקל
אלטרנטיבית, אולי ניתן לחדש רק את השקע המרכזי של בזק בדירה אליו מגיע הכבל מבחוץ ולחבר אל השקע הזה גם את הראוטר. כיום הראוטר מחובר לשקע מישני בחדר אחר שכנראה החיווט אליו שמגיע מהשקע הראשי גורם לקצר המשבש את הטלפון וגם את האינטרנט.
האם עקרונית כל שקע טלפון של בזק אמור לאפשר חיבור של ראוטר באמצעות הפילטר ?
זה מונע הפרעה של מכשירי טלפון נוספים לתקינות חיבור ה DSL.
היה טכנאי בזק אתמול שניטרל שקע בעייתי שעשה קצר, ובנתיים הראוטר עבר לשקע אחר והכל פועל כשורה.
את השקע שנוטרל צריך להעביר אליו כבל חדש כאשר לא יהיה גשם בחוץ
מדובר בשימושים דיי מינימליים וגם 40MB מספיק בהחלט רק חשוב שהחיבור יהיה יציב ללא ניתוקים כדי שסטרימינג יהיה חלק (סלקום TV)

שאלה עקרונית. אם התשתית והספק מאפשרים הורדה בקצב 100MB, והנתב תומך ברשת אלחוטית תקן AC, האם זה אומר ששני התקנים אלחוטיים יכולים לקבל מקסימום קצב הורדה שתקן AC מאפשר בו זמנית?
שתי המגבלות יהיו -
שהס"ה תמיד פחות מ 100, ולכן לא מתקרב בד"כ ליכולות התקן.
וגם היכולת לעמוד בתקן AC בד"כ תפחת בכ50% בגלל איכות הלינק בהתקנה שאצלך (מרחקים, מיסוכים וכו)
תלוי בציוד, תלוי באיזו מהירות בתקן AC הוא בנוי (שני הצדדים,) . למשל, AC1200 ב5Ghz יכול להגיע תיאורטית ל867M , ומעשית כנראה לסביבות 300-400.

גם תקן ,N יגיע ל300 תיאורטית וכ80 מעשית.
בדירה המדוברת, יש רק מחשב אחד וסטרימרים המזרימים תוכן מהאינטרנט.
אין כל תעבורה בין מחשבים, כך שמהירות החבילה היא בהחלט החסם העליון של כל מדידה שאני מבצע.
ברור שלא אגיע ל 100 כי התשתית במקרה הטוב מאפשרת 80 ביום טוב.
בדירה של אמא שלי יש כעת ראוטר NB403 VTECH בשכירות חודשית של 10 שקלים.
החיבור יציב אבל הרשת האלחוטית מוגבלת לתקן N.
התשתית מאפשרת מהירות הורדה של עד 70MB בדרך כלל.
אני מעוניין להחליף את הנתב לכזה התומך בתקן AC ורשת 5GHZ
הציעו לי בבזק לשדרג לראוטר BE בשכירות או ל VTECH IAD604 ברכישה.
אני לא מעוניין בציוד שאינו של בזק כדי להבטיח שתהיה תמיכה מלאה בתקלות וכדי שהמוקד הטכני יוכל להתחבר מרחוק כשצריך.
אני גם לא מעוניין לשלם 20 שקל כל חודש על ה BE.
לא איכפת לי לרכוש את ה 604 בתשלומים זהים לשכירות של ה 403.
השאלה אם ה 604 לא יהיה יותר גרוע מה 403 שכפי שאמרתי פועל יציב וללא תקלות וניתוקים.