בעיקבות הכנס

yepeled

New member
בעיקבות הכנס

אהבתי את הצורה שג'ון מוטרול לימד. הוא חילק תרשימים לפי נושאים ולפי קושי לכל אחד וכך יכלתי לקפל מספר רב של דגמים מענינים בקצב שלי. מקפלים אחרים קפלו דגמים אחרים בקצב שלהם. זה ניתן לעשות כאשר יש עושר כזה גדול של דגמים. זה שונה מקיפול מודרך שבו מצליחים לקפל דגם אחד וצריך לעבוד בקצב של כל הקבוצה. התרשמתי משיטת התכנון של ג'ון מונטרול. או יותר נכון מחוסר השיטה.בניגוד לתיכנון מסורתי לפי בסיסים או לתיכנון לפי תרשים קפלים ומעגלים ונהרות (בטח יש לזה שם יותר טוב) או BOX PLATE או כל שיטה אחרת. ג'ון מונטרול מתכנן את הדגמים שלו ללא מגבלות של שיטה כל שהיא. יכולת השליטה שלו בנייר היא מדהימה. הקפלים נמצאים פשוט איפוא שצריך. והדגמים יוצאים עשירים ויפים ויעילים. הדגמים שלו יוצאים לא מסובכים, וללא קפלים מוקדמים. אלא שלב אחר שלב.פשוט גאוניות. אין פלא שהוא כל כך פופולרי ומצליח. בנוסף הוא אדם נחמד מאוד, חייכן, ובעל שיחה. שמחתי לקבל סדנאות משאר החברים, שנתנו מידע האישי שלהם ומאהבת הקיפול שלהם לכולם. הם האירו חלקים אחרים של האוריגאמי , חלקים שאני לא מודע עליהם בדרך כלל. גם בסדנאות שנתנו, וגם פשוט בקיפולים ליד שולחן. אני רוצה להודות לכל אילו שבאו לסדנאות שלי והעניקו לי את היכולת ללמד מידיעותי את האחרים, להבין את נקודת הראות ונקודות הקושי של האחרים ולשמוע מהם הערות בונות. כמאמר חז"ל הרבה תורה למדתי מרבותי, ומחברי יותר מהם, ומתלמידי יותר מכולם. מסכת תענית

amitzur66

New member
ובהמשך לזה

רציתי רק להודות לכולם על החוויה המדהימה, הכנס הזה היה עבורי אינטראקציה ראשונה עם חובבי אוריגמי אחרים, על אף שאני מקפל מאז שאני זוכר את עצמי (ועברו איזה שניים וחצי עשורים מאז..) מאז הכנס אני לא מפסיק להחזיק נייר ביד, בכל מקום אני גונב קבלות, חשבוניות מס, ניירות לוגו וכו' רק כדי להפוך אותם לחיות או פיאונים או תבניות מחזוריות, אני גם מקפל בהליכה שזה די מביך לפעמים אם פוגשים מישהו שאתה מכיר ברחוב :) בקיצור מזל שזה לא תקופת מבחנים עכשיו אחרת הייתי אבוד.. התרשמתי מאד מהרמה של האנשים, אני מאושר לגלות שיש עוד אנשים שמסוגלים לחפור כל כך הרבה בתוך פיסת נייר, ולהתפעל בצורה אמיתית מהצורה הכל כך פשוטה ועם זאת מחוכמת שבה אמנות ומתימטיקה נשזרות אחת בשנייה. זהו, חשבתי לספר עוד על הסדנאות שאהבתי אבל אז נזכרתי שמי שקורא את זה כנראה היה שם אז אני אסתפק ב-תודה. עמית

גילה או

New member
אני ממש שמחה לשמוע תגובות כאלה

ככה אני הרגשתי לאחר הכנס הראשון ולאחר הכנס השני ועכשיו לאחר הכנס האחרון.לכן גם המלצתי בחום פה בפורום על השתתפות בכנס .כן ירבו כנסים בימים טובים מאלה.

amitzur66

New member
לבקשתו של בועז - קצת רשמים

חלק קטן מהחוויות העיקריות של הכנס: הסדנאות שהכי טמטמו אותי (במובן החיובי של המילה) היו של יהודה וגלעד. אני מצטער, אבל מידת הרצינות שבה עומד אדם ליד הלוח ומסביר לקהל צמא - לא על פיסיקה קוונטית ולא על הטיול שלו למזרח אלא על קיפולי נייר, פלוס ההתרגשות של כל אחד מהמקפלים עם כל התקדמות במודל, מין טרנס כזה של שעה וחצי שעתיים שבהם לא הרגשת בכלל שלא זזת מהכיסא - עשה לי את זה. אבא שלי שבא לביקור ראה את זה מהצד, עצר נשימתו בהתפעלות ואמר שאם בצה"ל היו יושבים ככה כשמתכננים מבצע המצב שלנו היה הרבה יותר טוב... צילמתי את הלוח אחרי שסדנת הדחפור של יהודה הסתיימה - הייתה לי הרגשה שאני לא אזכור את זה בע"פ :) באישורו של יהודה בלבד, אני יכול להעלות פה את התמונה. חוץ מזה אני זוכר את החדווה של האנשים בסדנא של גילה. היה שלב בדגם שמועכים שלושה שוונצים למשולש שווה צלעות. היו בערך 50 (?) כאלה בדגם שעשינו ואיכשהו המעיכה ממש התלבשה על האצבעות. לכולם היה מין חיוך דבילי כזה בפנים, ונראה לי שזה היה אודי שאמר שזו הגרסא האוריגמית לניילון פצפצים... התייחסות לג'ון - האיש לא אוהב לדבר הרבה מול קבוצת אנשים, אבל הוא איש שיחה מאד חביב ומאד מעניין, וכמו שציינו מעלי שיטת העבודה שלו מאד יעילה. ניגשתי אליו ללא הרף עם כמעט כל דגם שלו שניסיתי לסגור והרגשתי שחסרות לי עוד 3 ידיים (תלוי איזה דגם - לפעמים יותר). כנראה שהיו חסרות רק שתי ידיים, והן היו שלו.. ממש נהניתי מהדגמים שלו, בעיקר של הפאונים. אח"כ בבית התיישבתי קצת לנתח את הקיפולים מבחינת זויות ואורכים. ממש מעניין. ביומיים האחרונים צילמתי די הרבה, אני אעלה את התמונות בקרוב איפשהו.

גילה או

New member
אפקט הפצפץ

איך לא חשבתי על זה קודם?אומנם בסדרת התמונות שצילמתי המתארות את מעיכת המשולש ציינתי שבמהלך המעיכה נשמע צליל כיפי אבל לא עלה לי לראש שזה בול הצליל והכיף במעיכת פצפצים! (איך מכנים באנגלית נילון פצפצים?)

mirigami

New member
אנא העבירו תמונות ורשמים לרוזאנה

רוזאנה תעלה את התמונות והרשמים לאתר האינטרנט אפשר גם להעביר חומר ליובל וגלעד הם אמורים לעבוד על CD כנס הכתובת של רוזאנה להעברת חומר על הכנס : [email protected] למי שלא יודע בזמן הכנס רוזאנה הופיעה בטלויזיה הרוסית ודיברה על אוריגאמי יום טוב מירי

yepeled

New member
אפשר לפרסם

את הצילום של הלוח עם תרשימי הקפלים של המחפר. אשמח לראות תמונה שבא אני מדריך ליד הלוח.

למעלה