בעיניין מים מטוהרים/מזוקקים וכו´

בעיניין מים מטוהרים/מזוקקים וכו´

האם משהו יכול להמליץ על אחד המיתקנים לטיהור מים, כמו תמי 4 או משהו בסגנון? מה העלויות פחות או יותר, יעילות, טעם מים לעומת בר ממי עדן או נביעות?

אתי@

New member
אנחנו הרכבנו מסנן וברז מיוחד.

מדובר במסנן שכולל 4 או 5 מסננים שונים. המים זורמים לברז מיוחד שמורכב על השיש. ההבדל בניקיון המים ובטעמם לעומת המים הרגילים מהברז הוא הבדל של שמים וארץ, והמחיר בסביבות 1000 ש"ח. אומרים שזה הסינון הטוב ביותר שיש וגם המשתלם ביותר. אם את רוצה את שם המסנן אני אנסה לברר לך - לנו עשה את זה "מישהו שמכיר מישהו" (את יודעת...) ככה שלא עשינו השוואות מחירים.

כל מערכות הסינון יקטינו לחץ !

למה כל ברז בבית צריך לשמש לשתייה?- אולי כדאי להמנע ממערכת סינון ולא להתקל בבעיית אובדני לחצים והחלפות פילטרים עד שמקבלים עצבים וזורקים את הפילטרים החוצה מהמארז?! אפשר לקנות מתקן מים חמים /קרים שיעמוד במטבח או במקום אחר מרכזי וממנו לשתות ו/או להכין קפה אפילו.

shelycat

New member
תמי 4

אנחנו הרכבנו לא מזמן בבית מערכת של תמי 4 ואנחנו מאוד מרוצים ממנה. יש להם בנוסף לברז המובנה גם אפשרות (למשל לחדר השירותים כמו אצלנו שאי אפשר לקדוח בכיור) לפילטר עם ברז "תלוי". בנוסף הרכבנו גם פילטר ראשי (של תמי 4)לכל הבית . בכל אופן המים נקיים, צלולים, חסרי ריח ובעלי טעם טוב. דרך אגב אני אישית מעדיפה נביעות על מי עדן.

אתי@, אני אשמח לקבל המלצות או מחיר

למתקן הנ"ל, כי הבנתי שתמי 4 עולה איזה 4000 ש"ח.... חוץ מזה, אני לא ממש צריכה פילטרים על כל הברזים בבית, רק על הכיור במיטבח, שם שותים ומכינים אוכל וכו´.

אתי@

New member
אני אברר לך ואתן לך תשובה ביום א´

בכל אופן המחיר הוא מסביב ל- 1000 ש"ח (תלוי איזה מסנן לוקחים, יש כל מיני רמות סינון). גם לדעתי מספיק מסנן למטבח בלבד, והיתרון של המסנן הזה הוא שהוא לא תופס מקום כמו תמי4 ודומיו. המסנן עצמו נמצא מתחת לכיור והוא די קטן (לנו יש 4 מסננים והם ממש לא תופסים לנו שטח) והברז מורכב על השיש וגם לא "מבזבז" מקום.

בגלל מצב מערכת המים בארץ, לדעתי

עדיף מערכת שתיה ניפרדת. לא רוצה לפחיד אף אחד, אבל יש לפחות 2 סיבות ליצר אלטרנטיבה ניפרדת : 1. ישנם סוגי זיהום במערכת, ששום סינון לא יכול לנטרל (שנה שעברה הייתה דוגמית לעיניין), 2. במצב הטרור, היום, את לא יכולה לדעת, מתי יצליחו לחבל בהספקת מיים (מפחיד, כמה זה קל...) לא נדבר על מלחמה, מסוג 91´. אנחנו בונים מרחב מוגן, לא מפני שזה סכנה יומית, אבל את לא יכולה לדעת, מתי כן יהיה צורך בשימוש.

למעלה