בעיני הזולת

בעיני הזולת ../images/Emo65.gif

אני רוצה להעלות לכאן דיון שפתחתי בפורום תרבות עברית. אני לא יודעת אם כבר דנו בזה או לא - אז בבקשה בלי התנפלות אם זה כבר נלעס. מתוך כאב על הקרע בעם, לפחות כך אני רואה את זה. קרע גדול כל כך, עד שאנשים הינם חסרי אמפאטיה לאנשים המפונים מביתם, פתחתי בלוג ו"עולם" במיוחד לשם כך. אני לא מחזיקה בדעות פוליטיות מוגדרות. משתדלת לערב את הראש שלי בהחלטות, ולא דעות מוקדמות - המוזנות מסטראוטיפים או מהצגה חד-צדדית ע"י אנשים מגמתיים (או שטופי מוח). למה בכל זאת בחרתי בכינוי "חסרת בית"? מכיוון שאני מכירה יותר טוב את הצד הימני של המפה. אני גם מכירה אנשים שעומדים להתפנות, ללא רעש ובלגן - אבל עם הרבה הרבה כאב.
האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו מכנים את המתנחלים אוכלי חינם? פרזיטים?
האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו חוסמים כבישים ומציקים לציבור אך ורק כדי להציק ולהפריע - ללא מטרת הסברה?
האם חשבנו, כולנו - כל הצדדים של המפה הפוליטית - על יום המחר? על הצורך לחיות כעם אחד, במקום יותר קטן וצפוף. ללא השינאה והריחוק? האם חשבנו לאן יוביל אותנו הפינוי ו/או המאבק בו?
האם חשבנו למה מובילה דה-לגיטימציה של דעות השונות מדעותינו?
אז אני מבקשת מכל אחד. בבקשה - נסו לדמיין את עצמכם בצד השני. נסו להכניס את עצמכם למציאות בה חי השני, לדעותיו ולראשו. וכתבו - מה אתם הייתם עושים במקומו ואם אין מה לומר מלבד "אבל אני בסדר, זה הוא..." בבקשה - אל תענו

silverhawk

New member
אכן נלעס, אך נגיב בכל זאת. ../images/Emo13.gif

האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו מכנים את המתנחלים אוכלי חינם? פרזיטים? לא כיניתי אותם כך מעולם.
האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו חוסמים כבישים ומציקים לציבור אך ורק כדי להציק ולהפריע - ללא מטרת הסברה? בהחלט. אני מבין את כאבם ומזדהה איתם, אך ישנן מספיק דרכים חוקיות במדינתינו להביע מחאה בצורה חוקית. האם חשבנו, כולנו - כל הצדדים של המפה הפוליטית - על יום המחר? על הצורך לחיות כעם אחד, במקום יותר קטן וצפוף. ללא השינאה והריחוק? האם את יודעת מהו גודל האיזור המפונה? מדובר על כעשרים קילומטרים בודדים. לא מדובר בשטח אשר ישפיע על צפיפות האולוסים במדינה. ובקשר לשינאה - זהו דבר עליו עלינו להתגבר ללא קשר להאם יהיה פינוי או לא (למרות שכבר אין מקום לשאלה כזו היום...). האם חשבנו לאן יוביל אותנו הפינוי ו/או המאבק בו? אני מקווה שלעתיד טוב יותר הכולל שלום עם הפלסטינאים. כן, זו רק תקווה כרגע, אך מה שבטוח הוא שהמצב הקיים לא יכול להימשך. האם חשבנו למה מובילה דה-לגיטימציה של דעות השונות מדעותינו? כן, ומכאן האימרה 'אין דעות שגויות'.

בנוגע לצפיפות - זו רק הקצנה

כוונתי היתה לעובדה שהמתפנים יתיישבו בתוך הארץ. נצטרך לחיות איתם ועל ידם - אני לא הייתי רוצה לעשות זאת עם שנאה בלב...

וגם - לא ענית על בקשתי

לנסות להעמיד את עצמך במקומם, ולחשוב מה היית עושה?

silverhawk

New member
אוקי

אני מודה שזוהי שאלה קשה, וקצת קשה לענות עליה בתיאוריה בכנות מוחלטת. אך אני מאמין כי במידה והייתי חי שם הייתי שותף להתנגדות החוקית (כגון הפגנות וכו'), אך פועל במקביל למציאת בית חלופי ועובר לשם מבעוד מועד - לפני תום התקופה אשר ניתנה.

silverhawk

New member
אז כפי שעניתי - השנאה היא שגויה

וצריכה להעלם (עד כמה שאפשר, בהתחשב בעובדה שאנו אנושיים בסופו של דבר) ללא קשר לפינוי. אין בליבי שנאה כל שהיא למתנחלים (למרות שאני מאמין שבהחלט הייתי מקלל אותם אם וכאשר הייתי נתקע בפקק
).

אם הייתי במקום המתנחלים?

במידה והייתי גרה בהתנחלות שעומדת (בצדק)להתפנות.הייתי מתרכזת באיך לצמצם את הטראומה ככל האפשר עבור המשפחה שלי,איך להתמודד עם הפינוי וכל מה שעולה בעקבותיו.לא הייתי נותנת להם ללכת לחסום כבישים,לקלל שוטרים/חיילים הייתי מתרכזת בכאב שלהם,ברגשות שלהם. וזו הטעות הגדולה של יש"ע שעד לא מזמן טענה שלא יהיה פינוי שהתרכזה בגודל הטראומה,בחורבן,ב"שואה" (הדימוי המזעזע הזה) ולא התרכזה בכל הילדים האלו,שנולדו בהתנחלויות האלו לא התרכזה באיך להתמודד עם הטראומה-איך לצמצם את הנזקים.וחבל.

orenberg

New member
תגובה

1.האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו מכנים את המתנחלים אוכלי חינם? פרזיטים? לעולם לא טענתי שהמתנחלים פרזיטים. 2. האם אנחנו חושבים לפני שאנחנו חוסמים כבישים ומציקים לציבור אך ורק כדי להציק ולהפריע - ללא מטרת הסברה? שאלה לימין - לדעתי אין שום הצדקה לחסימת כבישים, או לאיזשהי עבירה על החוק. 3. האם חשבנו, כולנו - כל הצדדים של המפה הפוליטית - על יום המחר? על הצורך לחיות כעם אחד, במקום יותר קטן וצפוף. ללא השינאה והריחוק? האם חשבנו לאן יוביל אותנו הפינוי ו/או המאבק בו? השנאה הייתה לפני ההתנתקות והשנאה תשאר גם אחרי ההתנתקות, לצערי הרב. אין כאן עם אחד, רואים את זה גם לפי התגובות בפורום. 4. האם חשבנו למה מובילה דה-לגיטימציה של דעות השונות מדעותינו? כן, ולצערי אין הרבה מה לעשות עם זה. 5. אני מאמין שהייתי מוחה על ההחלטה, ומנסה לעצור אותה בדרכים דמוקרטיות וחוקיות בלבד!!

למעלה